Radnički 1923 - Partizan 0-3 (kraj)

Autor: Boban Filipović
nedelja 21.09.2014.
16:24
Izvor: Sportske.net

Nova ubedljiva pobeda Partizana, ovog puta u Kragujevcu protiv domaćeg Radničkog. Crno-beli ponovo na čelu tabele.

fkpartizan.rs
fkpartizan.rs

Povezane vesti

Nakon početnog odmeravanja snaga, crno-beli su sa bele tačke došli do prednosti nakon 10 minuta igre.

Drinčić je odigrao pas u prazno za Vulićevića, koji je oboren u kaznenom prostoru domaćih, veoma diskutabilna situacija, sudija Majo Vujović je ipak dosudio penal, a siguran sa kreča bio je Petar Škuletić - 0:1.

Rano vođstvo gostiju uslovilo je da se Radnički otvori, međutim Partizan ubrzo dolazi i do drugog gola.

Pantić je proigrao Živkovića, ovaj petom odigrao sa Grbića koji kreće da dribla, naokn jenog lažnjaka asistira Škuletiću, on je nemilosrdan i primorava Trifunovića da drugi put izvadi loptu iz mreže - 0:2. Igrao se 18. minut.

Sledi period igre kada Radnički više napada, ali to ne dosnosi rezultat. Prilike su imali Poljanec i Petrović, ali mreža Lukača ostaje netaknuta.

Partizan je u finišu lako mogao i do trećeg gola - Saša Ilić je uputio dobar udarac sa distance, Trifunović brani, lopta se odbija do Pantića, ali golman Radničkog ponovo interveniše.

U sudijskoj nadoknadi prvog dela igre, Arsić je poslao jedan projektil ka golu crno-belih, Lukač je odbranio i sačuvao dva gola prednosti svom timu.

A tek što je počelo drugo poluvreme, Petar Škuletić je umalo došao i do het-trika. Silovito je napadač Partizana krenuo ka golu domaćih, ali mu se golman Trifunović bacio u noge i hrabrom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Samo četiri minuta kasnije, još jedna prilika za raspoloženog Škuletića, ali je golman Radničkog ponovo izašao kao pobednik.

Pokušavaju i domaći da priprete, uspeli su da nekoliko minuta presele zbivanja na Partizanovu polovinu, ali još uvek nema neke nove prilike za Kragujevčane.

U poslednjih dvadeset minuta, u ekipi Partizana biće i kapiten Saša Ilić, koji je zamenio zapaženog Nikolu Drinčića.

Polako ulazimo i u završnicu meča, Partizan rutinski privodi posao kraju, a Radnički je nemoćan da ovaj duel koliko toliko učini neizvesnijim.

Umesto toga, nova prilika za Partizan, i to u 75. minutu, kada je Živković odlično centrirao iz slobodnog udarca, ali je Branko Ilić zamalo zakasnio na tu loptu na tri-četiri metra od gola Radničkog.

Ono što je u ovim trenucima privuklo pažnju, jeste ulazak Ivana Petrovića u ekipi Partizana, s obzirom da je on upravo iz Radničkog stigao u Humsku. Zamenio je Živkovića i pozdravljen je aplauzima...

A da pobeda Partizana bude još ubedljivija, potrudio se kapiten Saša Ilić, koji je u 89. minutu iskoristio asistenciju Škuletića, tačnije njegovu povratnu loptu na ivicu kaznenog prostora. Ilić je odmah šutirao po zemlji i pogodio donji levi ugao Trifunovićevog gola - 0:3.

Radnički 1923: Trifunović, Terzić, Krneta, Jakšić, Bubanja, Poljanec (od 79. Živković), Ćulum (od 62. Todorović), Vidić (od 42. Kovačević), Perović, Arsić, Sotirović.

Partizan: Lukač, Vulićević, Ćirković, Stanković, N.Petrović, Grbić, Drinčić (od 71. S. Ilić), B. Ilić, Pantić (od 62. Lazović), Živković (I. Petrović od 83.), Škuletić.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke