Rad protestuje zbog ''medijske hajke''!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 20.02.2017.
13:46
Izvor: Beta

Uprava fudbalskog kluba Rad protestovala je danas zbog, kako je navela, medijske hajke na klub i navijače, posle incidenata po završetku utakmice sa Partizanom.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Tada je došlo do koškanja igrača na terenu, pošto je igrač crno-belih Everton Luiz pokazao srednji prst domaćim navijačima koji su ga tokom meča vređali na rasnoj osnovi, i osudila deo svojih pristalica jer su "naseli na provokacije".

"Uprava Rada osuđuje pojedince koji su naseli na provokacije Evertona i odgovorili mu na neprimeren način, a isto tako protestujemo protiv medijske hajke na klub i igrače Rada koji samo nisu hteli da dozvole da ih niko u svojoj kući vređa i ponižava na nesportski način.

Da je ova neviđena medijska hajka na fudbalski klub Rad neosnovana govori i činjenica da nijednom drugom igrču Partizana nije upućen nijedan uvredljiv gest ili skandiranje, iako među njima ima još pripadnika drugih rasa i nacionalnosti, kao što su Leonardo da Silva, Tavamba Leandro i drugi"
, navodi se u saopštenju Rada.

Rad je juče izgubio od Partizana sa 0:1, u 22. kolu Super lige Srbije, prvog u prolećnom delu Supe lige. Posle utakmice došlo je do incidenta na terenu pošto je Everton Luiz dotrčao do tribine na kojoj su bili smešteni navijači Rada i pokazao im srednji prst, pošto su ga tokom utakmice vredjali na rasnoj osnovi, oponašajući majmunske krike. Tada je došlo do koškanja igrača na terenu, a Everton je dobio žuti karton.

Rad je u saopštenju naveo da se radovao okršaju sa Partizanom i da se posebno, uz pojačane mere bezbednosti, pripremio za organizaciju utakmice.

U saopštenju se navodi da je na poluvremenu fudbaler Rada Nikola Drinčić, koji je svojevremeno igrao za Partizan, u svlačionici upozorio na nekorektno ponašanje igrača Evertona Luiza, za koga je rekao da ga je pri svakom duelu na terenu provocirao, a u nekoliko navrata mu je i psovao majku.

"Provokacije Partizanovog igrača išle su i u pravcu Radovih navijača hvatanjem za međunožje, nakon čega su pojedinci neprimereno uzvratili. Čim se to čulo, oficijelni spiker utakmice je reagovao i upozorio sve na stadionu na fer i korektno navijanje. Nakon obraćanja spikera, grupica je prestala s neprimerenim gestovima, a kada se utakmica završila, usledila je nova provokacija i ponovo bezobrazluk Partizanovog igrača", piše u saopštenju.

Rad je naveo da je samo zahvaljujući prisebnosti njegovih igrača sprečen incident.

"Evertonu kao da nije bilo dovoljno provociranja na terenu, umesto da ode do svojih navijača i sa njima podeli radost, odlazi do tribine navijača Rada i uz mrežu koja odvaja igralište od tribina, pokazuje im srednji prst podignut u vis. Samo zahvaljujući prisebnosti igrača Rada i većeg dela publike, sprečen je izgred. Sudija Srđan Jovanović je video odlazak Evertona do protivničkih navijača i dao mu žuti karton, a da je video i njegov gest, sigurno bi zaradio i crveni", piše u saopštenju.

"Nakon svega, medijsko drvlje i kamenje na ekipu sa Banjice. Everton je već jednom kažnjavan za slični incident na utakmici Zvezda - Partizan. O njegovoj 'lojalnosti' i principu, govori i činjenica da je nakon smirivanja strasti, na engleskom jeziku opsovao sve Srbe i time ponovo digao tenzije", navodi se u saopštenju Rada. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak