Rad osuđuje huligane: ''To nisu naši navijači, već maloumnici!''

Autor: Beta Beta
nedelja 22.02.2015.
22:19
Izvor: Beta

Dan posle incidenta koji su u subotu izazvali pojedinci koji sebe nazivaju navijačima Rada i zbog čega su iz Novog Pazara zapretili da će se obratiti FIFA, danas se saopštenjem oglasio i klub sa Banjice.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Fudbalski klub Rad saopštio je danas da "najoštrije osuđuje" paljenje zastava, govor mržnje i transparente na duelu sa Novim Pazarom na Banjici i da se ogradjuje od "bezumnog čina pojedinaca".

"To nisu navijači Rada, već maloumnici, koji su nam svojim nepromišljenim postupcima otežali i onako tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalazimo. Nerazumnim potezom obezvredili su sve ono što naš klub čini na promociji srpskog fudbala i vraćanju publike na stadion", navodi se u saopštenju Rada.

Navijači Rada su tokom subotnje utakmice protiv Pazara, u 16. kolu Super lige Srbije, istakli transparent sa natpisom "biće rata", a takodje su zapalili nekoliko zastava.

Iz Rada su poručili da se sve vreme trude da pokažu da je "fudbalska utakmica praznik i sportski događaj kome svi treba da se raduju".

"Ovaj nedopustivi čin pojedinaca koji ruši sve što smo postigli neće nas obeshrabriti da, kao i do sada, promovišemo fudbal, sport i porodice na stadionu. Sa još većim elanom, nastavićemo da zajedno sa svojim pristalicama od utakmica našeg kluba pravimo lepe sportske događaje u kojima će svi uživati i kojima će se diviti i Srbija i Evropa", piše u saopštenju banjičkog kluba.

Takođe se navodi da je Rad učinio sve što nalaže zakon kako bi se bezbedno odigrala utakmica, ali da se i pored toga dogodio incident.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kladionicar BAN 40
Sunday, 22.02.2015
23:29

Pa da, navijaca Rada su uvek bili poznati kao primerni gledaoci sportskih desavanja :)

avatar
don.mile1986
Monday, 23.02.2015
11:30

kasapini , huligani , rasisti , kriminalci ... uvek bili

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Monday, 23.02.2015
14:39

A za koga je Marko navijao ranije?

avatar
Kladionicar BAN 40
Monday, 23.02.2015
13:35

Pa dobro, uzimajuci u obzir da su izbaceni sa drugih tribina nije ni cudo :)