Rad mašio zicere, Zvezda stigla do novih bodova!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 06.04.2016.
17:52
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda je stigla do svoje 26. pobede u prvenstvu nakon pobede nad Radom rezultatom 1:0.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ekipa Crvene zvezde uspela je da pobedi veoma neugodnu ekipu Rada rezultatom 1:0 (0:0), a definitivno ne bi bilo nezasluženo da su gosti otišli svojoj kući sa jednim osvojenim bodom.

Veliko mučenje Crvene zvezde u prvom poluvremenu, nisu imali stopostotnu priliku za gol, dok su na drugoj strani fudbaleri Rada bili bolji i vrlo lako su mogli do povoljnog rezultata pred nastavak.

Nekako nervozno su izgledali igrači Crvene zvezde danas, verovatno je na njih uticala činjenica da su u prošlom kolu prekinuli seriju pobeda u Novom Sadu.

Petković je svojim šansama otvorio utakmicu, imao je dve sasvim solidne, a pored njega je i Babunski pokušao da ugrozi gol golmana Filipovića, ali je šutirao preko gola.

Sledi nekoliko prilika za Rad, najviše zahvaljujući slaboj igri štoperskog para Crvene zvezde, Luković - Edson.

Prvo je Edson napravio ogromnu grešku, pokušao je da izbije loptu kao zadnji igrač odbrane, ali ju je presekao Andrija Kaluđerović koji kasnije nije uspeo da realizuje zicer, situaciju 1 na 1 sa Kahrimanom, šutirao je pored gola.

U 21. minutu najveća prilika na utakmici, nije je iskoristio nekadašnji fudbaler Partizana, Borko Veselinović. Luković je komplikovao u svom šesnaestercu, Kaluđerović mu je oteo loptu, a ona je kasnije došla do pomenutog Veselinovića koji nije uspeo da postigne gol iz veoma izgledne situacije.

Igrao se 28. minut kada je Kahriman fantastično intervenisao. Nakon centaršuta Nenadovića glavom je loptu zakačio Kaluđerović, Edson je u ovoj situaciji zakasnio, a reprezentativni golman je uhvatio "živu" loptu i sprečio na taj način pogodak gostiju.

Najveći udar po Crvenu zvezdu je prošao, ali na drugoj strani nismo videli nikakve kvalitetne akcije kojom bi se ugrozio gol gostiju, osim možda slobodnog udarca Ibanjeza kada je lopta otišla preko gola.

Pred sam kraj Ristić je napravio malu minijaturu u protivničkom šesnaestercu, lažnjakom je izbecio iz igre dvojicu protivničkih igrača, ali je poslao loptu pored gola.

Početak drugog poluvremena takođe pripada gostima, Veselinović je pogodio stativu nakon kornera već nakon dva minuta igre u ovom delu. U 56. minutu Protić je šutirao iz slobodnog udarca preko gola, da bi u 67. Lutovac izbio sam 1 na 1 sa golmanom Kahrimanom, ali je sudija dosudio ofsajd. Reklo bi se, neopravdano.

I onda, 73. minut, Crvena zvezda dolazi do bodova nakon gola Mičela Donalda nakon centaršuta Ibanjeza iz kornera. Bio je Holanđanin najviši u skoku i uputio je odličan udarac glavom - 1:0!


Mirnija igra nakon ovog gola, kao da su se fudbaleri Rada plašili da krenu odlučnije ka golu Crvene zvezde, tako da promene rezultata nije bilo, Zvezda je stigla do nova tri boda.

Gol pogledajte OVDE.

Superliga Srbije - 29. kolo
Mesto i datum: Beograd, 6. april 2016.
Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca:
Vreme početka: 16.00

Crvena zvezda:
Kahriman, Petković, Luković, Edson, Ibanjez, Le Talek, Donald, Babunski (od 61' Plavšić), Ristić, Katai (od 74' Srnić), Vieira (od 61' Sikimić).

Rad: Filipović, Jovanović (od 78' Kolarević), Maraš, Bates, Ljubinković, Protić, Stanojević, Nenadović (od 46' Denić), Veselinović (od 59' Rusmir), Lutovac, Kaluđerović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja XXXI
Thursday, 07.04.2016
12:24

Rad je nadigrao zvezdu, imao više šansi od zvezde (6 stopostotnih) i zaslužio je bar remi međutim ništa novo u premijer ligi Srbije - pomoćni sudija je sprečio Lutovca da postigne gol izmišljenim ofsajdom, a onda je odmah zvezda dala gol. Ovog proleća: Partizan, Jagodina, Vojvodina, Rad, o jeseni i da ne govorimo.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Wednesday, 06.04.2016
20:27

Pobedi se nikad ne gleda u zube jer igrači jednostavno više nemaju motiva zbog ogromne bodovne prednosti koja je nedostižna.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 06.04.2016
18:30

U odbrani duva promaja.

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 06.04.2016
18:17

Ono malo sto sam ja gledao - tiha jeza... Ok, znao sam da mora doci do psiholoskog pada posle prekida serije, ali ovo je brate previse. Zvezda je danas slucajno pobedila...

avatar
Kalinari
Wednesday, 06.04.2016
18:11

Trebaju nam 3 nova igraca u odbrani.Samo Ibanjez je dobar,a Lukovic,Edson i Petkovic su ocajni.

avatar
Totalno Iskren
Wednesday, 06.04.2016
18:02

Bruka i sramota juce Barselona,a danas Zvezda dolaze do nezasluzenih pobeda.