Prvenac Mudrinskog za slavlje "Brđana" na Banjici!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 25.08.2017.
22:33
Izvor: Sportske.net, FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su na gostovanju sa 1:0 Rad u sedmom kolu Superlige Srbije. Strelac jedinog pogotka bio je Ognjen Mudrinski u 65. minutu kom je to prvenac u dresu Čukaričkog.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

U beogradskom derbiju ekipa sa Banov brda je tokom većeg dela meča imala inicijativu, dok je Rad svoju priliku uglavnom čekao iz kontranapada. Mreže na stadionu Kralj Petar prvi ipak su posle prvih 45. minuta ostale netaknute. Situacije vredne pomena su šut Darka Zorića sa oko 18 metara u osmom minutu, kao i udarac Ognjena Mudrinskog glavom u 30. nakon centaršuta Kajevića s levog boka, ali je oba puta dobro intervenisao golman Rada Bojan Zogović.

"Brđani" su ipak najbolju priliku imali u sudijskoj nadoknadi vremena kada je debitant u dresu Čukaričkog Samjuel Ovusu probio po desnoj strani, te ubacio u šensanesterc, gde je na prvoj stativi bio Kajević koji je prosledio loptu ka golu Rada, a Zogović je samo uspeo da je okrzne i uspori, ali dovoljno da je Nikola Maraš sustigne i izbaci s gol-linije.

Čukarički je nastavio sa incijativom u drugom delu meča, a to se isplatilo u 65. minutu. Bogosavac se lepo oslobodio na levoj strani, Bojić ga je uposlio, a ovaj je iz prve ubacio u peterac, gde je Mudrinski brzo reagovao i prosledio loptu u mrežu Rada. Samo tri minuta kasnije, Rad je ostao s igračem manje na terenu, pošto je Vladimir Volkov oštro startovao nad Ovusom i dobio drugi žuti karton.

Ubrzo nakon crvenog kartona Čukarički jenimao dve solidne prilike. Prvo je Drinčić u 71. minutu iz slobodnog udarca sa oko 18 metara levo iskosa snažno šutirao, ali je Zogović dobro intervenisao, da bi pet minuta kasnije Zorić bio najviši u skoku, ali je njegov pokušaj glsvom završio malo preko gola.

Do kraja susreta Čukarički je imao kontrolu nad utakmicom, osim kada se 87. minutu Kopitović okliznuo na 30 metara od svog gola i izgubio loptu. Tada je Nenad Lukić povukao kontru i na levom boku proigrao Lazara Miloševa, koji je snažno šutirao, ali je Belić dobro intervenisao.

U sudijskoj nadoknadi vremena "Brdjani" su posle kontre umalo došli do drugog gola, ali je prvo šut Mudrinskog odbranio Zogović, da bi potom Kajević lobovao golmana Rada, ali je na gol liniji Nedeljko Piščević intervenisao glavom i prosledio je do prečke.

Čukarički nakon današnjeg trijumfa ima 10 bodova i zauzima sedmo mesto.

Rad: Zogović, Volkov, Denić, Lutovac (od 82. Vujačić), Mladenović (od 66. Milošev), Vico, Maraš, Piščević, Zonjić, Ljubinković (od 69. Stojanović), Lukić.

Čukarički: Belić, Mudrinski, Drinčić, Bojić (od 77. Milojević), Kajević, Kopitović, Zorić (od 82. I. Jovanović), Ovusu (od 71. Obradović), Puškarić, Bogosavac, Đurić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke