Prvaci sveta zaslužuju novi stadion!

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.11.2015.
11:39
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Od trenutka kada je Nemanja Matić u Staroj Pazovi postavio pitanje predsedniku Vlade Srbije kada će naša zemlja dobiti novi nacionalni stadion, u javnosti su počele brojne polemike na ovu temu.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Oprečne su reakcije, a glavni argument kritičara je da u današnjoj Srbiji ima mnogo važnijih objekata za izgradnju nego što je to još jedan u nizu stadiona u našem glavnom gradu.

Međutim, s druge strane je jasno da i naši najveći stadioni više ne ispunjavaju kriterijume UEFA i FIFA i da se bliži dan kada se na njima više neće moći igrati međunarodne utakmice.

Na ovu temu je u intervjuu ''Kuriru'' govorio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji nema nikakvu dilemu. Njegov stav je da je Srbiji potreban novi Nacionalni stadion, pogotovo što imamo veoma darovitu generaciju fudbalera do 20 godina, koja je ove godine osvojila titulu prvaka sveta.

''Ako postavimo pitanje da li nam je potreban nacionalni fudbalski stadion, odgovor je: 'Da. Apsolutno'. Zašto i ko to komentariše i pravi paralelu s bolnicama i školama, o tome ne želim da govorim. Vrlo je jasno rečeno da jedno ne isključuje drugo, upravo suprotno.

Apsolutni je paradoks da imamo omladinske svetske šampione u fudbalu, a da čekamo dan kada će nam UEFA i FIFA zabraniti da igramo na našim stadionima. To je nešto što nas ozbiljno zabrinjava i što moramo i hoćemo da rešimo upravo izgradnjom jednog nacionalnog stadiona po najvišim svetskim standardima''
, izjavio je Udovičić, a prenosi ''Kurir''.

Kada je u pitanju cena izgradnje Nacionalnog stadiona, trenutno se barata iznosom od 150 miliona evra, ali će se sve mnogo preciznije znati kada bude izabran projekat i lokacija na kojoj će se graditi ovaj objekat.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nenad Mitrovic
Thursday, 19.11.2015
02:08

Zasto se kaze da se stadion gradi nekim igracima, hoce oni to da nose u grob? Stadion se gradi drzavi, gradu, navijacima, ljudima koji bi zakupljivali poslovni prostor na stadionu, drzali fast food, butike, radnje i svi oni placali zakup prostora, muzicarima koji bi pravili koncerte na stadionu i placali zakup. Stadion je mesto za mnogo vise od fudbala odavno u svetu, stadion donosi pare ako je sve uradjeno kako treba

avatar
jv
Wednesday, 18.11.2015
18:26

Ni u ludilu! U zemlji gde mnogo ljudi zivi na granici bede vi pricate o novom stadionu! Na utakmice reprezentacije vise ne dolaze ni porodice igraca! Prestanite da mazete javnosti oci, pricajte o realnim problemima, selektoru i rukovodstvu FSS, prevelikoj ligi, negativnom uticaju menadzera, sudijskoj organizaciji, losim terenima i praznim kasama nasa dva najveca kluba.

avatar
Fair Play
Wednesday, 18.11.2015
18:06

Jedan klub u Spaniji koja je u neverovatnoj krizi, jedan klub u Madridu koji je uvek gledao u ledja Realu, jedan klub koji je do pre par godina bio prosecan u Primeri trenutno gradi stadion od 250M a jedna DRZAVA iz evrope Srbija, pored velikih napora, pokusava da izgura projekat - NACIONALNI stadion koji ce kostati 100M manje. Toliko o nama kao drzavi ali moram da priznam da po prvi put dajem podrsku premijeru, samo jos da izglasa zakon o privatizaciji i licno cu mu zahvaliti. Mora da se donese zakon sto pre i bez straha, ima na hiljade privatnika koji cekaju zakon, kako bi ulozili u sport u Srbiji.

avatar
Don Silvio
Wednesday, 18.11.2015
15:35

Ako mi zaslyzujemo novi stadion onda Ceska zasluzuje cetiri nova stadiona

avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Wednesday, 18.11.2015
14:48

NE, NE i NE! Ne zasluzuju ni oni, mozda tek kad osvoje EP za mlade do 21 godine s tim da cak ni to najverovatnije ne bi bilo dovoljno jer nasi seniori nemaju pojma, a to je jedino sto je vazno kada se sve sabere...

avatar
Nutralac
Wednesday, 18.11.2015
13:42

Prvaci smo i u Vaterpolu, pa ne pravite bazene... Teniski tereni u korovu... A vi cete ovim splavarima da pravite stadion za koji mozete 30 drugih sportskih objekata da uradite za one koji to zasluzuju... Sramota

avatar
Hypation
Wednesday, 18.11.2015
13:34

Ljudi, Marakanu nismo godinama napunili!

avatar
Kralj Stiven
Wednesday, 18.11.2015
13:15

Oni i zasluzuju,a sto se tice prvog tima oni ne zasluzuju ni da se bave fudbalom koliko su sramotni i koliko nemaju srca da igraju za svoju zemlju.

avatar
Ashburton Grove
Wednesday, 18.11.2015
12:51

Ljudi, prvaci smo sveta u omladinskoj kategoriji...