Prva pobeda Partizana u plej-ofu, Borac pao u Humskoj

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 28.04.2016.
18:51
Izvor: Sportske.net

Ekipa Ivana Tomića danas je savladala Borac sa 2:0 i tako je ostala u borbi za drugo mesto sa Čukaričkim.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Partizan će pokušati na svaki način da do kraja prvenstva dođe do 2. pozicije na tabeli, vodiće veliku borbu sa ekipom sa Banovog Brda.

Ekipa iz Humske je danas slavila protiv Borca iz Čačka sa 2:0 (1:0) golovima mladog Golubovića pred sam kraj prvog poluvremena i Darka Brašanca iz penala u drugom delu igre. Bio je to prvi seniorski gol Marka Golubovića u dresu Partizana.

Domaći jesu bili bolji rival, ali nisu tako lako stvarali prilike pred golom Bajića, golmana Čačana.

Nismo videli ozbiljnu akciju ni jednih ni drugih, sve do 11. minuta meča kada je Božinov dodao Iliću, ovaj je uposlio Golubovića, ali mladi fudbaler Partizana nije najbolje reagovao u ovoj situaciji.

Imao je isti fudbaler dobru priliku u 18. minutu kada je nakon centaršuta Božinova bio u prilici glavom da savlada golmana gostiju, ali je i ovoga puta loše šutirao, lopta je otišla preko gola.

Golubović je imao i treću priliku, zastavica je ostala spuštena od strane pomoćnog sudije nakon udarca Božinova, lopta je došla do Golubovića, koji ponovo šutira preko gola.

Kada su svi mislili da će se na odmor otići bez golova, desio se taj gol Marka Golubovića koji će pamtiti ceo život. Mihajlović je u kaznenom prostoru šutirao ka golu, odlično je odbranio Bajić, ali je dodao samo do Golubovića koji ovoga puta nije imao težak zadatak - 1:0.

U drugom poluvremenu nešto ofanzivnija igra Borca, što je ostavilo Partizanu dosta prostora za napade.

Imao je Borac najveću priliku preko Maslaća nakon kornera, pogodio je stativu, doduše sa spoljne strane, a onda novi gol za Partizan, igrao se 72. minut.

Nemanja Mihajlović je prošao ka šesnaestercu, ušao u njega, usledila je neoprezna intervencija, a sudija Anđelković nije imao dilemu, penal za Partizan. Siguran izvođač je bio Brašanac - 2:0.

Mirna igra nakon ovog gola, Partizan je bio sve bliži i bliži novom trijumfu, prvom u plej-ofu ove sezone. Rutinski su do kraja sačuvali prednost, tako da su crno-beli ostali u borbi za drugo mesto.

Golove sa ovog meča pogledajte OVDE.

Superliga, plej-of
33. kolo
Stadion Partizana
Gledalaca: oko 4000


Partizan - Šaranov, Bandalovski, M. Stevanović, Jovanović (od 75. Jovanović), Bogosavac, Everton, Ilić (C), Brašanac, Golubović (od 72' Stevanović), Mihajlović, Božinov (od 62' Vlahović)

Borac - Bajić, Tanasin, Krstić, Maslać, Kostić, Balabanović (od 72' Adžović), Petrazzi, Jovanović, Zorić (od 82' Bangura), Zec (od 86' Sotirović), Vujaklija


Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
vboba1989
Friday, 29.04.2016
11:29

Delije samo polako da vas vidimo u evropi. Tu pokazite kakav ste klub.

avatar
3x3
Friday, 29.04.2016
00:26

Borac uvek izgubi od partizana, to nije tajna i nije nista novo ni cudno. Tako ce uvek i biti sto se tice ove dve ekipe. Mozda im jedino partizan vrati ako se nekad budu borili za opstanak ili tako nesto.

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Thursday, 28.04.2016
22:51
avatar
4.999999999%
Thursday, 28.04.2016
19:12

Ne damo duplu krunu!

avatar
Thursday, 28.04.2016
19:05

Mislim da je Borac ostecen za ofsajd na pocetku i za penal pred kraj, ali nasa pobeda je apsolutno zasluzena i bodovi potpuno opravdano na nasem kontu. Igra dobra samo na momente, ima tu samo tako da se radi...

avatar
Legenda JSD
Thursday, 28.04.2016
19:04

Sramota od sudjenja. Kakav bre penal? Ono nije penal ni na Marsu. Igrac ga skoro nije ni okrznuo, a mali je pao kao sveca. Ovo ima samo kod nas. partizan bez pomoci ne moze ni trece mesto da osvoji hahahahahahahahahha :) Valjda je svima jasno zasto malog Mesija zovu padavicar. Da postoji pravda, mali bi odmah dobio zuti, pa nek simulira ponovo. partizan je sampion Srbije, ali u penalima hahahahahahahahha :) Gde ste grobari, bilo vas na tekmi svih dvesta hahahahahahahahha :)

avatar
Don.Mile
Thursday, 28.04.2016
19:02

na Islandu uz Partizan !!! http://postimg.org/image/u518jogy9/ ... http://postimg.org/image/qx38desb5/ ...

avatar
Thursday, 28.04.2016
21:00

To je taj vodopad:-D

avatar
Don.Mile
Thursday, 28.04.2016
23:19

kazu islandjani jedva cekaju da dodje Zvezda da i oni nekad prodju prvo kolo kvalifikacija