Proveren recept - Marić platio ceh!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 15.03.2015.
23:07
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Vojvodina posegnuo je za nepopularnom merom smene trenera posle samo četiri takmičarska kola u prolećnom delu sezone.

fkvojvodina.rs/Ognjen Ademovski
fkvojvodina.rs/Ognjen Ademovski

Povezane vesti

Negde bi smena trenera posle četiri takmičarska kola u nastavku sezone možda predstavljala iznenađenje ali smo u Srbiji navikli na takav odnos prema struci pa odlazak Zorana Marića sa klupe superligaša iz Novog Sada i nije neka vest.

Posle samo četiri kola u nastavku sezone i dva vezana poraza FK Vojvodina odlučio je da smeni iskusnog trenera koji je na rastanku otvorio dušu i poručio bivšim poslodavcima da je upozoravao na probleme koji utiču na takmičarske ambicije.

"Saopštili su mi da sam smenjen zbog rezultata. To je, naravno, pravo članova Uprave. Rekao sam im da smatram da sam bio iskren i blagovremeno upozoravao na situaciju koja nas je zadesila i da mislim da sam žrtvovan kao trener" rekao je Marić a prenose "Novosti".

Predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović i trojica članova Uprave održali su sastanak sa Zoranom Marićem u nedelju uveče posle kojeg je Marić obelodanio da je smenjen.

"Otišao je veliki broj igrača a nismo doveli pojačanja posle čega je bio poznat epilog koji će se desiti. Svako odgovara za svoje postupke, ja ću braniti svoje interese a jasno je da nisam dao ostavku nego da sam smenjen" zaključio je Marić.

Marić je treći trenerski mandat u Vojvodini započeo prošle godine kada je ekipu preuzeo od Branka Babića koji je ekipi doneo prvi trofej u Kupu Srbije.

Sa Zoranom Marićem na čelu Vojvodina je u tekućoj sezoni ostvarila 10 pobeda, 3 remija i 6 poraza u domaćem šampionatu, dok je u Kupu Srbije ekipa eliminisana u četvrtfinalnoj fazi takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ujka Vanja
Monday, 16.03.2015
01:57

Prevara od trenera,trebao je popiti otkaz jos posle one blamaze protiv Zvezde.Ma i pre te utakmice je trebao dobiti otkaz,i siguran sam da bi Vosa dobila Zvezdu sa bar iole boljim trenerom.nMislim da bi najbolji potez Vose bio da vrati Zokija Milinkovica.Samo da ne vrati nekog od bivsih trenera,Bekvalca,Brzica ili tako nekog.