Promena na čelu Zajednice superligaša - Odlazi Šćepanović!

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.04.2016.
11:56
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Prvi čovek novosadske Vojvodine i Zajednice superligaša potvrdio da je doneo odluku o povlačenju sa čela Zajednice.

fkvojvodina.rs/DušanJocić
fkvojvodina.rs/DušanJocić

Povezane vesti

Ono što je posebno zanimljivo, jeste činjenica da Zoran Šćepanović to nije morao da učini u ovom trenutku, ali je u sklopu predstojećih izbora i u Savezu, ipak doneo odluku da napusti čelnu funkciju u Zajednici superligaša znatno pre kraja mandata.

''Treba da se menjamo. Nijedna funkcija, pa ni moja, nije 'bogom dana'. U tom smislu odlučio sam da na Skupštini, koja je zakazana za 8. april, raspišem izbore za predsednika Zajednice klubova Superlige'', objašnjava Šćepanović u izjavi za ''Blic''.

On je naglasio da se neće ponovo kandidovati na ovu funkciju i da će je u narrednom periodu preuzeti neko drugi, a spekuliše se da bi to mogao da bude Dragomir Lazović iz Javora ili Goran Milanović iz Jagodine.

Uoči zvanične potvrde o napuštanju ove funkcije, Šćepanović je izrazio nadu da bi ovaj njegov primer mogli da slede i neki drugi.

''Znam da je u Srbiji neobično da neko napušta funkciju, a da to ne mora. Ali, neka ovo bude paradigma kako promene u strukturi rukovođenja nisu tektonske promene i poremecaji, nego samo razložna rotiranja, zbog još veće efikasnosti, kao i delegiranje i preuzimanje odgovornosti.

Jer, ne zaboravite, Zajednicu čini 16 klubova, koji su potpuno ravnopravni u odlučivanju, pa zašto onda ne bi bili i u rukovođenju'',
zaključio je Šćepanović.

Posle svega izrečenog, bilo bi zanimljivo čuti šta o svemu ovome ima da kaže, na primer, Tomislav Karadžić, predsednik FSS koji i u 78. godini života namerava da se kandiduje za još jedan mandat na čelu Saveza...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke