PROMENA FOKUSA: Svim srcem uz "Orliće"! (17.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.10.2016.
10:15
Izvor: Sportske.net

Prethodnih dana sva pažnja fudbalske javnosti bila je usmerena ka "A" selekciji reprezentacije Srbije, ali ćemo danas svi zajedno biti uz naše "Orliće".

Beta/DraganGojić/Mo
Beta/DraganGojić/Mo

Povezane vesti

Minula sedmica bila je fantastična u pogledu rezultata koje je ostvarila "A" selekcija reprezentacije Srbije. "Orlovi" su posle mnogo godina dobili obe utakmice u oktobarskom terminu jednog kvalifikacionog ciklusa što je mnogima vratilo veru u to da ćemo tim Slavoljuba Muslina gledati na Mundijalu u Rusiji.

Zbog akcija seniorske reprezentacije u drugi plan je pala borba koju mlada selekcija vodi na putu ka Evropskom prvenstvu a koja se lagano privodi kraju.

Večerašnja utakmice mlade reprezentacije Srbije biće poslednja u grupnoj fazi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Poljskoj, a trijumf nad Slovenijom garantuje "Orlićima" plasman u baraž, premda je borba za prvo mesto u grupi još uvek na snazi.

Srbija uoči današnjeg susreta sa selekcijom Slovenije zauzima drugu poziciju na tabeli druge kvalifikacione grupe sa 20 osvojenih bodova, tri manje u odnosu na vodeću Italiju koja večeras gostuje Litvaniji.

"Azurini" nemaju nijedan poraz i jedan bod na gostovanju Litvancima bio bi im dovoljan za direktan plasman na Evropsko prvenstvo, dok bi "Orlići" za takav učinak morali da dobiju Sloveniju ali i da Italija izgubi večerašnju utakmicu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Malo je verovatno da će se ovaj idilični scenario ostvariti zbog čega su selektor Sivić i njegovi izabranici fokusirani na svoj deo posla čije bi uspešno obavljanje značilo zagarantovano mesto u baražu.

Četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz devet kvalifikacionih grupa osiguraće mesto u baražu, a više o tome kako trenutno "Orlići" stoje na aktuelnoj tabeli drugoplasiranih selekcija mogli ste da čitate OVDE!

Pre četiri dana, 7. oktobra, mlada reprezentacija je savladala Republiku Irsku u Vaterfordu nakon preokreta, a večeras je došao red da se Slovencima naplate dugovi za poraz koji su nam naneli u Kopru pre nešto manje od godinu dana.

Selektor Tomislav Sivić za današnju utakmicu ne može da računa na suspendovanog Darka Lazića, ali se u tim vraćaju Sergej Milinković-Savić i Nemanja Antonov koji su propustili gostovanje u Vaterfordu.

Utakmica u Gornjem Milanovcu počinje u 17 časova, a svi koji su u mogućnosti trebalo bi da odu u grad pod Rudnikom i pruže podršku mladićima koji predstavljaju budućnost srpskog fudbala.

Ukoliko izostane direktan plasman na Evropsko prvenstvo, pobeda nad Slovenijom donela bi plasman u baraž koji je na programu 7. i 15. novembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gigi Datome
Tuesday, 11.10.2016
10:45

Je l' prenosi neko utakmicu?

avatar
Tuesday, 11.10.2016
11:41
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 11.10.2016
12:20
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 11.10.2016
10:36

Spanci su prestigli hrvate koji su sinoc izgubili od Svedske, sad je Spanija druga u svojoj grupi, a prva na listi drugoplasiranih, Austrija druga, Izrael treci, Belgija cetvrta, a mi peti. Austrija, mi, Norveska i Makedonija imamo mec manje. Samo da ne dobijemo ponovo Spance, a ni Belgiju ne bi bilo lose da izbegnemo s tim sto njih i Izrael sad moze da pretekne Norveska, mozda cak i Makedonija:-D

avatar
Algebra
Tuesday, 11.10.2016
13:26

Belgija nema nikakve šanse za baraž, ako se mi tamo plasiramo. Jedina šansa za njih jeste da kiksnemo i Norveška i mi, s' tim što bi mi morali da izgubimo. Razlog je taj što Belgija ima samo +2 gol razliku, a mi smo na +7, dok je Izrael na +8. Da je kojim slučajem Izrael pobedio Albaniju sa manje od 4-0, mi bi danas sa bodom bili sigurni u baražu, ovako u nekom očekivanom epilogu uz pobede Srbije i Norveške u baražu bi bili Norveška, Austrija, Španija i mi. U slučaju kiksa Norva ili nas, Izrael upada, a u sučaju da mi izgubimo, a Norveška kiksne (može i nerešeno), upadaju Izrael i Belgija.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 11.10.2016
15:57

Znam da nema gotovo nikakve i da je dovoljno da ih samo mi predjemo. Hocu da kazem da je dobro sto oni nece biti tu, a u poslednjem trenutku ih prelaze i dosta slabije reprezentacije...

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 11.10.2016
10:26

Koja je to budalastina, nisam ni znao da sad na EP ide njih 12, a ne samo 8 kao ranije, ali logicno je s obzirom na to da sad i doigravanje drugacije izgleda, nije to tek tako promenjeno. Ono sto je totalna glupost je sto su novi format napravili tako da sad u polufinale idu prvoplasirani i najbolji drugi umesto da su osmislili da bude jos jedna grupna faza pre te same zavrsnice, i to dve grupe od po tri ekipe, a prvoplasirani da igraju finale; druga solucija je bila da na EP ucestvuje/ucestvuju 16 selekcija pa da se posle grupa igra cetvrtfinale, ali razumljivo je ipak i to sto broj ucesnika nisu odjednom duplirali, a(li) ne sumnjam da hoce jednog dana biti i 16. Sve u svemu, bezveze je skroz EP sa samo pet utakmica do trofeja cak i ako se ono odrzava svake druge godine, bolje ubaciti te dodatne grupe.