''Projektil'' sprečio poraz ''Orlova'' na Advokatovom debiju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.09.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije i dalje ne zna za pobedu nad Francuzima. Večeras na debiju novog selektora Dika Advokata, ''Orlovi'' uspeli da izbore nerešen rezultat.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije večeras je na stadionu Partizana u Beogradu igrala nerešeno, 1-1, sa domaćinom narednog EP, selekcijom Francuske.

Posle mirnog i nezanimljivog uvoda utakmice, pred polupraznim tribinama stadiona u Humskoj, usledio je šok za naš tim u 13. minutu.

Prva prava opasnost pred našim golom rezultirala je vođstvom ''Trikolora''. Oni su najpre iznudili korner, koji je sa leve strane izveo Kabela, Gudelj i Kolarov su loše reagovali na prvoj stativi, pa je na drugoj Pol Pogba ostao usamljen i lopta je u Stojkovićevoj mreži - 0:1.

Naš tim je sve do završnice prvog poluvremena bio praktično bezopasan pred golom gostiju, bilo je do tada nekih pokušaja, ali su sve to bile poluprilike. Tek u poslednja dva minuta igre u prvom delu igre, Dušan Tadić je dva puta opasno pripretio Lorisu, ali je prvi put iznudio korner, a drugi put bio zamalo neprecizan.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima, koji su, tek što je počeo ovaj deo igre, mogli da dupliraju prednost preko Remija, a nešto kasnije i preko Pogbe, pa opet Remija i Kabele. U svim tim situacijama istakao se naš golman Vladimir Stojković, koji je odličnim intervencijama održavao nadu da večeras možemo da izbegnemo potaz.

Na drugoj strani, sve opasniji po gol Francuza postajao je Aleksandar Kolarov. U par navrata je snažno i precizno šutirao, ali je Loris uspevao da zaustavi njegove udarce. Jedan gol Kolarova je i poništen zbog opravdanog ofsajda u kome se našao Lazar Marković, ali onaj šut iz 80. minuta bio je jednostavno - NEODBRANJIV!

Slobodan udarac dosuđen je za naš tim na nekih dvadesetak metara, po sredini gola, Bane Ivanović je kratko odložio loptu za Kolarova, a fudbaler Mančester Sitija šalje neodbranjivi projektil u Lorisovu mrežu - 1:1!

U samom finišu meča imali smo sjajnu priliku za preokret i pobedu, dva puta je Loris bio na velikim iskušenjima, Bane Ivanović je pokušao sa tri-četiri metra, ali je kapiten gostiju čudesno intervenisao i sačuvao remi.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, S. Mitrović, Nastasić, Kolarov, Gudelj (Kuzmanović od 60.), Matić, Z. Tošić, Tadić (Đuričić od 60.), Marković (Ljajić od 86.), Đorđević (Mitrović od 75.).

Francuska: Loris, Sanja, Varan, Matje, Dinje, Sisoko (Valbuena od 83.), Pogba (Matuidi od 74.), Šniderlin, Kabaj, Remi (Benzema od 60.) i Kabela (Lakazet od 60.).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke