Privremene mere u Partizanu, novi trio do daljnjeg vodi klub!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.05.2016.
20:08
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Prva konkretna posledica svega što se dogodilo na Skupštini kluba u utorak - nema više Radne grupe! Ivan Ćurković nije više na čelu kluba!

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Posle skandalozne Skupštine Partizana, održane u utorak u ''Zemunelu'', kada nije izabrano novo rukovodstvo, danas je usledila reakcija JSD Partizan.

Naime, doneta je zvanična odluka da se u FK Partizan uvedu privremene mere do izbora novog rukovodstva, a da klubom do tada upravlja Privremeni organ koji će sačinjavati general Radivoje Radinović, Mile Jovičić i Milorad Vučelić, inače predsednik JSD Partizan.

Ova odluka doneta je na osnovu
člana 21 Statusta JSD Partizan, koji glasi:

"Ukoliko klub trajnije i grubo ne ispunjava obaveze određene zakonom i ovim Statutom, Upravni odbor Društva može, dvotrećinskom većinom od ukupnog broja članova, doneti odluku o raspuštanju uprave Kluba i razrešenju zastupnika Kluba i imenovanju privremene uprave i zastupnika Kluba, do donošenja odgovarajućih odluka Skupštine Kluba".

Sve ovo dogodilo se posle najave da će opozicija organizovati novu sednicu Skupštine već 6. juna i praktično je konkretna reakcija aktuelnog rukovodstva na ovu najavu.

Jer, suština današnje odluke JSD Partizan je u tome da sada novu Skupštinu kluba može da sazove jedino Upravni odbor JSD, odnosno da je to pravo suspendovano delegatima aktuelnog saziva Skupštine.

Rok za sazivanje nove sednice Skupštine je šest meseci, pa je za očekivati da se to dogodi tek na kraju nove polusezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ipak smo mi PRVI
Thursday, 26.05.2016
20:42

E nasli ovi nacina kako da idalje vladaju.sad ce jos da izmene sastav skupstine i da dobiju izbore.Zasto drzava ne propise ko sve moze da vodi klubove i na kakav naci.Što se vec jednom ne dovedu u red klubovi.

avatar
Tisina perhani!
Thursday, 26.05.2016
20:20

gordana za predsednika! savo djuric i tako ti vise da nisu clanovi skupstine!

avatar
ercov
Thursday, 26.05.2016
20:16

A ko je doneo takvu odluku i sta ce u toj grupi Vucelic !?

avatar
Tisina perhani!
Thursday, 26.05.2016
20:22

predsednik je jsd-a eto zasto!

avatar
Thursday, 26.05.2016
20:09

E, svaka vam cast! Naravno, ironican sam...