Privatizacija "večitih" - NEMOGUĆE!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 19.12.2015.
19:53
Izvor: Sportske.net

Privatizacija najvećih fudbalskih klubova u Srbiji pojavljuje se kao "lajt motiv" na svakih nekoliko meseci ali je konačno jasno i glasno rečeno da taj proces nije moguće sprovesti.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Najtrofejniji i najpoznatiji fudbalski klubovi u Srbiji Crvena zvezda i Partizan nastaviće da funkcionišu onako kako su to do sada činili jer od privatizacije neće biti ništa.

Gostujući u emisiji "Politikon" na jagodinskoj TV Palma Plus premijer Aleksandar Vučić priznao je "poraz" po pitanju privatizacije "večitih" opisavši taj proces kao neizvodljiv.

"Kažite mi kako da se izvede privatizacija? Znate li šta hoće navijači Zvezde, Partizana i ostalih velikih klubova? Pa hoće da neko dođe i da pare, ali da ne odlučuje. Taj neko ko daje pare bi, prema njihovim zamislima, imao 49% akcija, a udruženje građana ima 51 procenat vlasništva" objasnio je Vučić.

Predsednik Vlade nije rekao ništa novo ali je opovrgnuo svoje ranije tvrdnje u kojima je najavljivao privatizaciju Crvene zvezde i Partizana. Krajem aprila Vučić je izjavio:

"Privatizacija bi bilo najbolje rešenje, a nadam se da će država smoći snage da krene u taj proces sledeće godine. U narednih godinu dana pokrenućemo privatizaciju klubova i da vidimo kako će to da bude" rekao je tada Aleksandar Vučić.

Većini je i tada bilo jasno da do privatizacije Crvene zvezde i Partizana ne može doći sve dok se država ne razračuna sa huliganizmom i uplitanjem "navijača" u funkcionisanje najvećih klubova.

Kako trenutno stoje stvari "večiti" će nastaviti da funkcionišu na isti način kako su to do sada činili, a ostaje nam da vidimo još koliko će takvo bitisanje biti održivo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
St. Čengi
Monday, 21.12.2015
21:35

Dok im drzava finansiski pomaze (pogotovo Zvezdi ),normalno nema privatizacije. Cemu price o klubovima a firme-giganti, vise ne postoje, narod bez posla, a vodja se sikira za navijace... Zalosna si zemljo moja!

avatar
MADJIONICAR_SAM
Monday, 21.12.2015
17:59

Ne daju navijaci , od cega ce da zive posle ti navijaci bez dana radnog staza, od cega da plate gorivo za dzipa i separe na splavu ako se zvezda privatizuje ?

avatar
Don Silvio
Sunday, 20.12.2015
21:09

naravno da nece da se privatizuje jer mafijasima lopovima i menadzerima trebaju krave muzare

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 21.12.2015
15:49

Jedino što me raduje, je to da će početi sledeće godine privatizacija, koliko sam dobro pročitao, manji klubovi će biti privatizovani, što sam i priželjkivao... Treba nam više klubova kao Čukarički.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Sunday, 20.12.2015
12:43

Koja ce budala kupiti partizan, klub bez evropskog imena i trofeja. Zvezdu je lako privatizovati, ali ne daju politicari koji je stavljaju na nivo sa malim partizanom.

avatar
Black Tooth
Monday, 21.12.2015
17:00

lakse je privatizovati nekoga ko ima manji dug i bolje prolazi u evropi a ne nekoga ko ima samo staru slavu i 6 puta veci dug!

avatar
Komreolne
Sunday, 20.12.2015
02:12

Evo zasto je ovaj covek los i iskorumpiran.Lagao da ce resiti problem a sada se hvata za navijace.Pa ko jos pita navijace.Koji su oni faktor, PA JE TO NEMOGUCE.Ne moze da se izbori sa par krimosa, koja farsa.Ustvari ti isti krimosi kontrolisu masu i rade upravo za njih.Svi znamo da pare od prodaje igraca vec godinama zavrsavaju u dzepovima politicara i za finansiranje stranaka.Jedina dva drustvena preduzeca koja se i dan danas muzu a donose svake godine milione.Nabili fiktivne dugove bas da onemoguce privatizaciju.PFC i CZ su dva pacijenta u komi koji se drze na aparatima vec 20god i to njima najvise odgovara.Nemojte ljudi vise da se zanosite, okrenite ledja toj lakrdiji.Ja sam nekada navijao za PFC a danas me bas briga i niti pratim.Gledam moja posla i uzivam u zivotu i onako je kratak za koje kakvo tracenje na gluposti.

avatar
Petar123
Sunday, 20.12.2015
19:59
avatar
indija durot
Saturday, 19.12.2015
23:55

Privatizacija je nemoguca zato sto se politicke stranke jednim delom finansiraju preko klubova i ne zele da se odreknu lakog kesa.Pa vidite valjda politicare u UO klubova gde zavrsavaju prljave poslove za stranku...Grobari da li se zapitate gde su pare od Mitrovica i Skuletica?

avatar
PLAYBOY
Sunday, 20.12.2015
00:48
avatar
Scepan Scekic
Saturday, 19.12.2015
22:36

Evo Cuka je privatizovana pa ne vidim razlog da se npr.Partizan ne privatizuje.

avatar
Partizan/Lazio
Sunday, 20.12.2015
00:11

Cuka ne moze da se koristi kao primer vecitima,nije isto kada si u vlasnistvu pravnog lica i kada si udruzenje gradjana.Dok se ne promeni struktura vlasnistva veciti ne mogu biti privatizovani,ima tu jos mnogo pratecih problema,a sto je najtuznije izgleda da niko ne zeli ni da pocne odmotavati to klupko.

avatar
Scepan Scekic
Saturday, 19.12.2015
22:35

Zvezda je privatizovana onog trenutka kad su Bajati i Skundric dosli u klub,i kad im je drzava dovela Gasprom za sponzora.A Partizan nece nikad biti privatizovan,jer to nikome ne bi odgovaralo.Cilj je da se Partizan destabilizuje na kraju ugasi,a Zvezda da se privatizuje i da dominiram,e zbog toga je i prva na tabeli,zbog toga ima pomoc sudija.

avatar
pjer
Saturday, 19.12.2015
22:28
avatar
Fair Play
Saturday, 19.12.2015
22:09

Uopste nije problem. Donesite zakon o privatizaciji kako bi se moglo krenuti napred a izuzmite sve one koji se protive i nema problema. I oni ce se kasnije pridruziti ali ne mozes prvo privatizovati najvece klubove jer se prvi macici u vodu bacaju a Partizan i Zvezda mogu tek nakon mnogo primera malih, osrednjih pa na kraju i najvecih posle vecitih tipa Vojvodina, Jagodina, Radnicki Nis isl. Verujte da bi uspelo samo se problem gleda iz loseg ugla pa je i resenje tesko pronaci.

avatar
mileta
Sunday, 20.12.2015
13:45

Resenje ce se pronaci onog trenutka kad se pojavi siguran kupac za Crvenu Zvezdu.Do tada ce srpski klubovi i fudbal uopste u Srbiji biti talac jednog coveka i jednog kluba.