Prijateljski remi "Jankovića" i Zvezde

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 19.07.2014.
20:54
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su drugi vezani remi na kontrolnim utakmicama pošto su nakon Genka nerešeno odigrali i protiv Mehelena koji sa klupe vodi Aleksandar Janković.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Šampion Srbije neporažen se vraća sa turneje u Belgiji tokom koje je odmerio snage sa ekipama Genka i Mehelena.

Nakon remija sa Genkom crveno-beli su u subotu još jednom remizirali rezultatom 1:1, ovoga puta sa ekipom Mehelena na čijoj klupi sedi bivši trener Crvene zvezde Aleksandar Janković.

Crvena zvezda
- Kahriman, Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović (od 89' S. Đorđević), Kovačević (od 75' Gogić), Milijaš, Savićević, Gavrić, Lazović (od 89' Karaklajić), Rakić (od 85' Despotović)

Uoči početka večerašnje utakmice kojoj je prisustvovalo oko 8.000 navijača, među kojima je bio i Luka Milivojević, Nenad Lalatović uručio je poklon Aleksandru Jankoviću i poželeo mu mnogo sreće u predstojećoj sezoni.

Početak utakmice obeležila je igra na sredini terena, bez prilika za postizanje gola sve do 17. minuta kada Zvezda prva dolazi do šanse da povede. Đorđe Rakić ukrao je loptu defanzivcima Mehelena, dodao je Gavriću, a bivši kapiten Napretka tuče sa 13 metara preko gola.

Vrlo brzo domaćin je uzvratio ali je prečka bila saveznik golmana Damira Kahrimana nakon centrašuta jednog od igrača Mehelena. Ono što se nije dogodilo u 23. jeste u 31. minutu nakon što je lopta prevarila Kahrimana posle slobodnog udarca usled čega Mehelen stiže do vođstva.

Do odlaska na odmor Zvezda nije uspela da stvori izglednu priliku da zatrese mrežu, osim ako ne računamo pokušaj Rakića koji je završio visoko preko gola.

Drugo poluvreme donelo je, međutim drugačiju postavku stvari na terenu. Zvezda je agresivnije otvorila meč u nastavku i nagrada za takav odnos prema igri stigla je u 50. minutu.

Izjednačujući pogodak pao je posle centaršuta Nenad Milijaša i dobre reakcije Rakića koji je glavom poslao loptu ka Lazoviću, a ovaj volej udarcem poslao istu pod prečku za 1:1!

Tih petnaestak minuta na startu drugog poluvremena protekli su u znaku bolje igre gostujućeg sastava ali je posle 65. minuta igre Mehelen počeo da preuzima inicijativu i da kontroliše meč.

U završnici susreta, ali i tokom većeg dela igre Darko Lazić je pokazao da Lalatović može da računa na njega jer je baš mladi štoper u više navrata prekidao akcije Mehelena i sprečavao protivnika da dođe do drugog gola.

Do kraja susreta nije bilo promene rezultata iako je Mehelen u dva navrata bio jako blizu pogotku pa Zvezda završava turneju po Belgiji sa dva remija i sa jako dobrim utiscima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke