Preko Francuske, do Francuske! (20.45)

Autor: Miloš Marković
nedelja 07.09.2014.
11:18
Izvor: Sportske.net

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu za Srbiju počinju DANAS, nova Srbija, sa novim selektorom ulazi u novi ciklus takmičenja koji za rezultat ima željeni plasman na EURO 2016.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Snage stare, selektor novi. Takmičenje novo, ciljevi isti!

Bez obzira što ima karakter prijateljskog meča, duel protiv Francuske je sve nego to. Dva istorijski velika rivala, dve prijateljske zemlje, sastaće se večeras u okršaju koji će za orlove biti generalna proba pod novim selektorom, a za Francuze nova priprema i odmeravanje snaga u susret takmičenja koje će se održati na njihovom tlu.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016 počinju danas, tako i za Srbiju!

Novo takmičenje donosi stare ciljeve, koji nisu bili ispunjeni na poslednjoj velikoj smotri, upravo završenom Mundijalu.

Proverene snage stavile su se na raspolaganje novom selektoru, koji pred sobom ima generaciju mladih italentovanih fudbalera, od kojih se u budućnosti mnogo očekuje. Večerašnji meč biće prilika da Dik Advokat vidi na koga se ozbiljno može računati, ko je kadar da i u nastavku kvalifikacija ponese (novi Umbro) dres Srbije.

Biće ovo prilika da i srpska javnost, željna i nestrpljiva, da svoju prvu ocenu holandskom stručnjaku, koji nakon Klementea, Đukića, Antića, Petrovića, Mihajlovića, Ćurčića i Drlulovića, započinje novu eru.

Ocene te iste javnosti, kao i očekivanja, jesu visoke.

srbija

(Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV)

Srbija, to je jasno, ima sastav koji je kombinacija iskustva i mladosti, fudbalera koji sa uspehom braje boje svojih (inostranih) klubova i koji igraju (važne uloge) u jakim ligama. Prekaljena imena Ivanovića, Kolarova, Baste, Tošića obojice, uz mladu krv i bisere kakvi su Marković i Mitrović, garant su neke svetlije budućnosti.

Stupanjem na novu dužnost, Advokat je uočio probleme, pokušaće da kvalitet i potencijal koji posedujemo uobliči kroz veću disciplinu i taktičku odgovornost, da našem timu ulije pobednički mentalitet.

Rekao je i sam da je večerašnji duel od velikog značaja za tim i za njega lično, treba očekivati maksimalnu posvećenost protiv Francuza.

Svojim izjavama za javnost, i fudbaleri Srbije odišu samopouzdanjem, motivom i željom da na prvoj utakmici novoga ciklusa osvetlaju obraz nacije i pruže svoj maksimum. Ukoliko to urade, niko im ništa ne sme zameriti bez obzira na rezultart.

Večerašnji meč se igra u Humskoj, počinje u 20.45, budite tu da podelimo utiske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke