Pregled - Kako je Zvezda prošla ''grupu Lige šampiona''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.02.2015.
10:22
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde su jučerašnjom pobedom nad BATE Borisovim na najbolji način okončali pripreme u Antaliji i sa puno samopouzdanja dočekuju nastavak superligaške borbe za odbranu titule. Prilika je i za osvrt na učinak crveno-belih u pripremnim utak

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Podvlačeći crtu posle završne faze priprema u Antaliji, trener Crvene zvezde Nenad Lalatović je juče, vidno raspoložen, konstatovao u šali da je Zvezda na ovim pripremama uspela da ''prođe grupu Lige šampiona'', s obzirom na imena i kvalitet rivala koje je pobeđivala ove zime u Turskoj.

Naravno, Zvezdin strateg je tu mislio na mečeve sa ruskim Rubinom, zatim ukrajinskim Metalistom i beloruskim BATE Borisovim, koji je bio (epizodni) učesnik i u tekućoj sezoni Lige šampiona.

Pažnju privlači i pobeda nad još jednim ruskim premijerligašem, Mordovijom, ali ono što je možda i najvažnije, jeste da Zvezda, bez obzira na fazu priprema u kojoj se nalazila, nije previše oscilirala u kontrolnim mečevima, kako u Turskoj, tako i u Sloveniji, u prvoj fazi priprema.

Ako napravimo osvrt na ceo tok priprema i učinak u mečevima koje je Zvezda odigrala ove zime, crveno-beli se mogu pohvaliti da u 2015. godini još uvek nisu poraženi. Na ukupno devet odigranih mečeva (tri u Sloveniji, pa još šest u Turskoj), Crvena zvezda je ostvarila sedam pobeda i samo dva remija (protiv Metalista i Olimpije).

To je svakako razlog za optimizam crveno-belih pred nastavak sezone u kojoj će juriti zaostatak od šest bodova ''minusa'' za Partizanom, koji je, uzgred, ostrao i bez svoja dva najbolja strelca pred sam početak prolećnog dela Superlige.

Ako ima razloga za brigu, to su svakako povrede kapitena Aleksandra Lukovića i Saše Stojanovića, kao i još uvek aktuelna situacija oko daljeg statusa Danka Lazovića u ekipi.

Kad su u pitanju pojačanja, utisak je da se najviše istakao Džošua Parker, dvostruki strelac u jučerašnjoj ''generalnoj probi'' protiv BATE Borisova, dok još jedan napadač, Gbolahan Salami, još uvek nije počeo da opravdava ukazano poverenje.

Naravno, tek će predstojeći prvenstveni mečevi dati konačnu sliku o mogućnostima ovog tima Zvezde na proleće, a do tada, navijačima crveno-belih će svakako prijati još jedan pogled na sve rezultate iz pripremnog perioda.

Turska - Antalija:

14.02. Crvena zvezda - BATE Borisov 2-1
13.02. Crvena zvezda - Sarbriken 2-1
11.02. Crvena zvezda - Mordovija 1-0
07.02. Crvena zvezda - Metalist 0-0
06.02. Crvena zvezda - Rubin 1-0
04.02. Crvena zvezda - Olimpija 1-1

Slovenija - Terme Čatež:

27.01. Crvena zvezda - Kopar 1-0
24.01. Crvena zvezda - Ankaran 3-1
21.01. Crvena zvezda - Tolmin 3-0

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke