Predlog Kokezi - Ove uslove stranci treba da ispune da bi igrali u Superligi?

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.03.2017.
10:19
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Ne stišavaju se reakcije posle 153. večitog derbija i kritike na račun aktera, a među njima smo primetili i jedan zanimljiv predlog čelnim ljudima FSS.

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Većina onih koji se ovih dana oglašavaju u javnosti povodom 153. večitog derbija, kritički govore o igri beogradskih crno i crveno-belih.

Definitivno se očekivalo više, s obzirom da se i jedni i drugi bore za šampionsku titulu, ali ta očekivanja nisu ispunjena, sa čime se slaže i legendarni trener Crvene zvezde Ljupko Petrović.

On je u izjavi za ''Alo'' konstatovao da jedino atmosfera na tribinama može da dobije prelaznu ocenu, a da od fudbala nismo videli - ništa!

''Doduše, uvek se derbi igra slabije nego neki drugi meč. ali nije ni to opravdanje za ono što su večiti pružili u subotu'', izjavio je Petrović.

Poput Nenada Bjekovića, koji je juče posebno kritičan bio prema učinku stranaca u derbiju i između ostalog konstatovao da se radi o igračima ''za koje je čula samo rodbina'', i Ljupko Petrović smatra da bi FSS trebalo da učini nešto kako bi se pooštrili kriterijumi da bi jedan igrač iz inostranstva uopšte mogao da zaigra u srpskoj Superligi.

S tim u vezi, on ima i konkretan predlog za predsednika FSS Slavišu Kokezu.

''Slažem se sa predsednikom FSS-a Slavišom Kokezom, koji je rekao da će broj stranih igrača da se smanji. Naši fudbaleri zbog njih gube pozicije. U Srbiji igraju polovični stranci, umesto da pustimo naše igrače da se razvijaju.

Kokezi predlažem da napravi kriterijem po kojem će se uzimati inostrani fudbaleri, da imaju najmanje po pet mečeva za reprezentatciju svoje zemlje do 21 godine ili da su A selekciji. Ovako, afirmišemo one sumnjivog kvaliteta'',
zaključio je Petrović.

Naravno, ovaj predlog je diskutabilan već na prvi pogled, jer nije isto boriti se za mesto u reprezentaciji Brazila (npr. Leonardo, Everton...), Francuske (npr. Damijan Le Talek) ili za mesto u reprezentaciji Antigve i Barbude, čiji je član bio Džošua Parker, bivši fudbaler Zvezde, koji definitivno nije pravio nikakvu razliku nabolje u našem fudbalu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BRAT IGI
Tuesday, 07.03.2017
19:26

ljupko bugarce je jos jednom pokazao koliko je prolupao! cuj A rep igraci da dodju u srbiju hahahaha!

avatar
Komreolne
Tuesday, 07.03.2017
16:51

Ne treba nikakve uslove da ispunjavaju jer kod nas se igra hrkljus, ne fudbal a pri tom je sve unapred sredjeno

avatar
indija durot
Tuesday, 07.03.2017
16:39

1.samo tri stranca,nebitno dal su iz bivsih jug republika.2.minimum dva igraca da su potekli iz oml skole u prvoj postavi.3.uprave napolje.4.ukinuti posrednike prilikom tranfera.5.privatizacija..za ozdravljenje naseg fudbala.

avatar
Kilavi Milojko
Tuesday, 07.03.2017
16:37

Niko ne razmislja o sledecem: uvedemo pravilo kojim ogranicavamo strance i promovisemo domace igrace. Onda klubovi budu primorani da nekog balvana, domaceg, plate 300K i sl. iako ne vredi ni pola. Neka ostane slobodno kao i dosad pa ce sposobniji bolje prolaziti, jer dovesti brdo stranaca, poput CZV, ne znaci i kvalitet. Samo ih platite na vreme i pravite ugovore gde dobijaju sut kartu ako ne zadovolje.

avatar
Saša Ilić
Tuesday, 07.03.2017
13:32

Budalastina, pa odakle pare za te reprezentativce? Jedino ako igraju za San Marino,Andoru,Sri Lanku...Inace se slazem da su ovi stranci preplaceni krs igraci posebno u Zvezdi Srnic je debelo pogresio sto je presao u Zvezdu, sad umesto njega igra raspali Ruiz.

avatar
indija durot
Tuesday, 07.03.2017
16:31
avatar
Tuesday, 07.03.2017
13:30

Nigde ne piše u propisima FSS da klubovi moraju da imaju ijednog stranca u klubu, a izbor je trenerov da li će staviti u ekipi nekog i koliko od 1 do 6 stranaca. Oni koji smatraju da domaći igrači zaslužuju da igraju pre stranaca neka se obrate tim klubovima i trenerima gde je to slučaj, a ne pokušavaju da genrealizuju stvar jer generalno stranci podižu kvalitet klubovima i ligi. Ukoliko smatraju da treba forsirati domaće pre stranaca zbog reprezentacije neka to onda tako kažu ali onda će klubovi iz naše lige biti topovska hrana i u 3.kolima kvalifikacija za LŠ/LE služiće samo kao poligon za razigravanje i izlog za prodaju mladih igrača, a vremenom će postajati slabiji jer niti će imati mogućnosti da duže zadrže najtalentovanije niti imaju mogućnost da dovedu strance o kakvima priča Bjeković koji je i sam dovodio u svoje vreme Asprogenisa, Emegharu, Boju, Oditu...Očigledno je nakon ovakvih izjava zašto je naš fudbal propao i zašto propada. Niko nema pojma ni o čemu.

avatar
indija durot
Tuesday, 07.03.2017
16:40

Znaju im dzepovi sta pricaju

avatar
micras
Tuesday, 07.03.2017
16:54

Naši klubovi su odavno topovska hrana u evropi i zato je bolje forsirati naše mlade igrače a ima ih dosta što u zvezdi što u partizanu a bogami i u vojvodini. Samo i tu ima jedan problem kome prodati leta leka, Donald, Ruiza, Tavambu, evertona, Leonardo itd kad oni možda i prave razliku u našoj ligi ali za evropu nisu kvalitet a tose pokazalo u slučaju zvezde protiv ludogoreca a i partizana u evropi.

avatar
Partizan/Lazio
Tuesday, 07.03.2017
12:46

Kleo,Zuka,Dijara,Leo,Everton...niko od njih nije bio ni blizu reprezentacije,a npr. Ngambi,Zajim,Zabija...sve reprezentativci u trenutku dolaska.Tako da stav Bjekovica nema nikakvog smisla.

avatar
leonidis
Tuesday, 07.03.2017
14:25

majstore prvo procitaj sta pise..ovo o cemu se diskutuje je rekao Ljupko Petrovic a ne Bjekovic,bar je tako na mom ekranu..

avatar
Partizan/Lazio
Tuesday, 07.03.2017
14:52

U pravu si,ali svejedno stoji da izjava nema smisla.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 07.03.2017
11:57

Ovo nema nikakve sanse da prodje, ne mogu da verujem da pojedinci toliko ne prate propise.

avatar
Anderton
Tuesday, 07.03.2017
11:46

Možda Ljupkov predlog izgleda nesuvislo, ali je na tragu nekakvih kriterijuma..tema za razmišljanje je dobra

avatar
paok
Tuesday, 07.03.2017
13:42

Veruj da nije dobra. Nemamo mi para za takve igrace. Niko ne moze sa domacim igracima da uradi nesto.

avatar
napred Panktizan!
Tuesday, 07.03.2017
14:34

Da, po istom kriterijumu trebaju da se posmatraju Brazilci sa svojim kvalitetom i konkurencijom u onolikoj zemlji i neki reprezentativci Gabona.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 07.03.2017
11:40

Dovedes stranca za 200k eura i zelis da pravi razliku,pa kako? Nisu veci klubovi blesavi kada igraca plate 50ak miliona,nasi klubovi naravno njih ne mogu da dovedu,ali ako vec dovodis nekog,tesko da ce biti bolji od nasih igraca,ako nije bar placen neka 2-3 miliona,pa kada dovedes takvog pa se ispostavi da je stvarno dobar,pa udjes u neko evropsko takmicenje,e onda se mozes nadati da ces ga prodati za vece pare.

avatar
Poznavalac
Tuesday, 07.03.2017
11:36

samo everton sto vredi,ostali su prevare...

avatar
Glavatar
Tuesday, 07.03.2017
11:30

Ako cemo realno, jedino Everton vredi nesto, ovi ostali prosek. Leonardo je bio odlican, ali to vise nije igrac koji je bio u prvom delu prvenstva. Previse solira, svadja se sa sudijama, protivnickim igracima pa cak i saigracima. Trebali su ga pustiti da ide. U ovom trenutku vise steti nego sto pomaze Partizanu. Bolje forsirati Mihajlovica koji ce pruziti 100 posto nego ovog, po svemu sudeci, foliranta.

avatar
Lord of Nottingham
Tuesday, 07.03.2017
12:04

U Zvezdi Le Talek i Donald prave razliku, Frimpong ovo sto je do sada pruzio sasvim solidno a vjerujem i u Boacija. Kanga moze mnogo bolje, dok je Ruiz za klub tipa Metalac.

avatar
Lord of Nottingham
Tuesday, 07.03.2017
13:04

Ima i te tvoje. Ali Donald je strasan igrac, sigurno bolji od Evertona

avatar
Glavatar
Tuesday, 07.03.2017
12:19

A za Boacija ne znam. Jos je zelen u zvezdi da bi mu sudili. Videcemo na tamo.

avatar
Glavatar
Tuesday, 07.03.2017
12:18

Ne prave oni toliku razliku nego zvezda ima previse stranaca pa moraju da igraju da bi se oprali pojedinci zbog bacenih para.