Poziv 'Grobarima': "Sami pronađite i kaznite krivce"

Autor: Miloš Marković
utorak 23.09.2014.
09:28
Izvor: Sportske.net

Antisemitski transparent koji se pojavio u Humskoj na evropskoj utakmici pokrenuo je lavinu, reagovao je i klub koji u saradnji sa madležnim organima aktivno traži odgovornoe za unošenje i postavljanje banera.

Beta/AP Photo/Andrej Cukic
Beta/AP Photo/Andrej Cukic

Povezane vesti

U isto vreme, uporedo sa (re)akcijom kluba, od strane Borislava Mikelića, bivšeg visokog funkcionera Partizana stiže otvoreno pismo Grobarima u kojima on poziva navijače crno-belog kluba da sami reaguju i nađu krivce.

Kako je rekao Mikelić, incident sa meča protiv Totenhema predstavlja najveću štetu imenu i ugledu Partizana u istoriji kluba, te ističe da Partizan ne sme da čeka 03. oktobar kada će Disciplinska komisija izreći svoj sud.

„Pozivam navijače sa Partizanovog juga da identifikuju i javno žigošu nosioce i pomagače sramnog antisemitskog transparenta usmerenog protiv jevreja i tako zaštite Partizanovu prošlost, sadašnjost i budućnost od jedne odmetnute ili eventualno ubačene grupe među navijače na južnu tribinu.“

„Kroz nekoliko minuta istaknutog štetočinskog transparenta naneli su Partizanu udarac iz zasede.“, navodi se između ostalog u otvorenom pismu Borislava Mikelića.

On takođe podseća da je UEFA protiv Partizana pokrenula postupak po tri osnova, što značida Partizan može biti rigorozno kažnjen dok će na njegovo ime i ime njegovih navijača biti 'stavljen žig koji će klub teško kompromitovati pred fudbalskom Evropom, a srpskom narodu nalepiti etiketu rasizma, odnosno antisemitizma'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke