Povrede kroje tim - Hoće li ova Zvezdina postava 'zaljuljati' Javor? (17.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 02.10.2016.
12:44
Izvor: Sportske.net

Poslednju utakmicu pred odlazak na reprezentativnu pauzu fudbaleri Crvene zvezde igraju u Ivanjici protiv tradicionalno neugodnog rivala, a dodatni problem danas će predstavljati i prinudne rotacije u timu.

Beta/SašaĐorđević/Ev
Beta/SašaĐorđević/Ev

Povezane vesti

Jedna od najinteresantnijih utakmica 11. kola Superlige Srbije trebalo bi da bude ona u Ivanjici gde fudbaleri Javor Matisa dočekuju aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu.

Tradicija govori da je gostovanje u Ivanjici jedno od najneugodnijih za najtrofejniji srpski tim, pošto na deset odigranih utakmica Crvena zvezda ima samo tri pobede, a domaćin je slavio čak šest puta.

Zbog toga ne čudi se što navijači rivalskih timova potajno nadaju neuspehu crveno-belih u Ivanjici, dok trener Miodrag Božović veruje da se uz nekoliko rokada zbog povreda igrača može do pobede nad Javor Matisom.

Strateg crveno-belih u Ivanjici neće moći da računa na četvoricu igrača koji bi svakako bili u protokolu za meč, a dvojica bi najverovatnije počela utakmicu da nisu sprečeni zbog povreda.

Miodrag Božović u Ivanjici ne može da računa na Džona Ruiza, Petra Orlandića, Marka Poletanovića i Srđana Plavšića, dok se u takmičarski ritam vraća Zoran Rendulić koji bi trebalo da počne utakmicu.

Svakako da najveći problem predstavlja odsustvo dvojice igrača koje Miodrag Božović koristi na levom krilu, pa bi zbog toga mesto u startnoj postavi trebalo da dobije Slavoljub Srnić.

Ovakva situacije pogoduje i Pablu Moučeu koji će početi utakmicu, a moguće je da će Božović danas isprobati Argentinca i na levoj strani, premda je izvesnije da će Srnić uz levu aut liniju a Mouče uz desnu.

Rokada će biti u defanzivnoj liniji i veznom redu zbog izostanka Marka Poletanovića. Zoran Rendulić će činiti štoperski tandem sa Aleksandrom Lukovićem, dok bi Damjan Le Talek trebalo da bude vraćen na poziciju zadnjeg veznog.

Svoje uobičajene pozicije zauzeće Marko Petković, Mihailo Ristić, Mičel Donald, Gelor Kanga i Hugo Vieira što znači da bi sastav Crvene zvezde za današnje gostovanje Javor Matisu trebalo da izgleda ovako:

Crvena zvezda sastav
Grafika: Sportske.net

Utakmica u Ivanjici počinje u 17 časova uz direktan prenos na trećem kanalu TV Arena Sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Sunday, 02.10.2016
13:54

Brate, Orlandica u napad!!!

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 02.10.2016
13:22

Ne svidja mi se sto Le Talek nema kontinuitet na poziciji stopera, kad je vec prekomandovan u zadnjoj liniji poslednjih nekoliko utakmica, ali dobro, dosta prinudne rotacije koje, verujem, nece pogorsati Zvezdinu filozofiju igre na gol vise. Ocekujem tvrdu utakmicu, 1:3 za Zvezdu. Dominacija ce se nastaviti.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 02.10.2016
13:07

Време је да и овај Муче покаже да заслужује Звездин дрес. У супротном нека иде одакле је дошао.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 02.10.2016
13:05

Данас идемо у сечу Јавора.