Potvrđeno - Evo ko po svaku cenu želi Mutomba u Partizanu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 03.11.2016.
17:57
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Fudbalski klub Partizan napravio je svojevrstan presedan i drugi put u razmaku od nepune tri godine dao jednom igraču dve šanse da se izbori za ugovor, a večeras je potvrđeno ko je glavni zagovornik da Andre Mutombo pojača crno-bele.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Bivši fudbaler Anderlehta Andre Mutombo dobio je novu šansu da se dokaže i eventualno izbori za ugovor u Partizanu pošto je posle gotovo tri godine stigao na novu probu.

Momak koji je u januaru 2014. godine odradio deo priprema sa crno-belima a potom potpisao ugovor sa hrvatskom Istrom imao je solidnu sezonu u Škotskoj zbog čega je sportski sektor crno-belih rešio da mu da još jednu priliku.

"Prošle sezone je igrao dobro u Škotskoj, došao je u Beograd da pogledamo u kakvom je fizičkom stanju, videćemo..." rekao je sportski direktor Partizana Ivica Iliev za "Sportski žurnal".

Sportski direktor crno-belih predložio je pre dve i po godine Partizanu da dovede Andrea Mutomba i očigledno da to što se Kongoanac nije nametnuo ne predstavlja problem da mu se ukaže još jedna šansa.

"Mutombo je drugi špic, odličan između linija, snalazi se i po desnoj i levoj strani. Učestvuje u organizaciji akcija, sklon je atraktivnim potezima. Još odavno me je privukao umećem, hteo je te 2014. da dođe u Partizan, ali..." dodaje Iliev.

Pre dve i po godine trener Marko Nikolić procenio je da Mutombo nema kvalitet kakav se očekuje od stranca što nije stav koji deli sportski direktor.

"Podseća me na Partizanov stil igre s kraja 'devedesetih', koji smo praktikovali Saša Ilić, Vlada Ivić, ja... dok nas je vodio Ljubiša Tumbaković. Igrali smo do noge, sa vicom... Ima to i Mutombo!" poručuje Iliev.

Ostaje samo da se vidi da li je Marko Nikolić promenio svoje sud i može li Mutombo da se uklopi u novi tim koji je Partizan u međuvremenu izgradio.

"Videćemo da li će da se uklopi u naš novi tim. Marko Nikolić ga dobro poznaje i ima lepo mišljenje o njemu. Mutombom je oduševljen i Saša Ilić. Pre dve i po godine su i ostali fudbaleri Partizana u superlativu kazivali o njemu" zaključio je Ivica Iliev.

Andre Mutombo ima 26 godina, nije klasičan gol igrač ali svojom igrom može da da ozbiljan doprinos u napadačkim akcijama pa ostaje da se vidi da li će crno-beli neočekivano dobiti još jedno pojačanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vukk
Friday, 04.11.2016
13:59

Everton pokriva celu polovinu. Leonardo odskace od svih i apsolutno je najbolji u ligi. Djurdjic je bori i gine za tim. Neca, Jankovic i Alen mogu samo tako da iznenade. Djurdjevic da ne bude sebican i trebalo bi da bude dobro. Milenkovic i Miletic su sve bolji i bolji. Marjanovic je sasvim solidan. E to je sada premalo za Evropu. Ako zelimo da igramo dobro u Evropi i u nasoj Ligi trebaju nam 22 igraca, a osim ove sto sam nabrojao Partizan bas i nema adute. Ovaj je dobar koliko i Mouce u Zvezdi :)

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Friday, 04.11.2016
07:57

Jeli ovo sin Dikembe Mutomboa?

avatar
Anderton
Friday, 04.11.2016
00:44

Sumnjam u ovo.

avatar
Aleksandar K
Thursday, 03.11.2016
22:22

Ovaj je deblji od Ailtona hahahaha

avatar
Thursday, 03.11.2016
21:44

Pa u prvoj utakmici sa Vosom ili Zvezdom bi mu neko uleteo kao po obicaju i taj vise nikada nebi driblao.A ovaj ima 27 god. nije ni toliko mlad (gledanao fudbalskim godinama) sem solidnog driblinga nema nista,nije brz,nema nista posebno dobar pas,nema dobar sut...Pa se ja pitam stace nam on,nasa sredina terena je solidna,dzabe bi gomilali igrace i onako ih ima viska!A neverujem da je mogao toliko da napreduje za 2 godine i da je uspeo toliko da napreduje,tako da manite se ovoga!!!

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Thursday, 03.11.2016
22:21

Za tri godine (dve godine i deset meseci), ne za dve:-D

avatar
MAN RED
Thursday, 03.11.2016
19:44

Pomislih na Dikenbea :D

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Thursday, 03.11.2016
20:50
avatar
KO!
Thursday, 03.11.2016
21:34

DikeMbea tebra!

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Thursday, 03.11.2016
19:28

Ako ga tako vidite, nemojte ga dovoditi! Gogua-Mutombo, B. Ilic- Balazic, Everton-Leonardo (srce i mozak), Kosovic-Jankovic, Bandalovski-Bozinov! Mi smo banda pokvarenih nindza kornjaca:-D:-D:-D

avatar
KO!
Thursday, 03.11.2016
21:35

pusti celavog da radi svoj posao na kraju sezone cemo znati da li si bio u pravu revolte

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Thursday, 03.11.2016
22:21

Kad mi ovako zakuvas LOL