Potvrda - Ipak ništa od Regionalne lige!

Autor: Milovan Longinov
petak 16.12.2016.
13:43
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Tresla se gora, rodio se miš - ipak ništa neće biti od Regionalne lige, potvrdio je prvi čovek UEFA.

Sportske.net/MihajloVidojević
Sportske.net/MihajloVidojević

Povezane vesti

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin demantovao je nedavne navode da će se u skorije vreme ponovo kreirati Regionalna liga.

"Nema istine u nedavnim tvrdnjama da će biti formirana takozvana Balkanska liga. Suprotno onome što je napisano u pojedinim člancima, nikakva odluka nije doneta iz bilo kog relevantnog tela UEFA, kada je u pitanju formirane takve lige", poručio je Slovenac u razgovoru za "Oslobođenje" i dodao:

"Domaća prvenstva su temelj fudbala u Evropi. Iako se međunarodna takmičenja pominju u nekim slučajevima, ne postoji konkretan predlog", rekao je Čeferin.

Ipak, on je na kraju istakao da bi tako nešto bilo moguće samo u slučaju da nacionalni savezi izraze takvu želju.

"Bilo kakva ideja i predlog koji stigne iz nacionalnih saveza i liga biće razmotreni u UEFA, jer to može da bude od strateškog značaja za određene evropske regione", zaključio je Čeferin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

47 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gole333
Friday, 16.12.2016
19:28

U toj ligi protivnicki igrač se ne okreće ka svom golu u 8/ minutu i daje gol.

avatar
Povratak kralja #47
Friday, 16.12.2016
19:02

Znate li kad će UEFA da odobri ligu bivše Jugoslavije? Kad joj zafale mesta u kvalifkacijama za LŠ i LE, e tada će da sakupe 6 država i od preko 20 pozicija da nam daju 5-6 u kvalifkacijama, možda jedno direktno u LE i to nam je. Primer toga je €L i odnos sa ABA ligom, nekada su Slovenija, Hrvatska i Srbija imale po jedan klub u €L, a sad zajedno i sa Makedoniom, BiH i CG imamo 1 i to jedva. Mene regionalna liga ne zanima jer bi tu svega bilo, a najmanje fudbala, mene zanima LŠ, elitna evropska liga, tu da se odmerimo ali pre svega treba da sredimo svoju ligu koja ima ogroman prostor za napredak jer već dugo vremena grebe o dno.

avatar
Anderton
Friday, 16.12.2016
17:37

Odlično. Ja sam protiv toga oduvek.

avatar
Paul George
Friday, 16.12.2016
17:36

Treba se popraviti infrastruktura u nasem fudbalu, da bude grejanja na stadion, terene kao terene popraviti.Ligu smanjiti sa 16 na 12 klubova i imali bi solidnu ligu.

avatar
Friday, 16.12.2016
19:04
avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 16.12.2016
16:15

da je pametnih u Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Madjarskoj, pa da svaka zemlja da po 4 predstavnika i mini liga da se odigra svake srede od septembra kada svi poispadaju iz Evrope, a Ludogorec ne bi ucestvovao kao ni eventualno neka ekipa iz ovih drzava koje bi se plasirale u u LS ili LE... nagrade bi bile razvoj igraca i privlacenje publike na utakmicama pa zarada od karata, a kasnije da se nadje neki sponzor lige, ali to mislim da ce moci tek ako se vidi kako bi liga zazivela i kako se razvijala... naravno, ligu bi vodila sva 4 saveza koji bi delegirali sudije i klubove po plasmanu i zelji samih klubova, mozda neki nece pa sledeci na tabeli...

avatar
DuskovicSRB
Friday, 16.12.2016
14:59

Регионална лига би подигла квалитет фудбала, инфраструктуре и привукла већи број гледалаца и то је чињеница. А неки наши навијачи је бојкотују јер не желе доминацију Динама из Загреба који одскаче квалитетом.

avatar
ddr16
Friday, 16.12.2016
15:30

privukle bi i veci broj huligana,posle utakmice zvezda/partizan-dinamo bili bi nam zatvoreni stadioni sledecih nekoliko utakmica uvek,pogleda sta se desavalo na partizan-zrinjski,zvezda-zapresic,srbija-albanija,a zapresic i zrinjski nisu nikakvi rivali i opet je doslo do tuce,zamisli tek protiv dinama,splita,zadra,bosnjackih klubova...na utakmici olimpijakos-dinamo bilo je srpskih huligana koji su isli tmao samo da se biju sa bbb. a i ne znam koliko bi se kvalitet fudbala podigao,znam samo da bismo manje forsirali mladje igrace jer niko nece rizikovati da izgubi od dinama ubacivanjem deteta od 18,19godina,ako pogledamo aba ligu ne vidim neki kvalitet preterani osim kod prvih 4,5 ekipa,zvezda sve u ligi dobija sa po 20 razlike,a to je dovelo da se ugase hemoforam,vojvodina,radnicki kg...samo nam jos fale da se ugase i fudbalski klubovi da bi smo punili stadione u sirkom brijegu ili slicno jer su zvezda i partizan magnet za publiku u takvim mestima,a na marakani/jna ce isto ljudi biti protiv sirokog kao i protiv napretka...

avatar
DuskovicSRB
Friday, 16.12.2016
20:33

То све може да се реши, као и у кошарци што нормално функционише регионална лига. Ако би се та нова лига лоше организовала и политизовала, онда боље да је не буде..

avatar
Friday, 16.12.2016
17:34

pa druze cemu sluzi policija? treba da uvede red na stadione kao sto je u Engleskoj, lepo preskocis ogradu dve godine kazne ili zabrana ulaska na sportske objekte,a treba kao u drugim zemljama da kada uzimas kartu na LK ostavljas podatke na to mesto sedas,pa ako napravis neki kvar ima da se zna ko je kriv...kada te lupe nekoliko puta po dzepu ima da se opamete ili zatvor.

avatar
Богољуб Ењаковић
Friday, 16.12.2016
15:50

Al' ne bi mogao ni Dinamo tako puno odskociti, jer nije jednostavno igrati u Beogradu pred Grobarima i Delijama a u Hrvatskoj mu je mnogo lakse protiv Lokomotive. A nista oni nisu jaci od Partizana u ovom trenutku, mozda Partizan za sada ima najbolju ekipu i pravo rukovodstvo sa Ivicom Ilijevom.

avatar
Reus
Friday, 16.12.2016
14:54

Sad kad partizanovci vec dodele titulu sami sebi,iako se nije ni igrala :D

avatar
Branislav
Friday, 16.12.2016
14:53

Onda zbogom kvalitetnom fudbalu... Ovo naše prvenstvo sam prestao da pratim i nadao sam se da će doći do ovakve lige kao što se i pričalo ovih dana, ali eto...

avatar
Friday, 16.12.2016
15:03

Zasto moramo da igramo sa njima? Sa kime Rumuni mogu da igraju ako dodje do masovnog udruzivanja po regionima, sa crnomorskom flotom?

avatar
Friday, 16.12.2016
16:11

Ne moramo sa njima, a sa njima bas i ne bismo dobili kvalitetne timove igrace. Dobili bismo nesto malo vise od ovoga sto imamo, ali ne bismo postigli svrhu.

avatar
Branislav
Friday, 16.12.2016
15:58

Moramo da igramo zato sto nam je jadno prvenstvo, zato sto nema para, zato sto nema privatizacije, nema sponzora, nema kvalitetnih igraca, nema kvalitetnih timova, nema publike, nema interesovanja,...ali zato ima dugova.

avatar
Friday, 16.12.2016
14:48

Srbija, Rumunija, Bugarska (jeste da nas i oni zezaju za eu, ali ionako je bolje za nas da tamo ne odemo), Grcka, Crna Gora i Makedonija- imate recept za ligu sest zemalja, Rumunija i Grcka po 4 kluba ili cak i svih pet, mi i Bugari po tri, Crna Gora i Makedonija po 1 i eto ti lige od 18. Sta fali ovakvoj ideji, jedino bih jos pokusao da privolim i Madjare, ali i ne mora.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 16.12.2016
15:14

Steua, Olimpijakos, PAOK, Panatenejkos, AEK, Ludogorec ne bi igrali takvu ligu, jer nemaju interes, a i igraju Evropu svake godine i koja je razlika da li igras sa Radnickim iz Nisa, ili CSKA Sofijom, ili da li igras sa Cukarickim, ili Buducnosti iz Podgorice, Vardarom,...?

avatar
Friday, 16.12.2016
16:04

Odgovorio si mi vec jednom i ne slazem se sa tobom, cak mislim da mi nisi ni odgovorio na jedno pitanje tamo. Kako koja je razlika, CSKA je veci klub od svih tih koje si nabrojao, a ja sam lepo napisao da bih hteo i crnogorske i makedonske klubove u toj ligi, tek to sto ne shvatam...

avatar
svojnasvome
Friday, 16.12.2016
15:33

Ko bi je gledao