Poruka sa 'Marakane' - OVO je istina o Vieiri!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 28.11.2016.
22:32
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Tema koja je prethodnih dana dospela u žižu interesovanja fudbalske javnosti u Srbiji dobila je nastavak jer je iz Crvene zvezde stiglo potanko objašnjenje o svemu što se dešava u slučaju Huga Vieire.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Portugalski internacionalac iz redova Crvene zvezde Hugo Vieira ponovo se nalaži žiži, s tim što ovoga puta razlog nisu njegove dobre igre i postignuti golovi, već pitanje produžetka ugovora i odnosa koji ima prema treneru i klubu.

Šef stručnog štaba Miodrag Božović već neko vreme ne računa na Huga Vieiru, a mnogi to shvataju kao želju da se Portugalac privoli na potpisivanje novog ugovora što sportski direktor Blažo Raosavljević kategorički odbacuje.

"Svaki fudbaler koji ne igra je nezadovoljan, to je sportski i prirodno. Kad je Ugo u pitanju, trebalo bi sam da se zapita šta je sve dovelo do toga da nije u startnoj postavi, a najmanje su za to krivi klub i trener Miodrag Božović" rekao je Raosavljević za "Novosti".

Portugalski internacionalac uskoro ulazi u poslednjih šest meseci ugovora sa crveno-belima, a Blažo Raosavljević tvrdi da mu je ponuđen novi i da odgovora još uvek nema.

"Tako je, ali nije još odgovorio. Zna on vrlo dobro da može 1. februara da potpiše za drugi klub" ističe sportski direktor aktuelnog šampiona Srbije.

Kako navodi Raosavljević, kašnjenje plate takođe ne može da predstavlja problem jer i drugim strancima kasnije jedna plata ali niko od njih ne pravi probleme.

"Novac nije najveći problem jer se svim igračima duguje samo po jedna rata, koja će uskoro biti isplaćena. Ako je novac problem, zašto svi ostali stranci rade marljivo i igraju dobro? Pa, Ugo zna koliko mu se dugovalo u Rusiji. Direktor Zvezdan Terzić nikad od igrača nije krio situaciju, uglavnom se ispoštuje sve kako je rečeno, ponekad sa malim kašnjenjem, ali živimo u Srbiji" kaže Raosavljević.

Hugo Vieira je u tekućoj sezoni potpuno zakazao, pa je zbog slabih partija u Evropi pao u drugi plan, što je dovelo do toga da poslednju utakmicu u Superligi odigra kao starter 25. septembra!

"Ugo vrlo dobro zna da kod Božovića igraju oni koji to radom i ponašanjem na treninzima zasluže. Ugo nije onaj stari. Možda su slaboj formi doprineli kašnjenje 11 dana na pripreme, a zatim i povreda zgloba koju vuče mesecima, a koju često i ne prijavljuje. S druge strane Sikimić i Orlandić igraju dobro, daju golove, Zvezda pobeđuje..." dodaje Raosavljević.

Kada se podvuče crta Blažo Raosavljević tvrdi da Hugo Vieira nije bio u protokolu za duel sa Metalcem zbog problema sa povredom.

"Taj zglob ga muči mesecima, Božović ga je odmah u petak poslao na magnetnu rezonancu, nije mogao da igra protiv Metalca. Sada je na terapijama, videćemo kad će se oporaviti. Dobro je da ništa nije slomljeno" zaključuje Raosavljević.

Jasno je, međutim, da priča sa Hugom Vieirom ne ide u dobrom pravcu i da bi Portugalac već u januaru mogao da bude prodat ili da prosto dogovori saradnju sa klubom koji ga želi pa da na leto ode kao slobodan igrač.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
i.sarajevo
Tuesday, 29.11.2016
21:57

Ako hoce da ide nek ide nije jedini,ali ako hoce da igra nek igra kad ga trener stavi u tim

avatar
bokibole
Tuesday, 29.11.2016
13:32

Sramota!I za klub,i za igraca...

avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 29.11.2016
11:02

Опет понављам они што сам рекао већ неколико пута. Велика је љига ид човека и ради на томе да из Звезде оде џаба.

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 29.11.2016
08:55

Dosta više!!!

avatar
Komreolne
Tuesday, 29.11.2016
01:42

Uvek su u Zvezdi toliko brizni i toliko veliki drugari da svako na kraju ode bez obestecenja i nezadovoljan.Jedna plata sta je to, nista a on drma kavez.Daj bre ti platu nemoj da mi kasnis a ugovor cu da ispostujem. Nego ko zna koji su uslovi u ugovoru jer posteno ko bi dosao da igra u propali mafijaski klub koji ne moze ni kvalifikacije da prodje zadnjih 10-15 godina.Postoje klauzule gde se igrac ogradjuje a zvezda ili partizan mogu samo da mu napakoste time sto mu nece dozvoliti da igra par meseci onako kurvinski reklo bi se.I naravno ciganisanje kroz isplate.Moras da ih tuzis da bi dobio svoje pare jer oni idu do kraja na kvarnjaka.