Portugal - Srbija (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.03.2015.
20:42
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije doživela je drugi poraz u kvalifikacijama za EURO 2016. posle kojeg šanse za plasman na kontinentalnu smotru spadaju u domen teorije.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

'European Qualifiers', 4. kolo
Mesto i datum: Lisabon, 29.03.2015.
Stadion: Da Luž
Gledalaca: 58.000
Vreme početka: 20.45

Portugal: Rui Patrisio - Bosingva, Rikardo Karvaljo (od 16' Fonte), Bruno Alveš, Eliseu - Nani, Tiago, Mutinjo, Koentrao (od 78' Kvarežma) - Ronaldo, Dani (od 85' V. Karvaljo)

Srbija: Stojković - Basta, Ivanović, Nastasić, Kolarov - Matić, Petrović - Tadić (od 78' Z. Tošić), Ljajić (od 85' Škuletić), Marković (od 65' Đuričić) - Mitrović

Pred oko 65.000 ljubitelja fudbala reprezentativci Srbije večeras igraju utakmicu 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. "Orlovi" su na startu susreta prepustili terensku inicijativu Portugalu a prvi udarac ka golu Vladimira Stojkovića uputio je Dani u četvrtom minutu susreta.

GOOOOL - Na isteku desetog minuta reprezentacija Srbije oslobodila se pritiska ali je onda usledio kontranapad domaćih i reakcija Dušana Baste koji loptu šalje u korner. Usledio je centaršut Koentraa a iskusni defanzivac Rikardo Karvaljo glavom je smestio loptu iza leđa Vladimira Stojkovića za vođstvo Portugala od 1:0!

Gol pogledajte OVDE!

Prvi udarac ka golu Ruija Patrisija večeras je uputio Dušan Tadić ali je lopta posle intervencije jednog od defanzivaca i golmana domaćih otišla u korner.

IZMENA - Šest minuta nakon što je Portugalu doneo prednost Rikardo Karvaljo zbog povrede napušta teren. Na terenu je Hose Fonte, defanzivac Sautemptona, klupski kolega naših reprezentativaca Dušana Tadića i Filipa Đuričića.

Sredinom prvog dela meča Srbija se oslobodila pritiska, lopta je sve češće u posedu naših reprezentativaca ali onda u 25. minutu Nemanja Matić pravi prekršaj na sredini terena a sudija Roki mu odmah pokazuje žuti karton.

U 26. minutu beležimo drugi udarac ka golu Ruija Patrisija. Adem Ljajić je zahvatio odbijenu loptu, tukao sa 20 metara ali je bio izblokiran pa je lopta otišla u korner. Dva minuta kasnije Dušan Tadić šutira daleko pored leve stative gola domaće selekcije.

Fantastičan udarac Kristijana Ronalda u 29. minutu. Kapiten Portugala tukao je sa 25 metara a lopta je naglo propala pa je Vladimir Stojković sjajnom intervencijom izbacio loptu u korner i sprečio domaće da dupliraju prednost.

Reprezentativci Portugala ponovo su preuzeli terensku inicijativu pa izabranici Radovana Ćurčića tek na mahove uspevaju da se domognu poseda. Jako loše izgleda igra našeg tima posle 35 minuta.

Pokušaj Žoaa Mutinja u 39. minutu završio je preko gola ali je u toj situaciji još jednom uočena loša postavka našeg veznog reda koji je olako dozvolio vezisti Monaka da zapreti Vladimiru Stojkoviću.

Pet minuta pre odlaska na odmor koškanje Adema Ljajića i Fabija Koentraa koje sudija Đanluka Roki kažnjava javnim opomenama.

Prvo poluvreme završeno je posle samo jednog minuta nadoknade vremena a Srbija će morati mnogo bolje u nastavku ukoliko želi do gola.

Radosav Petrovic
Foto: AP Photo/Francisco Seco

Uzbuđenje pred golom Portugala već u drugom minutu nastavka. Srbija je dobila prekid u visini šesnaesterca po levoj strani ali je udarac Adema Ljajić bio bezopasan. Na drugoj strani kontranapad koji prekršajem nad Kristijanom Ronaldom zaustavlja Aleksandar Kolarov pa Đanluka Roki pokazuje žuti karton levom beku Mančester Sitija.

Najbolja prilika na utakmici za Srbiju u 53. minutu. Iskoristili su "Orlovi" to što Portugalci nisu postavili odbranu pa je Dušan Tadić centrirao sa leve strane pravo na glavu Aleksandra Mitrovića koji sa šest metara prebacuje okvir gola!

GOOOOL - Čekali su "Orlovi" svoju priliku iz prekida i dočekali je posle sat vremena igre. Aleksandar Kolarov ubacio je loptu iz kornera, Radosav Petrović glavom prebacio na desnu stranu ka Nemanji Matiću koji postiže spektakularan pogodak polumakazicama - 1:1!

Gol pogledajte OVDE!

Odmah nakon primljenog gola Portugalci kreću agresivnije, Nani pokušava sa distance ali Vladimir Stojković uspeva da zaustavi njegov udarac.

GOOOOL - Dva minuta imali su "Orlovi" rezultatski egal a onda Fabio Koentrao golom završava kontranapad i ponovo dovodi domaće u prednost - 2:1!

Gol pogledajte OVDE!

Punih 15 minuta bilo je potrebno "Orlovima" da nakon drugog primljenog gola priprete golmanu Portugala. Radosav Petrović natrčao je na odbijenu loptu ali je njegov snažan udarac išao po sredini gola pa je Rui Patrisio uspeo da uhvati loptu.

IZMENA - Po jedna promena na obe strane u 78. minutu susreta. Fabija Koentraa menja Rikardo Kvarežma, Dušana Tadića prvotimac CSKA iz Moskve Zoran Tošić.

IZMENA - Adem Ljajić napušta igru, na terenu je debitant Petar Škuletić. Menja i selektor Portugala, teren je napustio Dani umesto kojeg ulazi Vilijan Karvaljo.

Opasna šansa za Portugal u 87. minutu, nakon centaršuta Nanija lopta je pogodila Nastasića i završava na mreži Stojkovićevog gola.

Portugal lagano privodi meč kraju, drže loptu u svom posedu dok reprezentacija Srbije ne uspeva da dođe do nje i da napadne gol domaćih.

Četiri minuta nadoknade vremena je pokazao četvrti sudija.

Škuletić je imao priliku u trećem minutu nadoknade nakon centaršuta Dušana Baste, ali njegov udarac nije bio problem za Patrisija.

KRAJ!!!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke