Poraz ne boli - 'Orlići' lete na EURO!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.11.2016.
20:52
Izvor: Sportske.net

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Poljskoj iako je u revanš susretu baraža doživela poraz od Norveške.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Zlatna generacija mladih reprezentativaca Srbije igraće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj iako je u revanš susretu baraža za odlazak na kontinentalnu smotru poražena od Norveške rezultatom 1:0 (0:0).

"Orlići" su plasman na Evropsko prvenstvo obezbedili ukupnim rezultatom 2:1 pa ćemo ih narednog leta gledati u Poljskoj.

Gol pogledajte OVDE!

Norveška: Rosbah - Haralsajd, Grener (od 90' Samuelson), Selnes, Meling - Zahid (od 55' Veton Beriša), Trondsen, Fosum, Deli (od 76' Serlot) - Odegard, Eljunusi;

Srbija: Vanja - Gajić, Lazić, Jovanović, Antonov (od 92' Ristić) - Maksimović, Grujić - Živković (od 46' Gaćinović), Sergej, Čavrić - Đurđević (od 72' Ožegović);

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije ponela je u Dramen dva gola prednosti iz prvog meča koji je odgran u Beogradu što se pokazalo kao dovoljan kapital.

Selektor Tomislav Sivić odlučio je da za večerašnju utakmicu napravi tri promene u startnoj postavi, pa su tako Nikolu Ninkovića, Mijata Gaćinovića i Sašu Lukića zamenili Aleksandar Čavrić, Andrija Živković i Marko Grujić.

"Orlići" su na samom startu pokazali više želje pa su u prvih deset minuta dva puta pripretili Norvežanima preko Marka Grujića i Sergeja Milinkovića-Savića. Fudbaler Liverpula tukao je u 3. minutu tik pored stative, dok je Sergej posle centaršuta Nemanje Antonova glavom bio neprecizan.

Sporna situacija viđena je u 12. minutu nakon što je Aleksandar Čavrić oduzeo loptu defanzivcima domaće selekcije i krenuo ka golu Rosbaha ali je potom loše reagovao pa je jedan od Norvežana dodao loptu svom golmanu što sudija nije okarakterisao kao indirektan udarac.

Nakon uvodnog pritiska "Orlića" domaća selekcija kreće agresivnije ka golu Vanje Milinkovića-Savića ali sve do same završnice prvog poluvremena ne uspeva ozbiljnije da pripreti srpskom golmanu.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu videli smo u 37. minutu nakon što je Martin Odegard asistirao Mohamedu Eljunusiju a ovaj odlično "bocnuo" loptu i prebacio Vanju ali je Darko Lazić sjajno intervenisao i loptu izbacio sa gol linije.

Nastavak meča doneo je nešto grublju igru, a većih prilika nije bilo ni posle sat vremena, premda su Uroš Đurđević i Aleksandar Čavrić u prvih petnaest minuta drugog poluvremena uputili po jedan šut ka golu Norvežana.

Prva opasnost pred golom Vanje Milinkovića-Savića u nastavu utakmice viđena je u 68. minutu kada je Martin Odegard oprobao udarac sa distance ali je golman mlade reprezentacije Srbije bio dobro postavljen i sigurno intervenisao.

Bio je to, međutim, nagoveštaj onoga što će se dogoditi samo dva minuta kasnije kada je Muhamed Eljunusi iskoristio upotrebljiv centaršut i smestio loptu iza leđa Vanje Milinkovića-Savića.

Odmah nakon primljenog gola reagovao je selektor Tomislav Sivić koji u igru šalje Ognjena Ožegovića, a ovaj za samo dva minuta ulazi u dve sjajne prilike ali ne uspeva da savlada golmana Norveške.

Norveška je u završnici krenula na sve ili ništa, ostavila je mnogo prostora našim igračima ali izabranici Tomislava Sivića nisu uspeli da iskoriste nijednu od nekoliko odličnih prilika koje su imali u poslednjih dvadeset minuta.

Domaći su utakmicu završili sa igračem manje pošto je Trondsen zaradio crveni karton zbog faula koji je napravio kao poslednji igrač odbrane.

Srbija je na kraju uprkos porazu obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj, a 1. decembra saznaćemo ko će nam biti rivali u grupi.

Pored reprezentacije Srbije učešće na Evropskom prvenstvu izborile su još selekcije Poljske, Španije, Češke, Italije, BJR Makedonije, Portugala, Danske, Švedske, Nemačke, Slovačke i Engleske.

Evropsko prvenstvo biće odigrano od 16. do 30. juna 2017. godine u Poljskoj a format takmičenja je takav da će 12 selekcija biti raspoređene u tri grupe od po četiri učesnika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Wednesday, 16.11.2016
01:59

Steta sto je Vanja jos mlad, nazalost, jos par godina ce braniti, ali da ne bude sve tako crno, barem Cavric ide uskoro.

avatar
Steve McManaman
Wednesday, 16.11.2016
00:42

E moj Sivicu ,jadna ti majka . Ekipa sa takvim napadackim potencijalom, pa jedva protiv Norveske . . .

avatar
molijer
Tuesday, 15.11.2016
22:34

Sa ovim igracima,ovakvim trenerom koji je postavljen preko veze da bi se iskupio za svoju prethodnu katastrofu,da bi se ogrebao o suvi kvalitet igraca,nemamo sanse za neki uspeh.uopsteno,igra haoticna,odbrana tanka,sve na individualni kvalitet,i to sirenje da je ovo najbolja generacija,po meni to nije tacno iz dosta razloga.

avatar
Markо Đorđević
Tuesday, 15.11.2016
23:59

Ovim igracima ? Jesi ti svestan da imamo jednu od najboljih mladih reprezentacija na svetu ? Sto njihove titule prvaka Evrope i sveta iz mladjih kategorija dokazuju. Sto se Sivica tice, slazem se. Nema sta da trazi tu. Ako vec iz ne znam kog razloga ne brani u seniorima, Rajkovic mora da dobije sansu u ovoj reprezentaciji. Za selektora, naravno, nas Spartanac, Veljko Paunovic.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
01:15

Toma tvrdi tj. izjasnjava se da je Bunjevac pa ako je to isto, onda dobro:-D

avatar
Barca4ever
Wednesday, 16.11.2016
01:13

Nije Srbija osvojila SP zbog Paunovica nego zbog Antica koji je preko Paunovica vodio Srbiju.Nijedna reprezentacija ne postavlja mlade i neiskusne trenere za selektore osim nase.Uvek se za selektore postavljaju treneri koji imaju iskustvo i igraju na rezultat a u mladjim kategorijama takodje se postavljaju iskusniji koji umeju da naprave igraca.Zivkovic je bio najbolji igrac SP i vrteo onog Danila iz Brazila a pogledaj sad ovaj ni ne igra za Benfiku a onaj igra u prvu postavu Valensije.

avatar
molijer
Wednesday, 16.11.2016
00:56

Odlicno znam,gde,ko i kako i da li igra,po imenima,imamo dosta igraca ujednacenog kvaliteta,nikad vecu,ali na terenu ne izgleda dobro,mogli da budemo prvaci,ali onaj hrvat to ne ume da slozi na terenu,gde je najbolji meleg? Zivkovic,grujic ne igraju u svojim klubovim gaacinovic je kod n.kovaca odlican,kakva sebicnost ozegovica,msm da ovaj tim nema koncepciju ni hemiju,samo brdo naslaganih kvalitetnih igraca.naravno,srecno im bilo.

avatar
Kugla85
Tuesday, 15.11.2016
22:30
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 15.11.2016
22:06

Bravo, klinci!

avatar
El Matador PFC-FCB
Tuesday, 15.11.2016
22:02

Napred Srbijoooo!!! Idemo po još jedno zlato!!! U19 Prvaci Evrope, U20 Prvaci Sveta uskoro i U21 PRVACI!

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Tuesday, 15.11.2016
21:56