Popović se oprostio od Partizana: ''Bila mi je čast...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.12.2015.
21:33
Izvor: Sportske.net, tanjug.rs

Sada već bivši predsednik Partizana Zoran Popović oglasio se saopštenjem, kojim je potvrdio svoj odlazak iz Humske, godinu dana pošto je preuzeo predsedničku funkciju u ovom klubu.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Podsetimo, Zoran Popović i kompletan Upravni odbor na čijem je čelu bio, podneo je ostavku posle poraza crno-belih od Augsburga (1-3), u odlučujućoj utakmici za plasman u drugu fazu takmičenja u Ligi Evrope.

U međuvremenu je formirana Radna grupa na čelu sa Ivanom Ćurkovićem, promenjen je i šef stručnog štaba, pa će ekipu crno-belih u nastavku sezone sa klupe predvoditi Ivan Tomić umesto Ljubinka Drulovića.

U osvrtu na proteklih godinu dana svog boravka u Humskoj, Zoran Popović je naglasio da mu je bila čast da vodi ovaj klub, uz podsećanje na brojne probleme sa kojima je bio suočen.

''Kao predsednik Partizana zatekao sam blokiran račun od 800.000 evra, obezbedio neophodna finansijska sredstva za nesmetano funkcionisanje kluba, zaostala primanja trenerima omladinske škole od koje naš klub živi, obezbedio pomoć za Košarkaški klub u iznosu od 200.000 evra, redovno izmirivao tekuće obaveze prema svim zaposlenima u klubu i igračima, isplatio oko milion evra nasleđenih dugovanja za poreze i ostavio sa današnjim danom na žiro računu kluba preko 2.000.000 evra, kao i potraživanja prema UEFA u iznosu od 2.500.000 evra, koja će biti naplaćena u narednih mesec dana", naveo je Popović u saopštenju.

Takođe, istakao je i izgradnju novog pomoćnog terena u Humskoj, kao i rad na izgradnji internata za igrače mlađih kategorija.

Takođe, posebno je želeo da istakne kako lično ne snosi odgovornost za ''sportske promašaje''.


"Ponosan sam zato što je, dok sam vodio klub, vraćena titula prvaka države u Humsku i zato što smo od 12 evropskih utakmica pobedili u sedam, što se ne pamti u novijoj istoriji.

Kao predsednik kluba nisam dovodio igrače i trenere i zato ne snosim nikakvu ličnu odgovornost za sportske promašaje.

Ipak, svestan sam da se, bez obzira na sve ovo, uspeh uprave u sportskom klubu meri prema trenutnom sportskom rezultatu, posebno u domaćem prvenstvu, koje nije na zadovoljavajućem nivou. Zato, odlazim iz moralnih razloga", poručio je Popović.

Očekivalo se da će posle ostavke zakazati Skupštinu na kojoj bi bilo izabrano novo rukovodstvo, ali...

"Posle razgovora sa gospodinom Miloradom Vučelićem, predsednikom Sportskog društva, odlučio sam da prihvatim njegov predlog i da umesto zakazivanja Skupštine prenesem sva ovlašćenja na Radnu grupu koju će da formira Upravni odbor.

Ovo činim jer želim da dam doprinos stabilizaciji stanja u klubu koji neizmerno volim.

Bez obzira na način na koji odlazim, bila mi je čast zato što sam bio predsednik kluba za koji navijam. Radnoj grupi i novoj upravi Partizana želim puno uspeha u radu i više sportske sreće nego što ju je moja Uprava imala.

Moja porodica i ja navijaćemo za Partizan i radovati se svakom budućem uspehu, kao što smo to činili čitavog života",
zaključio je Popović, a prenosi ''Tanjug''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
POGANE SEKTE NABIJAC
Friday, 25.12.2015
09:48

Naravno, o obecanih osam miliona i o sredjivanju posla za svoju firmu ni reci...

avatar
PLAYBOY
Friday, 25.12.2015
04:22

gde je resto para???

avatar
Friday, 25.12.2015
01:17

Posle svega, ovaj covek je ipak pokazao dosojanstvo kad je reako da niej dovodio igrace usta verujem i povukao se ra razliku od nekih koji se skrivaju iza drugih, i lazu samo da bi sotali an vlasti, svi znamo koji su iam ih dosta kod nas.

avatar
pjer
Thursday, 24.12.2015
22:49

a 9 milki ... zavio mrmot i zapalio na alpe ?

avatar
Nemanja Nišić
Thursday, 24.12.2015
22:40

Aj makar je imao obraza da ode.