Popović: "Prvi meč je uvek težak, ali želimo tri boda"

Autor: Beta Beta
četvrtak 18.02.2016.
12:46
Izvor: Beta

Trener fudbalera Čukaričkog Zoran Popović rekao je danas da je prva takmičarska utakmica posle priprema uvek najteža, ali da njegov tim protiv Metalca mora da ostavi dobar utisak i ostvari pobedu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Čukarički je jesenji deo šampionata završio na drugom mestu sa 37 bodova, dok je Metalac 11. sa 24.

"Posle šest uspešnih nedelja priprema kreće nam prvenstvo. Svi znaju da je prvi meč najteži, jer se izlazi iz priprema i onda su igračima teške noge, pa su mečevi neizvesni. Očekuje nas Metalac, jako dobar tim, dobro selektiran, čvrst, agresivan. Biće teško, ali moramo da se napnemo i ostvarimo pobedu, kao i da ostavimo dobar utisak", rekao je Popović novinarima na Banovom brdu.

Zoran Popović je rekao da  nema kadrovskih problema i da će u prolećnom delu šampionata svim igračima dati priliku.

"Računamo na sve igrače. Večeras ću morati 22 da odvedem u karantin, a sutra sa 18 da počnem utakmicu. Gledaću svima da pružim šansu tokom prvenstva, jer su to zaslužili. Nisu su džabe jako trenirali na pripremama", rekao je Popović.

On je dodao da su pripreme ekipe na Kipru protekle bez ikakvih problema.

"Zadovoljan sam pripremama. Niko nije povređen, iako je bilo manjih problema sa Ostojićem. Disciplina je bila na nivou i svi su dobro radili, počev od onih najmlađih, pa sve do starijih. Rezultati na pripremnim mečevima nam nisu bili u prvom planu, ali su igrači pokazali karakter", rekao je on.

Kapiten Čukaričkog Igor Matić kazao je da jedva čeka nastavak prvenstva i da ekipa želi da osvoji tri boda protiv Metalca.

"Svaki početak je težak, pa tako i ovaj. Jedva čekam da počne prvenstvo. Mislim da se ekipa pojačala, ali to će vreme pokazati. Novi igrači su se dobro prilagodili, ali ne želim da pričam o tome, jer je teren jedino merilo.  Poštujemo Metalac, ali mi sutra idemo na tri boda, pre svega zbog naših ciljeva, koji svi znate. Igramo kod kuće i kao što trener reče, bitno je da ostavimo dobar utisak i osvojimo bodove", rekao je Matić.

Čukarički će sutra od 16.00 na Banovom brdu dočekati Metalac u prvoj utakmici prolećnog dela Superlige Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke