Popović: "Neka fudbal bude u centru pažnje"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.04.2015.
19:25
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Zoran Popović obratio se sportskoj javnosti i navijačima kluba koji vodi uoči 148. "večitog derbija". Prvi čovek Partizana poslao je poruku mira i zatražio od "Grobara" da se vode njegovim rečima.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Vikend pred nama rezervisan je za fudbalsku svetkovinu koja će 148. put biti odigrana na stadionu "Rajko Mitić". Crvena zvezda će ugostiti Partizan u okviru 24. kola Jelen Superlige, a dva dana uoči "večitog derbija" javnosti i navijačima se obratio prvi čovek vicešampiona Srbije.

Prvi put od kada je stupio na funkciju predsednika FK Partizan Zoran Popović se našao u prilici da se obrati navijačima pred "večiti derbi" a njegova poruka ima za cilj da se smire tenzije i napravi sportska atmosfera pred utakmicu sezone.

Saopštenje predsednika FK Partizan Zorana Popovića prenosimo u celosti:

"Poštovani navijači Partizana, ljubitelji fudbala u Srbiji,

Pred nama je 148. "večiti derbi", susret dva najpopularnija i najuspešnija srpska fudbalska kluba. Kao i prethodnih sezona i ovaj derbi će bitno, možda i odlučujuće, uticati na konačni ishod borbe za titulu prvaka Srbije, što dodatno povećava interesovanje javnosti, ali i tenzije među navijačima.

Na upravama klubova, kao i na neposrednim akterima, igračima, trenerima, članovima stručnih štabova, leži velika odgovornost da svojim izjavama, ponašanjem u celini, očuvaju dostojanstvo i fer-plej, pozitivno utiču na smirivanje napetosti i stvaranje uslova da "večiti derbi" protekne u sportskoj atmosferi i kvalitetnoj igri. Apelujemo na navijače da u podršci svojim timovima izbegnu lične uvrede, nepristojnosti i sve parole kojima nije mesto na sportskim borilištima. Verujemo da je želja svih da atmosfera bude nezaboravna, navijanje gromoglasno, ali u okvirima sportskih pravila i poštovanja prema protivniku.

Posebno je važno osigurati punu bezbednost igrača, trenera, sudija i službenih lica i uvereni smo da će organizator utakmice, uz našu pomoć i asistenciju MUP-a, učiniti sve da igrači i drugi neposredni učesnici derbija budu u potpunosti koncentrisani na utakmicu i na njoj pruže svoj trenutni maksimum. Učinimo sve da igrači budu u centru pažnje, da se pre i posle derbija piše i govori o njima, njihovim golovima, driblinzima i potezima, a ne o incidentima, sukobima ili drugim pojavama koje su u sportu neželjene i štetne.

Pozivamo navijače Partizana da masovnim prisustvom utakmici, podrškom timu koji vole, pomognu igračima da uspešno okončaju sezonu u kojoj se od starta nalaze na vodećoj poziciji i osvoje trofej koji po svojim kvalitetima zaslužuju.

U Beogradu, 23.04.2015. godine
" stoji u saopštenju koje je potpisao Zoran Popović.

Predstojeći "večiti derbi" zakazan je za subotu, 25. april, od 18 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke