Popović: "Mere nove uprave su dale rezultate"

Autor: Beta Beta
nedelja 19.07.2015.
21:41
Izvor: Beta

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Zoran Popović rekao je da su jedne od najvažnijih stvari koje je nova uprava uradila u svom dosadašnjem mandatu deblokada računa, redovna isplata zarada i isplate zaostalih obaveza kluba.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Popović je obraćajući se Skupštini kluba u Sportskom centru Teleoptik, podsetio da je nova uprava izabrana 25. decembra prošle godine i da je klub tada bio u teškoj finansijskoj situaciji.
 
"Opšta situacija je bila veoma teška, dospele obaveze su bile 12,8 miliona evra, blokiran račun i nedostatak izvora sredstava za poslovanje i funkcionisanje kluba", rekao je Popović.

On je naveo da ukupna atmosfera u klubu i oko kluba tada nije bila povoljna i da je nova uprava morala da se pozabavi i poboljšanjem atmosfere i ukupnog ugleda kluba.

"Iz današnjeg ugla možemo reći da su preduzete mere i donete odluke u toku januara i februara bile uspešne, odnosno da su dale rezultate. Kratkoročnim pozajmicama članova uprave obezbedili smo sredstva za pripreme ekipe, zaključenjem kreditnog aranžmana i transferom Petra Škuletića obezbedili smo sredstva za rad i takmičenje u prvoj polovini godine, izvršili smo deblokadu računa i izmirili deo zaostalih obaveza", rekao je on.

Popović je naveo da te mere nisu naišle na dobar prijem kod javnosti i navijača i da je prolećni deo sezone počeo u negativnoj atmosferi koju su dodatno pogoršala dva neočekivana remija u prva dva kola. Krajem marta otpušten je trener Marko Niklolić i na njegovo mesto postavljen je Zoran Milinković.

"Forma i rezultati ekipe su stabilizovani i planirana titula je zasluženo i ubedljivo osvojena. Poraz u finalu Kupa je jedini sportski neuspeh i za to nema opravdanja. Verujem da smo izvukli pouke a priliku za osvajanje duple krune nećemo propustiti u ovoj sezoni", rekao je Popović.

"Mi želimo da zadržimo dominantno mesto u srpskom fudbalu i da u Evropi ostvarimo za nijansu bolje rezultate nego prethodnih godina. Sa mnogo optimizma možemo da ocenimo da ćemo u narednoj sezoni biti jači, pogotovo što se od mladih igrača očekuje dalji napredak i razvoj. Prelazni rok traje još 45 dana i sigurno je da ćemo pokušati da ekipu dodatno osvežimo i pojačamo", dodao je on.

On je dodao da je za kratko vreme zaključeno devet novih sponzorskih ugovora čija vrednost iznosi 1,1 miliona evra na godišnjem nivou, "što će biti rekordan prihod od sponzorstava u istoriji kluba".

Istakao je da nije dovoljno učinjeno na racionalizaciji poslovanja, reorganizaciji kluba i smanjenju rashoda i naveo da su pred Partizanom velike investicije kao što su izgradnja internata i pomoćnog terena stadiona Partizan.

Idejna rešenja tih projekata predstavljena su danas na Skupštini a kako je navedeno, očekuje se da Sekretarijat za urbanizam uskoro odobri te projekte.

Za novog člana UO Partizana danas je izabran Ostoja Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 19.07.2015
22:38

UPRAVA NAPOLJE!!!

avatar
magionicar
Sunday, 19.07.2015
22:37

sve ide super samo da ovako nastave ! :) ove godine LE mozda prodjemo grupu a sledece godine bar da udjemo u LS .

avatar
Igor Tambur
Sunday, 19.07.2015
22:03

Moram da priznam realno da su dobre stvari urađene ekipa ojačana još neko pojačanje i biće odlično sponzori dobri