Pojačanja se isplaćuju, Partizan nastavio poteru za Zvezdom

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.09.2017.
20:53
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda crno-belih u Superligi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana opravdali su ulogu favorita u duelu sa Radničkim iz Niša u okviru 10. kola Superlige. Crno-beli su slavili sa 3:1, uz prve golove nedavnih pojačanja - Zorana Tošića i Ognjena Ožegovića.

Prvih dvadesetak minuta ovog meča bilo je prilično monotono, bez ozbiljnijih prilika.

Ali, u 32. minutu Partizan uspeva da probije odbranu gostiju iz Niša. Tavamba i Tošić su kombinovali, na kraju popularni ''Bambi'' šutira sa ivice kaznenog prostora i lopta završava u mreži - 1:0. Bio je to prvi gol Zorana Tošića posle povratka u Partizan ovog leta.

Nišlije su mogle da uzvrate na ulasku u finiš prvog poluvremena, Milan Pavkov je imao priliku, ali je lopta posle njegovog udarca iskosa sa leve strane završila tik pored leve stative Stojkovićevog gola.

I kada su svi očekivali odlazak na poluvreme, Partizan je stigao i do drugog gola. Sve se dogodilo posle prodora Nemanje R Miletića po desnoj strani, golman Radničkog je odbio loptu samo do Marka Jankovića koji iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu - 2:0.

Ipak, gosti se nisu predavali, pa su u nastavku uspeli da ovu utakmicu učine zanimljivijom. Najzaslužniji za to je Milan Pavkov, koji je u 59. minutu uspeo da savlada Stojkovića i smanji na 2:1. Gol je postignut posle kornera i starta Ostojića koji je odbio loptu samo do Pavkova, a napadaču Radničkog nije bilo teško da iz veoma izgledne pozicije savlada reprezentativnog golmana.

Đukić je potom reagovao uvođenjem Ognjena Ožegovića umesto Tea Solomona i Partizan je zaigrao znatno konkretnije.

U 65. minutu se Everton našao u prilici, posle jedne odbijene lopte je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je loptu poslao pored desne stative.

Pet minuta kasnije, Tavamba je bio u prilici posle centaršuta sa leve strane, udarcem glavom je poslao loptu pored gola.

Ali, samo dva minuta kasnije, Partizan stiže do trećeg gola.

Ponovo akcija po levoj strani, Antonov je uposlio Ožegovića na ivici kaznenog prostora, a ovaj prerciznim udarcem u bliži ugao pogađa mrežu za konačnih 3:1.

A na koji način ga je proslavio, pogledajte u prilogu.

--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doki Daki
Monday, 18.09.2017
09:40

Jel se zna koliko još Suma pauzira?

avatar
AC REVOLTIZAN
Monday, 18.09.2017
14:19
avatar
AC REVOLTIZAN
Sunday, 17.09.2017
21:21

NAPRED PARTIZAN!

avatar
AlexPFC
Sunday, 17.09.2017
21:11

Antonov je od Miletića(sa kosom) mnogo čvršći i spretniji u odbrani i opasniji u napadu i mora da zauzme mesto u prvoj postavi. Danas se to baš lepo videlo. Odličnu partiju je pružio i Miletić(bez kose) na poziciji beka. Mitrović je super pokrio mesto štopera, tako da mi je drago što Đukić posle ovog prelaznog roka ima nekoliko kvalitetnih fudbalera za razne taktičke varijante. Mislim da je vreme da Tavamba napravi malu pauzu. U pojedinim situacijama je bio suviše ležeran. Baš me zanima za koju će se postavu Đukić odlučiti u sredu protiv Napretka. Vraćanje Miletića na levog beka bio bi veoma loš potez.

avatar
Povratak kralja 56
Sunday, 17.09.2017
21:01

Nije bilo lako Đukiću za samo dan-dva (petak-putovanje i subota-trening) uvesti 3 nova igrača u tim (Mitrovića, Antonova i Solomona) plus povratak Radina plus što su nam krila bila energetski ispražnjena ali smo pokazali da imamo širok roster kvalitetnih igrača i očekuje se da kroz utakmice i uigravanje ovaj tim još napreduje i bude još jači.

avatar
Mustafa sa pašnjaka
Sunday, 17.09.2017
22:57

Nisi trolovao na vesti sa utakmice Vozdovac Zvezda. Počinjem da se brinem.

avatar
Povratak kralja 56
Monday, 18.09.2017
19:43

Kao što ste svi videli zvezda je dala golove nakon dosuđenih prekršaja, prvi je sudija približio golu Voždovca za par metara jer je pokazao na mesto gde je Srnić zaustavio svoje kotrljanje, a ne gde je fauliran, a drugi nakon nepostojećeg prekršaja nad Kangom. Pomogao je koliko joj je trebalo zato (što) si zvezdo najmanja.

avatar
zg partizan igokea
Sunday, 17.09.2017
23:35

Lako je na prijateljskoj utakmici uvesti 3 nova igraca.