Pohvale iz UEFA, Zvezda napreduje! Nova poruka, ali i lepa želja Partizanu!

Autor: Beta Beta
nedelja 22.01.2017.
19:31
Izvor: Beta

Iz Ljutice Bogdana sa zadovoljstvom ističu da je u Crvenoj zvezdi aktuelno finansijsko stanje sada bolje nego ijednom u proteklih deset godina, a generalni direktor se još jednom dotakao nezavidne situacije u Partizanu.

Sportske.net/MihajloVidojević
Sportske.net/MihajloVidojević

Povezane vesti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da taj fudbalski klub nikada u poslednjih 10 godina nije bio u boljoj finansijskoj situaciji i dodao da bi voleo da Partizan naredne sezone igra u Uefa takmičenjima.

"Nikada u poslednjih 10 godina nismo bolje stajali finansijski, Evropska fudbalska unija (Uefa) nas je pohvalila što smo dve godine zaredom poslovali pozitivno", rekao je Terzić, a preneo je klupski sajt.

Crvena zvezda se već godinama nalazi u velikim finansijskim problemima, a pre dve godine imala je čak i dugovanja od 52 miliona evra, a prema rečima Terzića dug je sada manji od 40 miliona.

"Pre dve godine Crvena zvezda je bila dužna 52 miliona evra, od toga je 14 miliona bila suma zbog koje je Uefa Zvezdi oduzela licencu. Danas jesmo smanjili dug na ispod 40 miliona, ali značajnije je da je promenjena struktura duga. U ovom momentu, taj dug koji je bio 14 miliona je sveden na najmanju moguću meru", rekao je Terzić.

On je kazao da je zadovoljan nedavnim izveštajem nezavisnog revizora kojeg je angažovala Uefa.

"Pre par dana smo dobili izveštaje od nezavisnog revizora kojeg je angažovala Uefa i mogu da izrazim zadovoljstvo onim što smo videli u pisanom izveštaju. Očekujemo i zvaničan stav komisije Uefa, do tada ne bih ulazio u detalje", rekao je Terzić i dodao da klub "stoji sve bolje" u svojim finansijskim knjigama.

Terzić je rekao da problemi nisu rešeni, ali da se situacija popravlja, kao i da je klub prošao sve Uefa monitoringe na svaka tri meseca.

Uefa je nedavno suspendovala Partizan iz evropskih takmičenja na jednu sezonu zbog neizmirenih finansijskih obaveza, a Terzić je nedavno u intervjuu za "RSB" komentarisao dešavanja u crno-belom taboru koja su prema njegovim rečima pogrešno shvaćena.

"Daleko od toga da želim Partizanu nešto loše, ja se iskreno nadam da će na arbitraži u Lozani njihova žalba biti usvojena i da će Partizan imati pravo da igra Uefa takmičenja.

Međutim, ja sam prokomentarisao drugu stvar. Partizan nije izgubio licencu kao Zvezda 2014. zbog velikih finansijskih problema i dugova, već je nespretnim tumačenjem svojih obaveza i popunjavanjem dokumentacije koja je poslata u Uefa Partizan izgubio licencu.

To su njihove reči, ne moje. Ne vidim zašto se ljute na mene. U tom vakumu kada je Uefa vršila popis, nisu imali potpis koji im je bio neophodan",
rekao je Terzić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Sunday, 22.01.2017
22:34

Normalno da smo izgubili licencu zbog neznanja, pa nisu oni tamo postavljeni da znaju i da grade, već upravo suprotno. Da se i mi srozamo na 40 miliona.

avatar
Povratak kralja #48
Sunday, 22.01.2017
22:27

Niko ozbiljan za ozbiljno neće uzeti izjave neligitimno postavljenih rukovodstava u crvenoj zvezdi i Partizanu. Podsetiću ako ste zaboravili da su i jedni i drugi prekršili sopstvene statute probivši rok za zakazivanje izborne Skupštine. Plus na to je što svi znamo o kakvim biografijama se radi. Terzić se poziva na zahvalnost koju šalje instalirana uprava Partizana u klub, a to je besmisleno. Jasno je da je UEFA izbacila Partizan iz Evrope zbog poreskog duga koji država najblaže rečeni nije mogla da reprogramira od sredine jula do kraja septembra, a to su dva i po meseca i to nije sve, reprogram je stigao u novembru. Neka izađe i Džajić sa maramicama brišući suze i kaže kako mu je krivo što je UEFA izbacila Partizan jer ipak je on u IO vladajuće stranke. Terzić ne prestaje da provocira svake nedelje, a dok se na to lože zvezdini navijači hladi ih sve veći minus jer prvo beše -35M €, pa onda od -39 do -36M €, a sad je već ispod manji od 40M € duga što može da bude i 39 999 999 € što i ne čudi znajući koliko zvezda mesečno troši, a da je godinu i po unapred potrošio pare doktor-magistar da bi ušao u LŠ sa njegovim strancima koje je već pola najurio iz kluba, a pola od njih mu prete tužbom. E, to vam je realnost.

avatar
Misosesic
Monday, 23.01.2017
15:59

Vjeciti pesimista i zagovarac teorija zavere.Prihvati nekakve stvari takve kakve su bez trazenja skrivenih motiva i zlih namera.Bez jakog Partizana nema ni jake Zvezde i obrnuto.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Sunday, 22.01.2017
21:41

UEFA zna da ceni kad neko dobro radi.

avatar
Dolina cupova
Sunday, 22.01.2017
21:23

I da ne zaboravim, zar dug nije bio 69 miliona evra?

avatar
Dolina cupova
Sunday, 22.01.2017
21:23

Nikad bolje nisu stajali, a duzni 40 miliona...Strasnoooooooooooo

avatar
Nikola_pg
Sunday, 22.01.2017
21:22

Zar ne treba UEFA da reaguje i da nas izbaci u cetvrtu ligu. Kako to nezavisni revizor UEFE? Pffffff..... O cemu li ce sad kere da laju.....???

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Sunday, 22.01.2017
21:07
avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 22.01.2017
21:05

Тако је Зерзићу ми нисмо они који једва чекају са комшији цркне крава. Ево и ја желим са партизан ове године игра квалификације за Лигу Европе.

avatar
Petar Petar
Sunday, 22.01.2017
21:23

Evo, zelim i ja isto to vama. Da nekazes da vam mislimo zlo. :))

avatar
Petar Petar
Sunday, 22.01.2017
22:30

*hahah NE KAZES

avatar
Petar Petar
Sunday, 22.01.2017
22:30
avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 22.01.2017
22:17

Sad ce da ti prisije da si Revolt, pazi sta ti kazem. Ili tebi ili Lazi:-D

avatar
Lazar Grobar
Sunday, 22.01.2017
21:25

Ali će da igra za LŠ,jebiga ;)