Podrška Živkoviću: ''Partizane, zašto se ne ponašaš kao veliki evropski klub?''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.02.2016.
14:51
Izvor: Sportske.net

Očigledno, nije kraj kada je u pitanju ''slučaj Živković''.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Danas se povodom odstranjivanja Andrije Živkovića iz prvog tima Partizana oglasio i Sindikat profesionalnih fudbalera ''Nezavisnost'', čije saopštenje na ovu temu prenosimo u celini.

''Nažalost, naše česte kritike upućene na račun funkcionisanja srpskog fudbala, mobinga, diskriminacije, nasilja i svih drugih negativnosti dobile su svoj najcrnji epilog.

U istoriji srpskog fudbala nije zapamćeno da se jedan klub koji je svojom pogrešnom politikom sam sebi napravio štetu, obrušio na jedno dete koje ni krivo ni dužno treba da plaća cenu pogrešnih i štetnih odluka kluba.

Podsetićemo vas da smo mi zajedno sa FIFPro još 2011. godine upozoravali na veliku opasnost koja proizilazi iz učešća trećih lica u sklapanju ugovora, da je to štetno za klubove i igrače kao i fudbal u celini.

Niko nije imao sluha za naše stručne analize, niko nije obratio pažnju da preko 30% ukupnih prihoda od transfera uzimaju ljudi koji sa fudbalom nemaju nikakve veze, niko nije shvatio da je to novac koji je direktno otišao iz fudbala u tuđe nefudbalske džepove.

Danas smo svedoci da za sve gore navedene stvari cenu i ceh treba da plati momak koji je biser srpskog fudbala, jedan opd najboljih fudbalera posledjeg Mundijala za igrače do 20 godina, a da pri tome on nikada nije na bilo koji način uticao da klub proda prava na njegov transfer trećem licu.

Radna zajednica i omladinska škola, srceparajućim saopštenjima, oglasili su se da nam kažu da su radili posao za koji su plaćeni i da je njihova sudbina u rukama jednog deteta.

A kada su nedavno štrajkovali i omladinska škola i radna zajednica nisu pokazali tu istu ljubav prema klubu i oprostili dug koji je postojao prema njima. Igrač je vraćen sa priprema da u Beogradu trenira sa ostalim prvotimcima koje klub više ne želi.

Ako je reći „Ne“ prekršaj za igrača zašto reći „Ne“ nije prekršaj i za klub?

Oni isto tako odlučuju o tome sa kim žele, a sa kim ne žele da produže ugovor. Ako je Andrija Živković kriv što je rekao „Ne“, ko će onda snositi krivicu za „Ne“ koje je klub rekao mnogim igračima koje nisu više hteli.

Pravo izbora i pravo slobode kretanja je Ustavno pravo svakog pojedinca i to se mora poštovati.

Neka FK Partizan krivce traži u onima koji su u ime kluba trgovali na štetu kluba, a ne u jednom detetu koje samo želi da igra fudbal. Zar ne mogu da se ponašaju kao mnogi veliki evropski klubovi koji prihvataju odluke i izbore igrača i ispraćaju ih sa cvećem i zahvalnicom.

FK Partizan smatramo velikim evropskim klubom koji ima veliku tradiciju pa shodno navedenom svi očekuju i da se ponašaju u skladu sa svojim renomeom.

Fudbalski savez Srbije se često pita zašto pojedini igrači ne žele da igraju za Srbiju.

Odgovor se sam nameće: zato što ćute i ne štiti one koji nose dres svoje zemlje, a koji su nam nedavno doneli toliko radosti.


Zato ih ne interesuje kada se fudbaleri maltretiraju, kada ih tuku po svlačionicama huligani, kada im stavljaju pištolj na čelo. Tada ih nema nigde, ćute da ne ugrozite fotelje koje su uzeli kao u nasleđe. I onda se pitaju zašto nam fudbaleri beže u Belorusiju, Kazahstan, Azerbejdžan, Uzbekistan, Tajland…

Vi ste im gospodo iz FSS napravili fudbalsku klimu da im je igranje u Srbiji kazna a ne zadovoljstvo.

FK Partizan je svojim postupkom diskriminisao igrača u odnosu na druge igrače a sve po osnovu Člana 7. Ugovora o profesionalnom igranju.

Ali, koga još u ovoj zemlji briga za pravo i pravdu, ona je bila i ostala selektivna osim ako nisi sin nekog bogataša ili politički podoban. FK Partizan je svojim postupcima prema Andriji Živkoviću naneo veliku štetu imidžu kluba.

Hvala im što ćemo na svim budućim forumima slušati kako negativni primeri dolaze iz Srbije, hvala im što ćemo crveneti pred svim članicama FIFPro kojih ima 65 iz celog sveta. SPFN je uvek bio i biće na strani fudbalera i naše dece. Uvek smo radili i radićemo u interesu fudbala ali nećemo da ćutimo i žmurimo za ono što svi znaju
'', navodi se u saopštenju Sindikata ''Nezavisnost''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

101 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Noname123
Monday, 08.02.2016
23:51

Zato sto nisu veliki klub.

avatar
Shabani Nonda
Tuesday, 09.02.2016
00:13

Niti su bili , niti ce biti .

avatar
Noname123
Tuesday, 09.02.2016
00:17

Uvek bilo,uvek ostalo,pozdrav. :)

avatar
King Arturo
Monday, 08.02.2016
23:02

Grobar sam, ali uprava naseg kluba se trudi da ukrade komsinici nadimak...tuzno...

avatar
Đuka 13
Monday, 08.02.2016
22:59

Lep naslov,a odgovor je jako prost zato što Partizan nije veliki evropski klub.

avatar
dbpfc
Monday, 08.02.2016
22:10

Ti si Zile svecki prvak...glavu gore..

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 08.02.2016
21:18

Грешка је што АЖ(нећу ни име да му помињем јер не заслужује) није на почетку сезоне одстрањен из А тима у Телеоптик без права играња утакмица, ДОК НЕ ПОТПИШЕ УГОВОР! Као што је Јунајтед урадио Де Хеи, па да мали незахвалник схвати ко га лебом храни и ко га је створио, због кога је ту где јесте... Требао је бити одстрањен као и Данило Пантић, па да извиси за СП20, видели би како би онда котирао на европском тржишту.. Жалосно је што ми немамо политику клуба, апсолутно никакву, зато нам балавци раде шта хоће и уцењују клуб кад им се ди*не! Треба да се уведе правило да ови балавци потписују прве професионалне уговоре на 5 година или нек возе из клуба...

avatar
King Arturo
Monday, 08.02.2016
23:00

pokri se usima sta pises... da on nije isao na SP ko zna da li bi ga i osvojili...

avatar
King Arturo
Monday, 08.02.2016
23:00

pokri se usima sta pises... da on nije isao na SP ko zna da li bi ga i osvojili...

avatar
Nema Leba
Monday, 08.02.2016
21:16

Sve je ovo jako smešno. Jedino što mogu da kažem je da menadžerima treba zabraniti prilaz Srbiji i klubovima. Druga stvar je da pod hitno treba vratiti Miljanićev zakon i zabraniti odlazak mladih igrača u inostranstvo. Kada bi se ove dve stvari dogodile bilo bi svima bolje. To je i uništilo fudbal na našim prostorima. Kažu eeeeeee pa nemgu klubovi onda da funkcionišu oni žive od transfera!!!!!!!! Neka žive od transfera niko im nebrani ali od starijih igrača:)

avatar
Nema Leba
Monday, 08.02.2016
21:11

Andrija može da ode u bilo koji tim u Srbiji što se mene tiče ali u inostranstvo .... da se ja pitam NIKAKO. Ne samo on nego svi igrači njegovog i mladjeg uzrasta. Dokle bre hraniti evropske parazite koji žive na račun naše dece i naših klubova. Menadžerima zakonom zabraniti prilazak SRBIJI a kamoli klubovima i igračima,

avatar
gosfkcz
Monday, 08.02.2016
20:52

Zasto se mis ne ponasa kao tigar?

avatar
Vanja Grubač
Monday, 08.02.2016
23:03

Miš tripuje da je panter.

avatar
Blazer
Monday, 08.02.2016
20:14

Čini mi se da ekipa nije bolja nego jesenas,čak je i slabija zbog odstranjivanja Živkovića.Sa ovom ekipom teško i do 2.mjesta i kupa,a kamoli do tog da se dođe do kakve-takve neizvjesnosti u borbi za titulu.Na d.krilu je ostao Stevanović koji je promašio profesiju(fudbal),Partizan ostaje bez Playmakera jer Ilić u 90' može da odigra 10' kako treba,a 1.1 od igrača koji su bar solidno mogli da pokriju tu poziciju bio je Ninković,a on je otišao.Nema nekog ojačanja na nekoj poziciji osim golmana(iako ja i dalje mislim da je Živko bolji od Šaranova,samo je bio u lošoj formi,što se dešava golmanima Partizana,od kako je R.Ilić trener),štoperi nisu imali prilike da se pokažu i neće je imati do Zvezde,jer do tad od početka priprema do Zvezde nema ozbiljnije ekipe.....

avatar
pjer
Monday, 08.02.2016
20:02

podrska Andriji !

avatar
PoparaZarko
Monday, 08.02.2016
18:23

Andrija Zivkovic je prekomandovan u Teleoptik(2. tim), ne znam da li mu je pored toga bilo sta drugo oduzeto, mislim da nije. Ako nije, onda je bespotrebno govoriti o bilo kakvoj suspenziji(barem na zvanicnoj) jer ce plate do kraja primiti, a igrace u Teleoptiku kao i bilo ko drugi ko ne igra u prvoj ekipi i gotovo. Dakle, vidim da se spominju neki ugovori o radu, a decko je prekomandovan u drugu ekipu i nista drugo. Ponavljam po ko zna koji put, ovo je jedini nacin da se stane na put bahatosti i hegemoniji ljudima koji sebe nazivaju menadzerima, a usput i onima koji ogroman novac hoce preko noci, a do vrhunskog igraca koji zaradjuje dobar novac je dugacak put, a Andrija je tek na pocetku. Zbog inata(i ko zna cega drugog) Andrijinog oca, ovaj decko ce ispastati. Kada je Partizan hteo da ga proda ovi nisu zeleli, kada zeli da produzi ugovor, ovi opet ne zele, pa u cemu je stvar? Opet ponavljam, ugovor nema direktne veze sa Zivkovicem, to je ugovor izmedju Partizana i Zahavija, ne Andrije i Zahavija. Moguca tacka konflikta je procenat koji zeli Jovica, a Partizan ne dozvoljava. Dakle, ukljucite mozak, informisite se malo bolje, temeljnije, pa onda izmisljajte toplu vodu da bi barem malo imalo smisla ono sto govorite, a ne sve da uopstavate. Uopstavanje i racionalizacija su psiholoski odbrambeni mehanizmi, a to otkriva odredejene osobine poput npr. nesigurnosti i nemoci..

avatar
Monday, 08.02.2016
21:39

Bravo! Objasnio si mada većini ovde ni dalje neće biti jasno :D

avatar
Dragan Velimirovic Velja
Monday, 08.02.2016
22:40

Ne lupetaj...Nisi objektivan uopste! Ovo je zloupotreba pozicije i stvaranje utiska da je decko kriv za tudje greske!!! Pitao bih vas da je cvase dete u pitanju! A, ti zabranjeni si ostrasceni cyber navijac, pardon simpatizer... Tvoje stavove i mishljenje samo ovde mozes da potenciras, ali daleko od toga da si u pravu...

avatar
Monday, 08.02.2016
17:47

Upravo tako Levandolski nije hteo da produzi ugovor, znalo se da ide u Bajern, ali uprava Borusije ga nije zakucala za tribine, vec je igrao i u najboljoj formi pojacao rivala, Meckmanaman slican slucaj nije hteo da produzi ugovor, ali je igrao do zadnjeg dana u Liverpoolu i otisa u Real Madrid i osvoio 2 LS, Ibrahimovic evo idalje igra u PSG iako nema ugovor, Koliko sve igraca je igralo do zadnjeg dana i prelazilo u drugi klub, a kod nas ima da dobije suspenziju? Vidim ovde podrzavate, klub, a ja bi licno voleo da va ssa posla tako isutiraju, pa da vidite na svojoj kozi kako je to, znaci ili ces da potpises ono sto ti se nesvidaj ili ides tamo gd ete ja saljem ili cu te suspendujem. E to je slucaj.

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Monday, 08.02.2016
17:52

Da, ali kod tih klubova i igraca su ipak mnogo znacajnija takmicenja bila u pitanju, neverovatno bi sebi naskodili kad ne bi igrali za klub, a niko od njih nije doveo do toga da klub zbog njihovog inacenja tj. (i) njihovom krivicom mora da do-plati umesto da zaradi na njima?! A. Zivkovic voli klub na jedan veoma, veoma, veoma cudan nacin...

avatar
Dragan Velimirovic Velja
Monday, 08.02.2016
22:47

Tisina! Sram te bilo... To je dete, fudbaler i reprezentativac.. ..moze da radi sta hoce.. ili da i tebi zabranimo da kazes svoje misljenje, pa tako i meni sutra, ovom , onom... i da pretimo i upropastavamo jedni druge... NEMA OPRAVDANJA ZA OVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DOSTA JE ON DAO I NISTA NIJE OSTAO DUZAN NI SRBIJI NI PARTIZANU!!!!

avatar
Monday, 08.02.2016
22:34

E ti si vise smorio sa svojim znanjem , mnogo si se zamislio da si neki fudbalski znalac , idi gledaj Milan kako nema pojma nemoj tu da znas nesto , poznajem Andriju privatno i znam ga bolje od tebe !!!

avatar
Monday, 08.02.2016
19:22

Dani Alves prosle godine potpisao ugovor kad je zavrsena sezona i ove igra standardno. I ovog raznih razloga iz ovog saopstenja sam prestao da pratim nas fudbal i drago mi je da jesam. Onda mi neko kaze zasto ne navijas za Zvezdu ili Partizan, a to su najmanje ta dva kluba. Sa klubom upravljaju lica koja nemaju veze sa fudbalom.

avatar
Anti Beogradjani
Monday, 08.02.2016
17:38

Partizan je pao u mojim ocima,sve dok ne dovedu upravu koja ce raditi u korist kluba i igraca

avatar
$$$ BRACELA $$$
Monday, 08.02.2016
17:30

Podsetnik mali tako je bilo i sa De Heom pa je produzio ugovor,dali to treba da znaci da je Mancester mali klub ?? Naravno da nije mali tj sigurno medju 5 najvecih na svetu. Molim lepo ako volis klub i ako si stekao takvu afirmaciju kakvu jesi onda bi bar bilo ljudski (sem ako nisi Delija ) da produzis ugovor i da odes iz kluba sa obestenjem. Nisi ti toliko mali da nekoristis svoju glavu,koji tata koji bakraci. A ovi sto su satro Grobari i sto 'kaoo' vole klub stace na tvoju stranu. Ko god da je na celu kluba i ko god da ga vodi nama nikad ne odgovara to su nasa Srpska posla.

avatar
Sad il\' nikad!
Monday, 08.02.2016
18:39

Kada bi on potpisao novi ugovor imao bi slabije ponude iz inostranstva jer bi svako morao da plati 10 mil obestecenja koliko hoce Partizan , ovako ce biti slobodan i moci ce da potpise jaci ugovor (sa jacom platom) . To nema veze sa tim da li mali voli Partizan sto je mnogo puta pokazao. I treba da ide a posle nekih 15 godina ce neki ''navijaci'' da ga prozivaju sto nece da se vrati i zavrsi karijeru... Pa zasto da se vrati kada uprava od njega pravi Isusa a onda bahato deriste...

avatar
Dragan Velimirovic Velja
Monday, 08.02.2016
22:48

UGLEDAJ SE NA NEKOG KO POSTUPA ISPRAVNO ZA PROMENU, A NE NA PREVARANTE...ILI NISI JOS NEKOG NORMALNOG I POSTENOG SREO!!!

avatar
$$$ BRACELA $$$
Monday, 08.02.2016
21:25

za koga navijas?

avatar
Ivana Zile
Monday, 08.02.2016
17:25

Nikakva suspenzija nije u pitanju jednostavno klub hoce da uigra druge igrace na toj poziciji, igrace koji ce biti tu za naredne Euro kvalifikacije. Zar to nije dovoljno? Ko kaze da igrac koji odlazi na kraju sezone mora da bude u prvi plan pa makar to bio I najbolji igrac?

avatar
BazokGrobarile
Monday, 08.02.2016
17:10

Evo najbolje dela teksta: 'Neka FK Partizan krivce traži u onima koji su u ime kluba trgovali na štetu kluba, a ne u jednom detetu koje samo želi da igra fudbal. Zar ne mogu da se ponašaju kao mnogi veliki evropski klubovi koji prihvataju odluke i izbore igrača i ispraćaju ih sa cvećem i zahvalnicom.'

avatar
Nikola Bizmark
Monday, 08.02.2016
16:51

Ja ne mogu da verujem sta su u stanju da saopste,smesno je sve ovo ali ocito im nije jasno da Partizan nije privatni klub tako da ne mozes da svalis krivicu na jednog coveka mada je jasno da je jedan covek kriv(Zivkovic Duric ili menadzer sami izaberite),ja predlazem ovoj organizaciji da se ogranici na igrace koje ne placaju klubovi a ne na coveka koji je svojim odlukama doveo do ovoga(niti je hteo da ode niti da produzi ugovor) tako da sam ocekivao da ga suspenduju,mada ja mu ne bih dozvolio da trenira ni sa teleoptikom

avatar
Goran Zdravkovic
Monday, 08.02.2016
17:25

po ugovoru o radu, ako neko ne zeli da produzi ugovor ti nemas pravo da ga suspendujes, to nije krsenje radne disciplene, po tom osnovu radnik ima pravo da tuzi gazdu sto i predlazem Zivkovicu da tuzi klub, pa ce tek biti propusta i ove uprave koja je samo nastavak one prethodne...

avatar
Dragan Velimirovic Velja
Monday, 08.02.2016
22:51

U Lozanu na sud sa siledzijama koji ne postuju igraca i svetsko zlato!

avatar
MixEr
Monday, 08.02.2016
19:43

Moram tebi da odgovorim jer nemogu ovima dole koji su ti već odogovorili. Niko ne oduzima pravo Partizanu da igrača prebaci u drugi tim. Niko ne oduzima pravo da mu ne da da igra. Al sve ono kroz šta je prošao Živković je psihička tortura i mobing koji je zakonom zabranjen. Pričate kako smo mi zadojeni mržnjom prema Partizanu a sami ste puni mržnje. Ne vidite i ono što je jasno kao dan. PARTIZAN IMA PRAVO DA PREBACI IGRAČA U DRUGI TIM i NE MORA DA GA PUSTI DA BUDE U PRVOM TIMU I DA IGRA, ALI NEMA PRAVO DA VRŠI MOBING I PSIHIČKU TORTURU NAD IGRAČEM, DA VRŠI PRITISAK! E to je sve što vi ne razumete od svoje iskrivljene navodne ljubavi prema klubu, gde više mrzite sve drugo nego što volite taj isti klub. Čast izuzecima!

avatar
Petar Petar
Monday, 08.02.2016
18:47

I jos neso, jedini koji pise gluposti ovde si ti prijatelju. Doci ce Zile u Radnicki, ili kod onih ulizica znas kad, kad se uhvatite za pertle. I to vise puta. Ajde ne smaraj vise ako vec nemas sta pametno da napises.

avatar
MixEr
Monday, 08.02.2016
18:29

Kad ti imaš više pozitivnih ocena nego negativnih...onda mi nije ni čudno što živimo ovako kako živimo i što nam se događa ovo što nam se događa. Pitam se da li bi mislio da je sve to normalno da nad tobom vrše mobing i psihičku torturu na radnom mestu a da te redovno plaćaju??? Da li bi i tad govorio kako je sve to normalno i da nema ništa tu loše? Da li bi isto tako komentarisao da je tvoja koža u pitanju ili nekog tebi dragog??? Strašno je što po pozitivnim ocenama izgleda većina ceni tvoj stav i deli tvoje mišljenje... Onda i razumem neke velike umove koji su rekli da ne žele da imaju decu jer neće da ih osude na ovakakv život i ovakvo okruženje. Izgleda smo kao društvo stvarno dotakli dno.

avatar
Petar Petar
Monday, 08.02.2016
18:26

Pa Zivkovic nije suspendovan, nego nije vise u konkurenciji za prvi tim. Ne kapiram sta vam tu nije jasno? Partizan i trener imaju pravo da sastavljaju tim kako hoce, bez obzira na ugovor. Po tebi ispada da svako ko sedi na klupi, ili je prosledjen u drugi tim ima pravo da tuzi klub.

avatar
Monday, 08.02.2016
18:24

Vaša mržnja prema Partizanu vam je pomutila i ono malo zdravog razuma što ste imali. Partizan nije suspendovao Andriju tako da si džabe zapenio. Svaki klub ima pravo da računa/ne računa na svog igrača, Partizan normalno neće računati na igrača koji će ga napustiti na kraju sezone i neće zauzimati mesto nekom igraču koji želi i planira da igra za Partizan u evropskim kvalifikacijama, što je klubu trenutno najbitnije!

avatar
SrdjanMaksa
Monday, 08.02.2016
17:54

Nije suspendovan. Ne znam ni sta vise da napisem a, da shvatite da roster ne odredjuju igraci i menadzeri vec, trenerski pul i uprava - u pozitivnom slucaju, uz osluskivanje navijaca. Odluka da problematicni igrac bude prebacen iz prvog u drugi tim, da ne kvari atmosferu prvotimaca a, da mu ispunis osnovno pravo na rad - tj. redovan i kvalitetan trening, fizio i medicinsku brigu, itd, nije sporna i nije neuobicajena u kontinentalnom pa, ni u svetskom fudbalu. Ugovor o radu bi bio prekrsen da su, jednostavno, resili da umesto treninga - Zile zaduzi metlu i cisti stadion jer, ugovorno su obe strane vezane da bude tretiran kao igrac. Tacka.

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Monday, 08.02.2016
17:53

Zivkovic nije suspendovan. Pre moze da tuzi vas nego nas.

avatar
IggY Rs
Monday, 08.02.2016
16:49

Da ne odgovaram pojedinacno ovoj dvojici koji su pisali pre mne, ovako cu. Prvo, ovo saopstenje je vrhunac licemerja ito samo onima koji nisu upuceni u pricu nije jasno. Dacu primer: Skoro su izdali saopstenje cim se pojavila vest kako ce Zvezdi zabraniti registraciju igraca zbog duga prema Dzoniju Mijailovicu od 150k evra. Pozurili su sa saopstenjem bez da razmisle kako je Dzoni u sporu sa upravom i da po zakonu niti mogu da mu isplate niti mogu biti kaznjeni do presude suda. U isto vreme, Andrija dozivljava nezapamcene torture duze od mesec dana zabog necega sto on NIJE uradio, biva provlacen kroz blato, vredjan od strane uprave, saigraca i bukvalno ko god je hteo mogao je da opljune p njemu. Vrsen je klasican mobing nad deckom, sto je zabranjeno zakonom cak i u nasoj zemlji, bukvalno mu je zivot ugrozen jer ko mu sad moze garantovati da ga neka udrogirana, napaljena budala nece sacekati negde?! I za vreme cele te hajke, taj isti sindikat fudbalera se NIJEDNOM nije oglasio da stane u zastitu svog clana. NIJEDNO saopstenje niti bilo kakva zvanicna izjava nije stigla gde bi se reklo 'hej, stanite, sta radite to, to je protivzakonito!'. Ali eto sad, kad je decko vracen, kad je prelazni rok skoro svuda zavrsen, kad je jasno da nijedna prisila nije uspela, oni su se setili da izdaju saopstenje. E to je vrhunac licemerja.

avatar
SrdjanMaksa
Monday, 08.02.2016
17:58

Ne znas formalno pravni opis mobinga - to te dovodi u zabludu. Sa druge strane, u pravu si da je trebalo izbeci svu onu spaunicu sa izjavama ali, hronoloski je sve pocelo od Ziletovog oca. Primedba da neko nije znao za ugovor sa trecim licem je vrhunska laz - vec sam ranije napisao - mozda sam igrac i nije znao (aj' da mu verujemo, zasto ne), ali, njegov otac kao zakonski staratelj tada maloletnog lica je znao. Tacka.

avatar
IggY Rs
Tuesday, 09.02.2016
21:56

Ako je laz, onda je laz potekla iz vase uprave jer su sami priznali da su prodali svoja prava i da iz tog razloga nisu ni morali da obavestavaju Zivkovice. Znaci prvo se se informisi sta tvoji izjavljuju pa ih onda brani.Drugo, ono jeste pravi primer mobinga.Gore sam naveo i zasto.

avatar
Dragan Velimirovic Velja
Monday, 08.02.2016
22:58

Da, svi koji misle suprotno su nepismeni,glupi, za vredjanje, navijaju za zvezdu, vucica ili sta vec... A ti i tebi slicni ste intelektualci...Pfff...! PRAVDA ZA ANDRIJU, ZA ZLATNOG REPREZENTATIVCA SRBIJE!!!!

avatar
Petar Petar
Monday, 08.02.2016
18:34

Daj jedan primer uvrede koji je istrpeo Zivkovic? Licemeran si ti jer izokreces cinjenice. Znaci jednom za svagda, Zivkovicu se ne duguje ni jedan jedini dinar, Zivkovica niko ne zlostavlja vec klub pokusava da istera neke svoje interese, sto je i normalno. Klub ima pravo da sastavlja ekipu kako hoce, jednostavno decko nije u prvom planu i ne kapiram sta tu nije jasno. Zivkovic nije suspendovan vec je jednostavno u drugom planu trenutno, sto je i normalno jer nema potrebe da zauzima mesto nekom drugom kada klub od toga nema apsolutno nikakve koristi vec samo stetu jer nece razigravati nekog drugog u sledecih sest meseci. O kakvom mobingu ti pricas? Nije isto neka firma i fudbalski klub. Klub je duzan da mu obezbedi da trenira, a to da li ce igrati mu niko ne moze garantovati cak i da nije ovakva situacija. Dzoni je potpuno druga prica, Dzoniju se duguje ono sto je zaradio i nema potrebe da ta dva slucaja poistovecujes. Ja sam prvi da svaki igrac Partizana kome nije isplaceno tuzi klub i nikada necu i nisam napisao do sada jednu rec u korist kluba kada su takve situacije u pitanju. Ovo je nesto potpuno drugo, znaci zbog cega bi Zile imao zagarantovano mesto u postavi kad je on nas igrac samo formalno? I kako je to izostavljanje iz iste mobing, ili zlostavljanje kako ti kazes?

avatar
Marko Saleta
Monday, 08.02.2016
16:48

Ne razumem zašto su sad svi pametni i opredeljuju se za igrača.
Dečko neće da produži ugovor i zbog čega bi uigravali igrača za drugi klub. Kad istekne ugovor, hvala i sve najbolje u daljoj karijeri. Za klub je propast da igrači odlaze slobodni bez obeštećenja. Ima mnogo primera i svi su propali u drugim klubovima.
Ovo je opomena za sve ostale. Bilo, ne ponovilo se.
Stop menadžerima u Partizanu.
Ipak smo mi među 16 najvećih evropskih klubova kako stoji na sajtu Uefa. Ili je i Uefa budala???
Partizan iznad svih.

avatar
Marko Petrovic
Monday, 08.02.2016
17:47

Nije mi uopšte jasan ovaj dio da je Partizan u 16 najvećih evropskih klubova

avatar
Marko Petrovic
Monday, 08.02.2016
19:16

Na Uefinoj zvaničnoj rang listi Partizan je 110. e sad ne znam postoji li neka druga zvanična Uefina rang lista gde je Partizan samo 94 mesta ispred

avatar
PoparaZarko
Monday, 08.02.2016
18:10

Ako pogledas ZVANICAN sajt UEFA-a, ne tabelu SL Srbije, vedeces to sto ti nije jasno..

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Monday, 08.02.2016
17:54

Koja je to rang-lista?

avatar
Mun.Utd
Monday, 08.02.2016
16:37

Partizan i nije veliki evropski klub. Zna su koji su veliki klubovi.

avatar
Monday, 08.02.2016
16:46

pa za normalne ljude jeste ...

avatar
degrobarizator
Monday, 08.02.2016
20:09

Onda ti ne navijas za partizan :)

avatar
Krcunijo najboLa si!
Monday, 08.02.2016
19:15

sigurno tim iz rupetine nije niti je bio jos od 1992-ge niti ce ikada vise i biti! amin!

avatar
Svetski sampion
Monday, 08.02.2016
17:54

Mislis za veliku manjinu ? To sto je za vas 'normalno' , za vecinu ljudi u Srbiji je nenormalno !

avatar
Monday, 08.02.2016
16:16

1. Andrija nije dete, on je punoletna osoba koja može da odlučuje u svoje ime ali očigledno da to ne čini već je prepustio to svom ocu i menadžeru koji ga tretiraju kao robu (15%+10% od budućeg transfera)! 2. Andrija je profesionalni fudbaler, a fudbal je biznis, onaj ko samo želi da igra fudbal može da ode na neku livadu sa ocem ili društvom pa da igraju po svojim pravilima i koliko im duša želi! 3. Pitate se zašto se ljudi čija je plata minimalac nisu odrekli iste zbog ljubavi prema klubu, a ne pitate se zašto je npr. Andrija odbio milionske ponude (u pitanju su €, a ne dinari kao u slučaju radnika zaposlenih u fudbalskoj školi Partizana) i doveo klub u poziciju da ništa ne može da zaradi ili zašto nije potpisao ugovor zbog ljubavi prema klubu kada je isto tako izjavio da ga voli, a dobio je maksimalne uslove koje može da dobije jedan igrač od kluba-blanko ugovor?! 4. Zar onda i Benfika nije načinila diskriminaciju prema Šaponjiću i Joviću poslavši ih u drugom timu, zar svaki engleski klub koji svog prvotimca na koga ne računa šalje u drugi tim vrši diskiminaciju ili je možda Partizan vršio dirskriminaciju samo u slučaju Andrije, a ne i Luke, Ivana Petrovića, Kneževića, Živka Živkovića izvršena diskriminacija? 5. Svaki klub ima pravo da odluči da li će igrači trenirati u grupi ili odvojeno, svaki klub ima pravo da odluči koji igrači će biti u prvih 11 i u protokolu i sve to ako su igraču omogućeni normalni uslovi za rad, a ne sumnjam da će Partizan omogućiti kao i drugim igračima i Andriji normalne uslove za trening, tako da gospodo diskriminacije nema ni u Andrijinom slučaju!

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Monday, 08.02.2016
15:58

Ma, koga jos boli uvo za vase misljenje?! Vi da se mesate u rad nekog kluba tako sto napadate najbolje u klubu, a i u citavoj zemlji, a to su zaposleni u njemu, obrusavate se na ljude zato sto apeluju na Zileta da nas ne uvede u minus jer se i on pita i zato sto traze svoj skromni dinar koji je zasluzen do poslednje pare. Sve i da ste 100% u pravu, a NISTE, da vi slucajno ne radite volonterski i ekumensko-altruisticki, da niste mozda filantropi koje niko ne razume i jos niko nije spoznao vas cilj, ulogu i misiju na nasoj kugli zemaljskoj, dobri Mirkovi Samaricani Hahaha

avatar
Krcunijo najboLa si!
Monday, 08.02.2016
15:54
avatar
Svetski sampion
Monday, 08.02.2016
17:54

Putujuci Fudbalski Cirkus