Podrška Milinkoviću, žestok udar na Tumbakovića!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.03.2015.
11:12
Izvor: Sportske.net, Sport

Iako već dugo nije u Partizanu, pomno prati sva dešavanja u Humskoj i bez dlake na jeziku komentariše ključne događaje u svom klubu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Naravno, u pitanju je nekadašnji sportski direktor Partizana Nenad Bjeković, koji je u intervjuu današnjem ''Sportu'' izneo jasan stav po pitanju smene trenera Marka Nikolića i postavljanja Zorana Milinkovića na tu poziciju.

Iako su brojni navijači Partizana podržavali Nikolića i krivicu za lošije prolećne rezultate svaljivali na Upravu, koja je na kraju zimskih priprema aminovala odlaske najboljih strelaca Škuletića i Lazovića, Bjeković ima sasvim drugačije mišljenje i u potpunosti podržava odluku o promeni na klupi.

On, naime, podseća da se prednost crno-belih u odnosu na Zvezdu ''istopila'' na samo dva boda i da je to samo po sebi zahtevalo hitnu reakciju.

''Ako dovedeš titulu u pitanje, moraš da se odlučiš za radikalan potez, bilo to na početku, sredini ili kraju sezone'', istakao je Bjeković i time odbacio i kritike predsednika JSD Partizan Duška Vujoševića, koji je između ostalog konstatovao da ''ozbiljan klub ne menja trenera usred sezone''.

Bjeković takođe naglašava i da je Zoran Milinković pravi izbor u ovom trenutku i uveren je da će sa njim na klupi Partizan osvojiti šampionsku titulu.

''Milinković je najbolje moguće rešenje. Poznaje odlično Superligu, poznaje timove i fudbalere. A, veoma je bitno što je 'Partizanovac', odrastao je u klubu, oseća ga na pravi način. Ako neko može da pokrene ekipu i povrati poljuljano samopouzdanje u ovom trenutku, to je Zoran Milinković'', jasan je Bjeković.

Međutim, ono što ga čudi u celoj situaciji, jeste ponašanje njegovog dugogodišnjeg saradnika i trofejnog trenera Partizana Ljubiše Tumbakovića.

U aktuelnoj upravi, popularni Tumba obavlja ulogu potpredsednika, ali se, iz Bjekovićevog ugla, u toj ulozi ne snalazi najbolje.

Naime, Bjeković podseća da je Tumbaković bio za smenu Nikolića ''kad joj vreme nije bilo'', tokom zimske pauze, a da je sada najpre bio protiv, da bi se onda slikao sa Milinkovićem, pružajući mu podršku.

''Sve što radi apsolutno nije u interesu Partizana i onda ljudi ne mogu ozbiljno da ga shvate. Ispada smešan... Prvo je posegao za smenom Marka Nikolića bez ikakvog razloga. Čovek je imao rezultate, šest bodova više i napravo je time medveđu uslugu i treneru i klubu, a i ekipi.

Pustio je 'duha iz boce', da bi posle samo dva meseca kao štitio Nikolića, kada je bilo osnova za smenu, a onda se posle 24 sata pojavio na slikanju sa Milinkovićem, koga odjednom podržava, iako svi znaju da je bio i protiv tog izbora Uprave''
, objašnjava Bjeković.

Na kraju, Bjeković je uputio i apel upravi da reaguje na sve ovo i da problem reši, ''za bolje Partizana''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke