Počinje pohod ka Riju - Napred Srbija!

Autor: Beta Beta
utorak 16.06.2015.
12:43
Izvor: Beta

Dan uoči starta na Evropskom prvenstvu u Češkoj, selektor naše mlade reprezentacije Mladen Dodić ponovio je glavne ciljeve našeg tima na ovom takmičenju.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Dodić istakao je danas da je plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Češkoj "osnovni cilj" nacionalne selekcije.

"Prolazak grupe i plasman u polufinale naš je osnovni cilj. Ako se to ostvari, automatski smo ispunili i drugi - učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru sledeće godine", rekao je Dodić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija će se na Evropskom prvenstvu u Češkoj takmičiti u Grupi A sa selekcijama domaćina, Nemačke i Danske.

"Možda je druga grupa atraktivnija od naše. Švedska, Engleska, Italija i Portugal su ozbiljne reprezentacije. Ali, ni naša grupa nije slaba. Nemačka je uvek opasna, domaćin Češka ima najviše ambicije, dok Danska gaji stil koji nama ne leži.

To su pokazale i dve skorašnje utakmice A reprezentacija. Dakle, naša grupa je jednako jaka, kao i druga. U grupama nema slabih rivala, pa će nijanse odlučivati pobednika",
rekao je Dodić.

Reprezentaciju Srbije za igrače do 21 godinu je u kvalifikacijama, naročito u baražu protiv evropskog šampiona Španije, krasila kolektivna igra, jedinstvo duha i velika požrtvovanost.

"Momci gaje kolektivni duh i imaju veliki motiv da igraju za državni tim. (Radovan) Ćurčić je imao dosta problema u kvalifikacijama, ali je u toj muci iskovan tim koji nema kompleks i koji je iznedrio nekoliko sjajnih pojedinaca", rekao je Dodić.

Selektor Srbije smatra da su Italija, Nemačka i Engleska glavni kandidati za titulu prvaka Evrope.

"Posle eliminacije Španije, na Srbiju sada gledaju kao na ozbiljnog protivnika. U razgovorima sa nekim kolegama zaključio sam da nas ubrajaju u kandidate za najviši plasman. To, koliko prija, još više obavezuje", kazao je Dodić.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine održaće se od 17. do 30. juna u Češkoj, a Srbija će svoju prvu utakmicu igrati sutra protiv Nemačke od 20.45. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke