Počinje Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, Srbija na startu protiv Irske

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.05.2017.
15:56
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Narednih dana u centru pažnje biće naša kadetska reprezentacija koja učestvuje na Evropskom prvenstvu.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Šampionat se održava u Hrvatskoj, a Srbija se nalazi u Grupi C, sa selekcijama Nemačke, Bosne i Hercegovine i Republike Irske.

U prvom kolu naš naconalni tim se sastaje sa Ircima, u četvrtak od 16:30h u Kostreni, a zatim 7. maja sa Nemačkom (12:00) i tri dana kasnije sa Bosnom i Hercegovinom, takođe u podne.

Izabranici selektora Perice Ognjenovića su završili poslednju fazu priprema u Umagu i doputovali su u Opatiju gde će boraviti do premijernog meča sa Ircima.

''Dobro smo se spremili, odradili treninge u Umagu i sa nestrpljenjem očekujemo da počne takmičarski deo turnira. Veoma smo motivisani da se predstavimo u pravom svetlu.

Irska je tipična ostvrska reprezentacija koja igra snažno, bez kalkulacija. Znaju da igraju na rezultat, vole kontakt.

Učinićemo sve da pobedom počnemo naše učešće na šampionatu, jer bi tako olakšali put i rasterećeno ušli u nastavak takmičenja'',
izjavio je Armin Đerlek, od pre nekoliko dana fudbaler Partizana.

Selektor Perica Ognjenović je zadovoljan urađenim tokom priprema i optimista je pred premijerni duel sa Irskom.

''Maksimalno smo iskoristili lepe uslove u Umagu i realizovali zacrtani program. Najvažnije je da su svi igrači zdravi i spremni da sprovedu zahteve koje smo postavili.

Prvi utisci u Opatiji su vrlo pozitivni, spremamo se za početak turnira i mislimo samo na narednu utakmicu. U pozitivnom raspoloženju očekujemo duel sa Irskom, koji je značajan i može nam olakšati ostvarenje našeg cilja.

Irci su borbena, takmičarska ekipa, uvek neugodan protivnik. Spremni smo za takvu utakmicu i ako budemo na našem nivou, verujem u uspeh'',
poručio je Ognjenović, a prenosi zvanični sajt FSS.

Reprezentaciju Srbije (generacija 2000) će na Evropskom prvenstvu predstavljati sledeći igrači:

Golmani: Miloš Gordić (Crvena zvezda) i Aleksa Milojević (Jagodina),

Odbrana: Aleksandar Kostić (Crvena zvezda), Dimitrije Kamenović (Čukarički), Zlatan Šehović (Partizan), Jovan Vladimir Pavlović (Sport Tim, Banjaluka), Svetozar Marković (Partizan),

Sredina terena: Marko Janković (Crvena zvezda), Armin Đerlek (Partizan), Željko Gavrić (Crvena zvezda), Ivan Ilić (Crvena zvezda),Mihailo Nešković (Vojvodina), Vanja Zvekanov (Spartak, Subotica), Mateja Zuvić (Partizan),Slobodan Tedić (Vojvodina)

Napadači: Milutin Vidosavljević (Čukarički), Filip Stuparević (Voždovac) i Jovan Kokir (Partizan).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke