Počela Prva liga, sjajan učinak novajlija

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 15.08.2015.
19:46
Izvor: Sportske.net

Utakmicama prvog kola u subotu je startovalo takmičenje u Prvoj ligi Srbije. Na šest utakmica igranih od 17.30 postignuto 12 pogodaka a prve pobede upisali su Bačka, Loznica i Zemun.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Nova sezona u Prvoj ligi Srbije počela je u subotu utakmicama čiji je početak bio zakazan za 17.30. Šest mečeva odigrano je u pomenutom terminu, a još dve će biti odigrane od 20 časova.

Novajlije u ligi odlično su startovale a kuriozitet je da se ekipe koje su prošle sezone igrale u Superligi nisu proslavile u prvom kolu Prve lige.

Radnički 1923 iz Kragujevca ugostio je povratnika u Prvu ligu, ekipu Zemuna, a gosti su put ka pobedi trasirali u završnici prvog dela igre golovima Dejana Rusmira u 33. i Srđana Ajkovića u 45. minutu.

Počasni pogodak za domaćina postigao je Aleksandar Keljević u 71. minutu iz penala čime je postavio konačan rezultat 1:2 (0:2) i ublažio poraz Radničkog 1923.

Loznica je na domaćem terenu iznenadila BSK iz Borče i slavila rezultatom 1:0, dok je još jedan povratnik u Prvu ligu, ekipa ČSK Čelareva, remizirala bez golova na gostovanju Proleteru u Novom Sadu.

Najviše pogodaka viđeno je u Pećincima gde su Donji Srem i Sinđelić remizirali rezultatom 2:2. Još jedna utakmica igrana je tokom popodneva u Sremu a Sloga iz Petrovca na Mlavi odnela je bod iz Inđije.

Poslednje dve utakmice prvog kola igraju se od 20.00 u Užicu i Kruševcu.

Rezultati 1. kola Prve lige Srbija:

od 17.30
Pećinci: Donji Srem - Sinđelić 2:2
Loznica: Loznica - BSK Borča 1:0
Inđija: Inđija - Sloga PM 1:1
Novi Sad: Proleter - ČSK Čelarevo 0:0
Kragujevac: Radnički 1923 - Zemun 1:2

od 20.00
Kruševac: Napredak - Dinamo
Užice: Sloboda - Bežanija

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 16.08.2015
14:20

Napisao sam tu i za Smederevo. Hajduk iz Kule ste i vi dobijali, ljudi su protiv izvodili i rezerviste i omladince, a pre toga kidali protiv nas u Kuli, Majo Vujovic vam je tamo redovno pomagao dok je Nemanja Vidic izvodio penale uz zastajanje, mnoge vase utakmice tamo su obilovale neregularnostima- N.V. je to u Kuli cak dva puta uradio na istoj utakmici, bilo je i golova u debeloj nadoknadi vremena, golova i iz cistog ofsajda, poklon-penala i tome slicno. Vi protiv Smedereva imate samo nesto slabiji skor nego mi, a sa BSK-om ste namestili da bi oni ostali u ligi?! iako ste tvrdili da su nasa filijala (jos je pao prelaz 1-2), a taj klub je sada i zvanicno vasa filijala.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 16.08.2015
14:06

Cekajte, cetiri puta mi ne odobravate, a nema nijedne uvredljive reci, jos manje podataka koji nisu potkrepljeni mnogobrojnim dokazima?!

avatar
Vojvoda77
Sunday, 16.08.2015
00:40

Lepo je biti Loznicanin medju Borcancima

avatar
marmar
Saturday, 15.08.2015
23:18

Loznica bi bilo lepo da udje u Super Ligu, ima sasvaim dobar stadion za nase uslove i prati je dosta gledalaca. Bio sam danas na utakmici protuiv BSK - a, stadion sasvim dobro popunjen, a ako nastave sa ovakvim rezultatima, bice sve puniji kako sezona bude odmicala...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 16.08.2015
00:12

Verovao ili ne, bas Loznica mi je cetvrti pik, ali ja sam tradicionalista pa zato:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 15.08.2015
22:38

Nadam se da ce se Napredak, Sloboda i Radnicki vratiti u Superligu, dve od te tri ekipe direktno, a treca kroz baraz te da ce u Prvu ligu i Spartak i Radnik i Rad, Vozdovac ili OFK Beograd sve dok se i skroz ne ocisti od uticaja tvor(zic)a. Partizan, Vojvodina, fUDBAlski klub tj. zvezdana, Radnicki Nis, Javor, Napredak, Borac, Sloboda, Novi Pazar, Cukaricki, a Radnicki Kragujevac umesto Severine ako nastavi ovako da se ponasa! Jedan poziv menja sve, a jedan dekret za deset resava sve i dovodi ligu na normalan nivo i u obim i takmicenje u normalu.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 15.08.2015
22:59

OFK Beograd ima katastrofalan stadion, ali svake godine naprave po 3 dodbra igrača, ipak bolje Sloboda zbog stadiona, nadam se da Spartak ispada jer ima katastrofalnu posetu i da će ih Radnički KG ili neki klub koji ima posetu zameniti... Radnik mislim da ima dosta veliku posetu zato ih ne bi izbacio + klub iz južne Srbije su i to je nešto što nismo mogli da vidimo često, jedno pitanje u kojoj ligi se nalazi Topličanin iz Prokuplja i kako mu ide ?

avatar
Srbija voli Zvezdu
Sunday, 16.08.2015
10:29

Ne bi bilo lose i da vam uz Hajduk iz Kule i Proleter iz Zrenjanina vrate i Zetu iz Golubovaca i Sutjesku iz Niksica tako da se ne umarate na prvenstveno-prijateljskim utakmicama, a plus toga i titula bi vam bila osigurana.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 15.08.2015
23:29

Toplicanin je u Toplickoj okruznoj ligi koja je za njih 5. stepen takmicenja i tamo su vec drugu sezonu zaredom, a pre samo 2 sezone su bili u Niskoj zoni odakle su odmah ispali cim su usli.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 15.08.2015
23:25

Ovo je neki moj prototip lige od 10 klubova kakva nama treba, a jako bih voleo da se u nju vrate klubovi kao sto su Proleter iz Zrenjanina, Hajduk iz Kule, Zemun, Smederevo i ta stara garda jer sam navikao na njih toliko da mi je dosta neobicno bez njih i mislim da bi tek sa svima njima bila ona stara dobra nasa liga - ko zna, mozda se jednom i vrati ta ekipa:-D Sto se tice juznog Radnika, na silu su usli u SL, a sve ove svadjice su samo farsa, sutra ces videti zasto sam ih naveo u tom kontekstu.