Pobediti Albaniju - Njegova želja je najveća!

Autor: Beta Beta
nedelja 04.10.2015.
15:04
Izvor: Beta

Selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da će njegovi fudbaleri imati težak zadatak protiv Albanije i da će se potruditi da ih distancira od svih negativnih pojava uoči te utakmice.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Utakmica sa Albanijom izazvala je veliku pažnju, nakon prekida meča dve selekcije u Beogradu, kada se iznad stadiona Partizana pojavio dron sa mapom takozvane "Velike Albanije".

"Ubeđen sam da će organizacija biti na nivou. Potrudićemo se da igrače izolujemo od nefudbalskih stvari, to je moj posao, da ih distanciram od svega. Ako budemo gubili energiju na sporedne stvari, to će se odraziti na utakmicu", rekao je Ćurčić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Ćurčić je rekao da želi da se neutrališe pritisak koji se pojavljuje, kao i da će učiniti sve da u njegovoj ekipi prevlada pozitivan podsticaj.

"Težak zadatak za sve nas, na kraju krajeva i za igrače. Ne bih previše potencirao sve te stvari. Ako se budemo bavili svim tim, otići ćemo u drugu krajnost. Na nama je da pokažemo da smo sposobni da iznesemo takvu utakmicu", kazao je Ćurčić.

Srbija će 8. oktobra gostovati Albaniji, a tri dana kasnije dočekaće Portugal, u poslednjim kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Utakmica u Albaniji će biti možda i najteže gostovanje, dok se Portugal pokazao kao najbolja ekipa u grupi. Potpuno smo svesni važnosti obe utakmice i imamo veliku želju da ove kvalifikacije završimo dobrim rezultatima. Apsolutno poštujemo kvalitet Albanije. Oni nisu slučajno tu gde jesu, izrasli su u ozbiljnu reprezentaciju. Ulog je veliki, pobeda ih vodi prvi put na završnicu velikog takmičenja", istakao je selektor.

Ćurčić je rekao da apsolutno veruje u igrače koje je pozvao, kao i to da "ne treba previše žaliti" za povređenim fudbalerima, kojih je mnogo.

"Siguran sam da će igrači dati sve od sebe, u granicama svojih mogućnosti, ako je moguće i preko toga, i da će dobro predstaviti svoju zemlju", rekao je Ćurčić.

On je naveo da se ne plaši svog statusa na mestu selektora.

"Neću biti doživotno selektor, samo je pitanje kada ću otići odavde. Tako je bilo sa svim selektorima. Svaka utakmica je značajna, ne plašim se zbog sebe, da će od ove dve utakmice zavisiti moj status. Mislim da u ovoj zemlji ne postoji čovek koji u Albaniji želi da pobedi više od mene", rekao je Ćurčić.

Novinare je zanimalo zašto ponovo nije pozvan fudbaler Astane Nemanja Maksimović, za koga je Ćurčić rekao da je budućnost reprezentacije.

"Budite ubeđeni da detaljno planiramo, analiziramo i pratimo razvoj igrača iz mladih reprezentacija. Sešćemo i razmislićemo za novembar, kada će mlada reprezentacije igrati važne utakmice, a mi prijateljske. Ozbiljno računamo na Maksimovića i on će dobiti šansu u narednom periodu. Niko ne radi nešto protiv sebe i igrača. Razgovarali smo, on dobro zna da je budućnost naše reprezentacije", rekao je Ćurčić.

Prema njegovim rečima, loša forma Branislava Ivanovića i Nemanje Matića u Čelsiju je prolazna stvar i od njih očekuje da u reprezentaciji budu na nivou nekih ranijih susreta.

"Niko nije slučajno u tim klubovima u kojim jeste, svi su oni prolazili kroz teške situacije u karijerama. Ovo je trenutak da još jednom ponove izlaz iz takvih situacija, nije im prvi put", rekao je selektor.

Reprezentativci Srbije okupiće se u ponedeljak, a u sredu će otputovati u Albaniju, gde će u četvrtak od 20.45 gostovati u Elbasanu. Utakmica sa Portugalom igraće se u nedelju od 18.00 na stadionu Partizana u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Tuesday, 06.10.2015
00:43

Najbolje bi bilo da nasi navijaci naprave neko sranje na utakmici kako bi se ista registrovala 3:0 za albance. Jer ako igramo celu utakmicu protiv njih bice 5-6:0 za njih. P.S. lupajte minuse patriote, ali ovo je realnost.

avatar
Branislav
Sunday, 04.10.2015
17:40

Ma zatezem duplu pobedu na Albaniju.

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 04.10.2015
17:07

Nisi to pokazao vec u startu, ne mogu da verujem da nema onih ljudi, a za to si iskljucivo ti krivac i niko drugi! Rajkovic, Stojkovic, Dmitrovic (manje je vazno ko ce biti treci golman, da ne duzim:-)), Ivanovic, Basta, Spajic, Maksimovic, Nastasic, Pejcinovic ili Babic, Kolarov, Antonov ili Obradovic, A. Zivkovic, Z. Tosic, Maksimovic, Gudelj, Milinkovic-Savic, Matic, Radoja, Tadic, Sulejmani, Kostic, Ljajic, Djurdjic, Mitrovic, Pesic. Voleo bih da vidim Kacara i (BAR) jednom Radovica (nema nijedan nastup?!), ali mislim da od toga nema nista. Ovde ima 25 igraca, posle bih eliminisao verovatno drugog levog beka i nekog izmedju Tadica, Sulejmanija i Kostica.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 04.10.2015
20:07

Da li je Slobodan Rajković pronašao novi klub, ako nije, mislim da imamo šanse da ga već u Decembru angažujemo.

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 04.10.2015
21:10

Potpisao je za Darmstad.

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Sunday, 04.10.2015
20:38

presao u darmstad

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 04.10.2015
16:36

Dao bih godinu zivota za ovu pobjedu i zadovoljan bih bio ovim kvalifikacijama isko kao da smo posli na EP

avatar
Sunday, 04.10.2015
16:26

E šta smo dočekali, da nam veliki uspeh bude pobeda nad tamo nekom albanijom i da se posle dičimo kako smo savladali fudbalskog giganta. Nego, ako mi i pobedimo ja ću javno da progutam fudbalsku loptu, upamtite dobro šta sam napisao!

avatar
PLAYBOY
Sunday, 04.10.2015
16:11

nemoj uvoditi Ivanovica i Kolarova