Pobeda nad Albanijom mnogo toga menja!?

Autor: Beta Beta
petak 09.10.2015.
10:11
Izvor: Beta

Da li je zaista tako ili su nam srca i dalje vruća?

BETA/AP Photo/Thanassis Stavrakis
BETA/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je večeras da posle pobede nad Albanijom niko ne sme da padne u euforiju, ali da taj trijumf menja ukupnu atmosferu u srpskom fudbalu.

"Rezultat je uvek važan, iako nažalost ova pobeda ne znači plasman na Evropsko prvenstvo. Ekipa pokazuje da reprezentacija napreduje i da i kada je bez sedam-osam ključnih igrača, jasno govori da ima fond igrača i perspektivu. Ukupna atmosfera oko fudbala čini mi se da se ovom pobedom menja. Ne treba biti naivan i padati u euforiju, treba još mnogo raditi ja mislim da imamo sve preduslove za to", rekao je Karadžić novinarima u Elbasanu.

Srbija je večeras u Elbasanu pobedila Albaniju sa 2:0, golovima Aleksandra Kolarova i Adema Ljajića u sudijskoj nadoknadi vremena.

Srbija nema šanse za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine, pretposlednja je sa četiri boda.

"Svakoga dan rastemo i verujem da će 'A' tim vrlo brzo doći do rezultata koji ljudi očekuju jer se radi kvalitetno i vidim kakvo je okruženje oko nas"
, nastavio je Karadžić.

Utakmica u Elbasanu je protekla bez incidenata.

"U dva navrata, u pauzi i posle utakmice, premijer Albanije Edi Rama mi je prišao i čestitao. Čak smo napravili i par fotografija. Bio je pozitivan i čestitao je rekavši: 'To je fudbal'. Sve je danas bilo na najvišem nivou"
, rekao je Karadžić.

Potpredsednik FSS Savo Milošević rekao je da bi večerašnja pobeda mogla da bude prekretnica, pošto se u takvim duelima stiče samopouzdanje.

"Utakmica je bila važna iako Albanija nije vrhunski protivnik, ali je sa psihološkog aspekta bila teška. Potpuno zasluženo smo pobedili. Bilo bi lakše da smo u prvom poluvremenu postigli gol, ali ovako je slađe", rekao je Milošević.

"U poslednjih četiri-pet utakmica dizali smo igru za pet do 10 odsto a sada možda i više i ako tako nastavimo siguran sam da ćemo do septembra imati ozbiljan tim. U kvalifikacijama je najvažnije da pobedite ovakve protivnike", dodao je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Friday, 09.10.2015
12:36
avatar
РЕВОЛТ
Friday, 09.10.2015
12:11

Who let the drone out?!

avatar
Friday, 09.10.2015
11:08

Да смо их победили у Београду, против Португала би у недељу играли за друго место у групи и директни пласман. Али појавио се онај дрон, па онда и дрон са наше стране (онај Богданов) и њему слични и опет због олоша остајемо кући и гудимо 20ак милиона премија од УЕФА...

avatar
Jaric Zivadin Jare
Friday, 09.10.2015
10:30

Neunistiv je......

avatar
John Cena
Friday, 09.10.2015
10:26

Nazalost ova pobeda ne menja nista. Nadam se da se varam i da cemo krenuti da igramo bolje, ali cinjenica je da posle svake pobede mi pricamo o reprezentaciji u superlativu, sve dok nas nasi orlovi ne razocaraju opet

avatar
РЕВОЛТ
Friday, 09.10.2015
10:18

Zbog cega niste ulozili zalbu na odluku iz Lozane?! Ko je pustio dron, ko?!