Pobeda - Konačno!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.11.2014.
19:54
Izvor: Sportske.net

Prvi put posle skoro pola godine i prijateljske utakmice sa Jamajkom reprezentacija Srbije upisala je pobedu na jednoj zvaničnoj utakmici. "Orlovi" su na Kritu savladali Grčku sa 0:2 uz sjajne golove Raće Petrovića i Nemanje Gudelja.

Beta/AP Photo/Bastian Parschau
Beta/AP Photo/Bastian Parschau

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na jednom zvaničnom meču posle skoro šest meseci pošto je na gostovanju Grčkoj slavila rezultatom 0:2 (0:0).

Grčka
- Glikos, Torosidis (od 61' Bakatis), Vintra, Manolas (od 73' Moras), Papadopulos, Manijatis, Samaris (od 79' Mantalos), Kone (od 64' Ciolis), Mavrijas (od 71' Kolovos), Hristodulopulos, Atansijadis (od 64' Gekas)

Srbija - Stojković, D. Tošić, Maksimović (od 88' S. Mitrović), Ivanović, Tomović, Petrović (od 82' Gudelj), Matić, Jojić (od 66' Đuričić), Z. Tošić (od 88' Rukavina), Marković (od 66' Lazović), A. Mitrović

Kompletan tok meča OVDE!

Prvo poluvreme večerašnjeg duela Grčke i Srbije na Kritu proteklo je bez mnogo uzbuđenja, uz svega tri udarca na gol na obe strane i premalo kvalitetnih poteza imajući u vidu imena igrača koji su se našli na terenu.

Selektor Radovan Ćurčić odlučio je da promeša karte i da na teren izvede sastav u kojem su se našla samo petorica startera iz meča sa Danskom.

Početak utakmice obeležila je inicijativa domaćih, sporan detalj iz 21. minuta kada je Hristodopulos oboren u šesnaestercu Srbije od strane Nenada Tomivića, a prvi udarac na utakmici viđen je tek u 27. minutu.

Janis Manijatis šutirao je visoko preko gola Vladimira Stojkovića a samo dva minuta kasnije iz prekida je, istom merom, uzvratio Zoran Tošić.

Najbolju priliku tokom prvih 45 minuta videli smo u 38. minutu posle još jednog prekršaja domaćih u opasnoj zoni. Zoran Tošić šutirao je levom nogom u levi ugao gola Panajotisa Glikosa ali je golman PAOK-a krajnjim naporom sprečio prvotimca CSKA da dovede Srbiju u vođstvo.

Nastavak utakmice doneo je totalno drugačiju "pesmu" na terenu. Meč je poprimio takmičarski karakter, strasti su se rasplamsale a reprezentativci Srbije zaigrali su konkretnije.

Takav pristup igri dao je rezultata već u 60. minutu kada Zoran Tošić posle prekida ubacuje loptu u protivnički šesnaesterac a Radosav Petrović glavom pogađa donji desni ugao Glikosovog gola i dovodi "Orlove" u prednost - 0:1!



Od momenta kada je Srbija stekla prednost do 80. minuta selektor Grčke izvršio je šest promena a Radovan Ćurčić tri.

Bolje prilike u drugom delu drugog poluvremena imala je Srbija a dve najbolje propustili su Zoran Tošić i Filip Đuričić. Radilo se, zapravo, o dobrim udarcima dvojice pomenutih ali je lopta posle Tošićevog udarca završila tik pored stative, a posle Đuričićevog na dlanovima dobro postavljenog golmana domaće reprezentacije.

Svoju najbolju priliku u drugom delu meča Grci su imali u 86. minutu kada je rezervista Mantalos glavom pogodio spoljni deo mreže gola Vladimira Stojkovića.

Kada Grci nisu mogli do izjednačenja, tačku na večerašnji duel i trijumf Srbije stavio je Nemanja Gudelj u 91. minutu.

Prvotimac AZ Alkmara šutirao je sa više od 25 metara i postigao fantastičan pogodak za konačnih 0:2!



Reprezentacija Srbije stigla je tako do prve pobede posle šest meseci. Posle godinu dana mreža Vladimira Stojkovića ostala je netaknuta a večerašnji trijumf na Kritu dao je nadu da na proleće možemo do čuda i pobeda u Portugalu i Danskoj.

Do tada, "Orlovi" odlaze na zimsku pauzu sa debelim minusom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dalibor Stanojevic
Wednesday, 19.11.2014
01:08

Lako je pobediti nekoga trenutno pet puta slabijeg od tvoje selekcije...a onda dodje Danska ili Svedska ili San Marino i izuju te iz cipela!

avatar
3x3
Tuesday, 18.11.2014
23:31

Kakva golcina Gudelja. Za reprezentaciju treba da igraju igraci koji ginu za dres, a ne dzabalebarosi... Mani me price o kvalitetu itd, ako taj kvalitet nece da igra. Losiji za 2 klase ako treba, ali da hoce da igraju i da daju sve od sebe.

avatar
Моца Јовић
Tuesday, 18.11.2014
22:51

Nadam se da vise nikad necemo u reprezentaciji gledati Lazovica i jos neke igrace koji za reprezentaciju nemaju kvalitet.

avatar
Homer J.Simpson
Tuesday, 18.11.2014
23:28

Iz tvojih usta u selektorove usi,ko god bio........