Po penal u Čačku - Javor Matis za trofej sa Partizanom!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.04.2016.
20:24
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Javor Matisa plasirali su se u finale nacionalnog Kupa, pošto su u Čačku remizirali sa Borcem 1:1 i ukupnim rezultatom 3:2 dobili polufinalni dvomeč.

Beta/SašaĐorđević/Sdj
Beta/SašaĐorđević/Sdj

Povezane vesti

Istorijski uspeh ostvarili su fudbaleri Javor Matisa večeras u Čačku pošto im je remi rezultatom 1:1 sa Borcem doneo plasman u finale nacionalnog Kupa gde će se sastati sa Partizanom.

Golove pogledajte OVDE!

Revanš susret drugog polufinala u nacionalnom Kupu odigran je u Čačku gde su fudbaleri Borca ugostili Javor Matis. Gosti iz Ivanjice doneli su u Čačak gol prednosti iz prvog meča, ali je Borac mogao da se nada plasmanu u finale pošto je uspeo da postigne gol u gostima.

Tokom prvih pola časa igre nije bilo prilika iz kategorije stopostotnih, ali se na isteku prvih pola sata golman Borca našao na velikom iskušenju.

Jedan minut bio je dovoljan fudbalerima Javor Matisa da sa dva udarca zaprete Vladimiru Bajiću. Udarac Jovana Đokića golman Boca je zaustavio krajnjim naporom, a nakon kornera je već bio savladan ali je Đuro Zec bio na stativi i izbacio loptu sa gol linije.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Borac je stvorio u 45. minutu kada je Milorad Balabanović uputio parabolu pod prečku gola Vladana Đogatovića, ali je golman Javor Matisa suprotnom rukom izbacio loptu u korner.

Drugo poluvreme donelo je golove i mnogo više uzbuđenja. Posle svega tri minuta igre kapiten Borca Mario Maslać glavom šutira pravo u dobro postavljenog Đogatovića.

Posle deset minuta igre u nastavku domaćin stiže do prednosti pogotkom Srđana Vujaklije iz penala. Naemeka Ađuru je neoprezno startovao na ivici kaznenog prostora pa je Vlado Glođović pokazao na belu tačku, a najbolji strelac Borca preciznim udarcem dovodi domaće u prednost.

Tri minuta nakon vodećeg gola Borca je mogao da duplira prednost ali je Zorić bio prespor u momentu kada je imao otvoren put ka golu pa je defanzivac Javor Matisa uspeo da mu oduzme loptu bez prekršaja.

Nesmotrenost Miroljuba Kostića u kaznenom prostoru skupo je koštala Čačane jer je Vlado Glođović ponovo pokazao na belu tačku usled igranja rukom pomenutog igrača posle šuta Gafurova.

Siguran izvođač najstrože kazne za Javor Matis bio je Marko Docić koji na taj način poravnava rezultat na 1:1 što je gostima iz Ivanjice bilo dovoljno za plasman u finale.

Jalovi su bili pokušaji Borca do kraja utakmice pa su tako pojedinci pokušavali da bacanjem u šesnaestercu Javor Matisa iznude novi penal ali Vlado Glođović nije želeo da dosudi i treći kazneni udarac.

Javor Matis je do kraja uspeo da zadrži rezultat koji mu je odgovarao pa je sa ukupnih 3:2 obezbedio plasman u finale nacionalnog Kupa gde će za trofej igrati protiv Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke