PLS - Javor gleda ka JSL, Ivanjičanima pripao derbi!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 12.10.2014.
17:04
Izvor: Sportske.net

U derbiju Prve lige Srbije na stadionu kraj Moravice slavio je Javor koji i dalje nije ispustio bod na svom terenu ove sezone.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ekipa ivanjičkog Javora predstavlja najozbiljnijeg kandidata za povratak u JSL pošto su kao domaćini ponovo slavili, ovoga puta protiv izuzetno kompaktne i organizovane ekipe Radnika iz Surdulice.

Bila je to utakmica dve ekipe koje su najviše pokazale u dosadašnjem delu Prve lige (pored Inđije), Ivanjičani su imali šta da vide, a na kraju je ekipi iz Surdulice presudio Đokić u 63. minutu.

Prvo poluvreme igrao se egal, Radnik je došao u Ivanjicu da ne izgubi, ali su pretili golmanu Đogatoviću u nekoliko navrata. Ipak, na odmor se otišlo bez golova. Videlo se već tada da će utakmicu odlučiti jedna greška ukoliko je bude bilo.

Javor je poveo preko preporođenog Đokića kome je ovo bio treći gol ove sezone. Šutirao je sa nekih 20 metara, golmanu Šejiću je lopta prošla ispod ruke, a upravo je ova greška nekadašnjeg golmana BSK-a iz Borče odličila meč.


Propustili su Ivanjičani nekoliko šansi do kraja meča, Dražić je propustio najbolju, ali promene rezultata nije bilo, Radnik je morao po prvi put kući bez bodova, a narednu utakmicu igraće veoma oslabljen pošto je Ljubo Baranin dobio crveni karton pred sam kraj. Najagilniji u ekipi Javora bio je Čečarić.

Izabranici Slavenka Kuzeljevića nisu prepustili svojim rivalima ove godine niti jedan bod kraj Moravice, pa predstavljaju prvog kandidata za ulazak u Super ligu, iako se nalaze na drugom mestu u ovom trenutku, zajedno sa ekipom Inđije.

Vredno je napomenuti i prvu pobedu od samog starta PLS ekipe Sloge iz Kraljeva na pustom stadionu u gradu na Ibru.

U ostalim mečevima zabeleženi su sledeći rezultati:

Sloboda - Sloga PM 3:1
Kolubara - Proleter 1:1
Sloga (K) - BSK 1:0
Inđija - Sinđelić 4:1
Moravac - Bežanija 2:0
Bačka - Mačva 1:3

Tabela

1. Radnik (S) 20
2. Javor 19
    Inđija 19
...
15. Sinđelić 4
16. Sloga Kraljevo 3

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke