Planićev debi za (ne)zaborav - Zvezdin treći remi!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 25.07.2014.
19:19
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa mađarskim Vašašem u petom kontrolnom susretu igranom u sklopu priprema za novu sezonu a meč u Sloveniji obeležio je novajlija Bogdan Planić koji je za 40 minuta igre doneo vodeći pogodak svom novom klubu i pride za

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Šampion Srbije vezao je treći uzastopni remi na petom kontrolnom susretu igranom u sklopu priprema za novu sezonu. Nakon dva uzastopna remija na turneji po Belgiji Zvezda je i danas odigrala 1:1 (1:0) sa Vašašem rezultatom u meču koji je svojim potezima obeležio novajlija Bogdan Planić.

Jako uzbudljivo prvo poluvreme petog kontrolnog susreta koji je Zvezda danas igrala protiv Vašaša u sklopu priprema za novu sezonu obeležio je novajlija Bogdan Planić.

Momak koji je dobio priliku da debituje u crveno-belom dresu zahvaljujući povredi Sava Pavićevića nije mogao da zamisli bolji početak u Zvezdi. Posle samo četiri minuta igre i kornera koji je Milijaš iznudio kapiten crveno-belih uputio je centaršut u kazneni prostor gde Planić glavom šalje loptu u mrežu Vašaša!

U tom trenutku su mnogi pomislili da Planić pred sobom ima debi iz snova ali je talentovani štoper vrlo brzo sagoreo u želji i zaradio isključenje.

Tokom prvog dela igre Vašaš je najbolju priliku propustio u 15. minutu kada je jedan od igrača mađarskog tima pogodio prečku gola Damira Kahrimana. Nakon toga fudbaleri Vašaša preuzimaju inicijativu pa još nekoliko puta do odlaska na odmor prete Zvezdi ali bez uspeha.

Samo četiri minuta pre odlaska na odmor debitant Planić pravi kardinalnu grešku nakon što mu je lopta vraćena iz auta pa kao poslednji igrač odbrane biva prinuđen da ruši protivničkog igrača i zbog toga dobija crveni karton.

Sudije su dozvolile da Zvezda nastavi da igra sa 11 igrača i pored Planićevog isključenja pa Nenad Lalatović u poluvremenu menja sve igrače osim Kahrimana i Lazića.

Do polovine drugog dela igre nije bilo ozbiljnijih prilika a monotoniju je prekinuo udarac fudbalera Vašaša koji završava pored desne stative gola Damira Kahrimana.

Taj udarac kao da je najavio nešto veću ofanzivu Vašaša ka golu Damira Kahrimana koji je u 75. minutu dobro intervenisao ali je samo minut kasnije bio prinuđen da vadi loptu iz mreže.

Izjednačujućem pogotku Mađara prethodio je prekršaj na Stojanovićem a Kahriman je bio nemoćan u situaciji kada ga je strelac gola lobovao.

Do kraja nije bilo promene rezultata iako je Zvezda bila blizu postizanja gola dva minuta pre kraja pa su crveno-beli upisali treći vezani remi u sklopu priprema za novu sezonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke