Pitate se zašto Zvezda svake godine obeležava ovaj dan? Evo odgovora!

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.12.2015.
23:16
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Brojne pristalice Crvene zvezde, fudbaleri, stručni štab i članovi uprave okupili su se u utorak uveče u Pančevu i obeležili 24. godišnjicu osvajanja titule klupskog prvaka sveta u Tokiju.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Kako smo izvestili nešto ranije, najveću pažnju prisutnih privukao je trener Crvene zvezde Miodrag Božović, koji je na ovaj događaj došao u više nego zanimljivoj garderobi, što možete da vidite OVDE.

Prisutnima se u ime kluba obratio predsednik Svetozar Mijailović, jedan od direktnih svedoka istorijskog uspeha našeg najtrofejnijeg kluba.

U večerašnjem govoru, Mijailović je objasnio i zbog čega Zvezda i danas, gotovo četvrt veka kasnije, svečano obeležava uspeh iz Tokija.

''Imao sam tu sreću da sam bio tog dana u Tokiju, kada je ona slavna ekipa podigla ovaj pehar.

Pitaju zašto Crvene zvezda svake godine obeležava ovaj veliki dan.

Ne zbog istorije da se ne bi zaboravila, jer ona je trajno urezana u sećanje. Obeležavamo zbog mlađih naraštaja, zbog novog tima da im to bude inspiracija da i oni prigrabe ovakav ili slični pehar u svojim karijerama.


Svetozar Mijailovic

Ja očekujem od ovog tima Crvene zvezde, na čelu sa našim trerenom Miodragom Božovićem, da će krenuti stazama ovoga tima koji je u Tokiju ostvario ovakav rezultat. Želim  klubu navijača iz Pančeva da i oni postanu još brojniji i još glasnija podrška ovom timu Crvene zvezde'', poručio je Mijailović, a prenosi zvanični klupski sajt.

Naravno, tokom večeri su prikazani i svi najvažniji detalji sa utakmice Crvena zvezda - Kolo Kolo (3-0), a posle toga su fudbaleri i trener aktuelnog sastava crveno-belih Miodrag Božović potpisivali klupske fotografije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Moja Zvezda i Srbija
Wednesday, 09.12.2015
19:58

I treba da obelezavamo jer titula svetskog sampiona se ne osvaja svaki dan.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Wednesday, 09.12.2015
10:44

Zbog toga sto ima sta da obelezi za razliku od nekih.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Wednesday, 09.12.2015
10:37