Pitanje koje muči "Delije" - Šta nosi novo leto?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.05.2017.
11:53
Izvor: Sportske.net

Posledice neplanskog poslovanja crveno-belih stižu na naplatu već ovog leta. Na "Marakani" će biti kao na autobuskoj stanici.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije izgubio je prvo mesto na tabeli posle 640 dana, ali nade za odbranu trofeja i dalje žive, posebno nakon jučerašnje odluke da Partizan poslednje dve utakmice na domaćem terenu igra pred praznim tribinama.

Crvena zvezda bi spletom okolnosti na kraju mogla i da osvoji titulu, ali to nikako neće rešiti probleme sa kojima će crveno-beli morati da se suoče vrlo brzo.

Čim bude spuštena zavesa na tekuću sezonu, a to će se dogoditi 27. maja u Novom Sadu, u Zvezdi će morati da zasuču rukave jer će igrački kadar pretrpeti promene koje se mogu okarakterisati kao još jedan remont ekipe.

Sedmorici fudbalera ugovor ističe na kraju tekuće sezone, a kada uzmete u obzir o kojim igračima se radi, teško je očekivati da će bilo ko od njih i naredne sezone igrati na "Marakani".

Među fudbalerima koji bi na kraju sezone trebalo da napuste stadion "Rajko Mitić" nalaze se iskusni Nemanja Supić, Aleksandar Luković, Dušan Anđelković i Predrag Sikimić, ali i Marko Petković, Petar Orlandić kao i Marko Poletanović koji će nazad u Gent.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nedavno je otkrio da će Mičel Donald, Damjan Le Talek i Džon Ruiz na leto napustiti klub, a njihovim stopama bi mogao i Gelor Kanga iako Terzić njega nije stavio u isti koš sa trojicom pomenutih.

Reprezentativac Gabona dobio je zvižduke na poslednjem meču, a svojim ponašanjem u toku sezone pokazao je da nepromišljenim potezima olako potire sve dobro što uradi na terenu. Za Kangu je zainteresovan Spartak, prodaja je realna opcija.

Među igračima koji bi trenalo da "dignu sidro" nalaze se Mihailo Ristić (transfer u Espanjol), Damir Kahriman i Andrija Luković (nezadovoljan statusom), a neizvesno je šta će biti sa Filipom Manojlovićem, Srđanom Plavšićem Slavoljubom Srnićem i Nenadom Milijašem.

Ako izuzmemo najmlađe prvotimce koji će biti u klubu i naredne sezone, u Zvezdi bi trebalo da ostanu još Abraham Frimpong, Stefan Milošević, Ričmond Boaći, Nemanja Milić, Milan Pavkov i Srđan Vujaklija.

Evidentno je da će ovog leta biti jako prometno na "Marakani", a ne treba zaboraviti da će nakon izbora nove Skupštine možda doći i do promena u upravljačkoj strukturi kluba.

To praktično znači da bi do rokada moglo da dođe na svim nivoima zbog čega kod navijača postoji opravdani strah od toga da će i ovoga puta plasman u grupnu fazu jednog od dva evropska takmičenja ostati neostvarena želja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Voja
Friday, 12.05.2017
11:32

Pod hitno treba se opredeliti za sefa strucnog staba koji ima viziju i znanje-strucnost da nesto napravi. Njemu treba odrediti budzet sa kojim moze da raspolaze u okviru Zvezdinih mogucnosti da on skocka tim za narednu sezonu. Po meni to bi domaci trener mogao da bude Rastavac, izgleda da covek zna znanje. To vec tokom maja treba resiti a ako se ceka juni, juli, avgust od tog posla nema nista. Pitanje je ko ce to da resi kada su u Zvezdi svi u ostavci sto nije velika steta samo treba hitno naci coveka ko ce voditi Zvezdu. Sto se tice igraca bez razmisljanja treba pustiti Ruiza, Petkovica, Frimponga, Milijasa, Supica, Poletanovica pa i Kangu.

avatar
Thursday, 11.05.2017
17:08

Osim malog Ristica, ja ove ne bi ni dovodio u Zvezdu. Tako da nije neka steta sto odlaze. Ako za ove uspemo da uzmemo total 3milke pesma.

avatar
Don Silvio
Thursday, 11.05.2017
16:58

Pa i treba rasterati svu ovu bagru. Ova sedmorica sto im istice ugovor trebalo je jos proslegodiine da se rastjera. Sto se tice Stranaca i to treba prodati ako ima ponuda, mozda Ruiza zadrzata (na momente je pokazao da moze). Ristica i Plavsica treba zadrzata i dati im Kanginu platu. Gurati klince iz omladinskog pogona i ko se dokaze nakon prve sezone produziti ugovor i dati dobru platu. I tako graditi tim

avatar
KianyRiws
Thursday, 11.05.2017
16:01

Treba se osloniti na svoj omladinski pogon i poceti planski stvarati tim za naredne godine.Bolje iz svog pogona svake sezone dodati dvojicu-trojicu nego ovako kako se lose i nedomacinski radi vec godinama.

avatar
jv
Thursday, 11.05.2017
16:01

Andriji Lukovicu treba dati sansu, i Ristica ostaviti, dovesti Dragoljuba Srnica, otkupiti Boacija i dovesti jos dva stopera. Petkovic i Milosevic na bekovima, Srnic,Lukovic i Ristic u sredini, Plavsic i Srnic krila, Boaci u napadu. To je solidno, ali ne i dovoljno. Treba nam na takvu ekipu jos jedan ili dva vrhunska igraca.

avatar
Filip MUFC
Thursday, 11.05.2017
14:55

Jeste, ide ceo tim...nSto se tice stranaca, velika je verovatnoca da svi odu osim Frimponga.Drugo, Lukovic i Andjelkovic ce ostati sigurno jos sezonu jer stopere i ovako nemamo, a levi bek ostaje samo Milosevic.Trece, mozda Poletanovic i ostane ako Kanga ode, jer ce biti para da se otkupi njegov ugovor, a on ce od naredne sezone biti starter, ako ostane naravno.Sto se tice napadaca i krila, tu bar imamo igrace, pa ima lufta da odlaze.

avatar
Thursday, 11.05.2017
14:29

Zvezda mora hitno da KOMPLETIRA STRUČNI TIM u statusu običnih izvršilaca čiji status ne sme da bude zavisan od toga ko je na izbornim funkcijama i foteljama. Vraćen je Radaković, doveden Kosanović. Potreban je jedan SAVETNIK profila Đuričića, ANALITIČAR profila Bobana Pavkovića i jedan PSIHOLOG. A onda, da se izvrše ANALIZE utakmica, učinaka pojedinaca, PROGNOSTIKA postojećeg igračkog kadra, analizira DOMAĆE TRŽIŠTE, napravi PLAN PRELAZNOG ROKA. Što se mene lično tiče, ovako šacometrijski, zadržao bih Manojlovića, Frimponga, Lukovića, Anđelkovića, Donalda, Srnića, Plavšića, Boaćija. Od standardnih bih pustio (prodao) Petkovića, Le Taleka, Kangu i Ruiza. Iz naše lige bih doveo najbolje: DESNOG BEKA, DVA ŠTOPERA, ZADNJEG VEZNOG i DESNO KRILO. Iz inostranstva bih doveo DESETKU evropskog kalibra.

avatar
FaStee
Thursday, 11.05.2017
14:20

Mogli mi opet da skockamo solidnu ekipu.Na golu manojlovic,strasan talenat,levo treba dati sansu milosevicu,stoperi frimpong i planic,naci nekog solidnog desnog beka iz domaceg prvenstva,causic bi mogao da dodje,osasuna je ispala iz primere,sad ce svi da idu,pominje se i neki italijan(kvalitet kao kanga),desni ofanzivni vezni adzic,sredina kanga,levo plavsic(srnic) i spic boaci.Sasvim solidno.Na klupi vujaklija,milic,pavkov,racic,milijas,i stojanovic,i neki golman iz omladinaca.

avatar
MilosNUSKNVP
Thursday, 11.05.2017
13:37

Novo leto,nova sezona kupanja!!!

avatar
LoleRava
Thursday, 11.05.2017
14:08

Sreca pa se vi niste kupali proslo leto.

avatar
MilošPB
Thursday, 11.05.2017
16:07

Mi se bar kupamo kasnije, dok se neko već kupa u (za)glibu

avatar
Jelena Renovcevic
Thursday, 11.05.2017
13:21

Svi osim Lukovica i Ristica i nisu za Zavezdu. Samo se nadam da cemo ove godine imati kondicionog trenera jer ekipa nema snge za 20 min.

avatar
Volem Vosu
Thursday, 11.05.2017
14:08

Imate kondicionog, onog sa starim metodama, teg u ruke i samo trbusnjaci.

avatar
НемојВрућВоде
Thursday, 11.05.2017
13:20

Зна се шта носи, екипа се не склапа на "љетном распусту" пред евро квалификације, и ове ће отићи у заборав. Помози Боже да гријешим.

avatar
Thursday, 11.05.2017
12:58

Ne bih se složio da je bilo neplanski, Terzić je sam izneo da prodaje mlade igrače da bi sa tim parama doveo strance sa kojima će ući u grupnu fazu, a kasnije ih prodati za mnogo veću cenu. To je bio prvi plan pa su tako potrošili sponzorstvo unapred ne bi li ispunili taj plan. Kad je taj plan propao i kad su videli da su stranci koje su doveli promašaji išla je Grofova priča o smeni generacije. Grof je otišao, a da li sa njim i drugi plan videćemo.

avatar
Milan89
Thursday, 11.05.2017
12:49

Ako vec kanga pakuje kofere treba dati sansu NAJZAD Andriji Lukovicu a ne da dozvolimo da ode a igrao svega 10 minuta

avatar
crvena zvezda le
Thursday, 11.05.2017
12:43

Blago nama ako ostanu Boaci, Milic i Pavkov.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 11.05.2017
13:00

Ajd bar napadaca ima :)

avatar
LoleRava
Thursday, 11.05.2017
14:09

Okosnica ekipa hahhahah

avatar
gosfkcz
Thursday, 11.05.2017
12:28

Bas me muci. Pa nije ovo prvi prelazni rok pa da se nadamo. Dovesce neke Milice i Vujaklije,neke Djurdjevice ce proglasiti nedovoljno dobrim i tako... Otprilike zauvek.

avatar
Thursday, 11.05.2017
12:26

kako sta nosi pa katanac

avatar
KianyRiws
Thursday, 11.05.2017
16:20

da znas da bi katanac mozda bio i spas

avatar
Branislav
Thursday, 11.05.2017
17:39

Mozete i vi zajedno sa njom.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 11.05.2017
12:23

Prosle godine je bila dosta solidna situacija i ostaje zal sto nismo mozda doveli bolje igrace i malo ulozili u igracki kadar, mada bi i to bila prevelika kocka. Ovog ljeta ce situacija biti otprilike kao pretproslog, bez ekipe, ali ovog puta i - bez trenera, tada smo imali velika ocekivanja od Grofa. Iluzorno je ocekivati bilo sta drugo osim novog Kairata (ne daj Boze vece bruke), i lagano opet sve ispocetka u JSL, stvaranje osnove neke ekipe...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 11.05.2017
12:18

pavkok treba da pobegne sto pre odatle jer covek nije odigrao ni 10 minuta za zvezdu

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 11.05.2017
12:07

Nosi vrucinu. Nego,sto se ne objavljuju komentari jos od juce?

avatar
Thursday, 11.05.2017
15:05

Udario minus, zaledio ih.

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 11.05.2017
20:43

Moguce,nikad se ne zna. Mozda i onaj od prosle godine jos uvek pravi probleme. Sigurno si video kakve sante su nastale na -32,ne topi se to tek tako.

avatar
Anderton
Thursday, 11.05.2017
12:03

Kanga pokazuje tu vrstu bahatosti i bezobrazluka kao i Leonardo, i sad je jasno zašto nijedan, ni drugi nisu imali klubove pre nego što su došli kod nas, jedino što je Leo ipak bolji igrač, ali drage komšije nema ljutiš, i jednom i drugom se gleda kroz prste.

avatar
LoleRava
Thursday, 11.05.2017
14:13

Pa to,zato sto preko niko ne trpi,odmah sut karta,samo smo mi toleratni,s tim sto vama leonardo drzi skoro ceo tim,a nama kanga drzi da ne kazem sta ako me razumes.

avatar
Thursday, 11.05.2017
15:09

To nije tačno. Leonardo zbog privatnih problema nije imao klub, a Kanga je igrao za Rostov i dobio ponudu za novi ugovor ali zvezda mu je više ponudila.i izabrao je zvezdu. Leonardu se ne gleda kroz prste već ovima što ga biju. Šta bi ti, da ako kn uzvrati tada da sudije reaguju. Prvo da se kazne oni koji prvi načine prekršaje pa onda ostali.

avatar
X
Thursday, 11.05.2017
12:03

Znaju oni dobro sta ih ceka ovog leta. Od 2005. se nista ne menja, tako da mislim da svi vec dobro znaju.

avatar
Navijač Partizana
Thursday, 11.05.2017
12:02

Raspala vam se ekipa

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 11.05.2017
11:59

Sezonu kupanja kao i svako .

avatar
Thursday, 11.05.2017
22:49