Pitanje dana - Zašto je Spartak juče igrao u ''kombinovanom'' sastavu?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.09.2015.
11:39
Izvor: Sportske.net

Pred meč sa OFK Beogradom Subotičani su najavljivali da će ponoviti partije sa gostovanja Partizanu i Radu, da većih kadrovskih problema nemaju. Ali...

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Tek što se stišala bura, još uvek bez ikakvih rezultata ili dokaza, oko utakmice prvog kola između OFK Beograda i Crvene zvezde, nova afera preti da potrese superligaški fudbal.

Brojne sumnje u regularnost izazvala je jučerašnja utakmica 11. kola između OFK Beograda i Spartaka (2-0), kojom su ''Romantičari'' prekinuli seriju poraza i pobegli sa dna tabele.

Na prvi pogled, ništa neobično, ali kada se pogleda u kom je sastavu nastupio gostujući tim, onda i ne čudi što su tokom meča ''padale kvote'' na ishod ovog meča.

Na tu temu oglasio se i predsednik sindikata fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica, koji se pita kuda sve ovo vodi...

''Šta je bilo posle meča OFK Beograd - Crvena zvezda? Ništa. Osim što su se svi smejali. Moje pitanje glasi: gde sve ovo vodi? Kada sam posle meča video na portalu statistiku ko je sve igrao za Spartak, odnosno ko nije...

Bio sam zapanjen. Pa, nije Spartak Crvena zvezda koja ima 20 igrača i može da sastavi dva jaka tima. Da se razumemo, sve ovo je teško dokazati, ali ako država to hoće, onda i može'',
istakao je Poledica, a prenosi ''Sport''.

Ono što je posebno interesantno, jeste to što se na zvaničnom sajtu Spartaka mogla videti najava meča sa OFK Beogradom, gde je trener Mojsilović izrazio očekivanje kako će njegovi igrači ponoviti partije iz mečeva sa Partizanom ili Radom na gostovanjima.

U sličnom tonu je govorio i napadač Nemanja Milić, koji, gle čuda, nije odigrao ni minut protiv OFK-a.

Najava utakmice na klupskom sajtu zaključena je sledećom rečenicom:

''Situacija u igračkom kadru je znatno bolja. Jočić je odradio kartone a u tim se vraćaju Farkaš i Uzuma. Izostaće povređeni Božović koji će pauzirati duže vreme i Jondić koji se povredio tokom nedelje''
.

Međutim, u tim u Spartaka nije bilo ni pomenutog Milića, ni Farkaša, Makarića, Mezeija, golmana Janoševića... a pomenuti Jočić je ušao u drugom poluvremenu.

Zato se postavlja pitanja šta se to u međuvremenu dogodilo, pa je Spartak nastupio toliko oslabljen?

A s tim u vezi i podsećanje na to šta, između ostalog, propisuje član 4. ''Propozicija takmičenja za prvenstvo Super lige Srbije u fudbalu za takmičarsku sezonu 2015/2016 godinu''.

''Klubovi koji se takmiče u prvenstvu Super lige dužni su sledeće:

... da u takmičenju uvek nastupaju sa najjačim timom i da se takmiče do poslednjeg kola''
.

Na kraju, kada su se Subotičani već nadali da odigraju kao protiv Partizana ili Rada, da se podsetimo koje je sastave trener Mojsilović izvodio na teren i u tim mečevima.

Tim Spartaka protiv Partizana: Janošević, Farkaš, Kovačević, Antonić, Mezei, Makarić, Jočić, Milošević (Jondić od 70.), Plavšić (Spremo od 77.), Ivanović (Torbica od 46.), Ilić.

Tim Spartaka protiv Rada: Janošević, Farkaš, Kovačević, Antonić, Milošević (Tumbasević od 72.) Jočić, Uzoma, Milić (Mrkela od 55), Makarić (Jokić od 54.), Bogunović, Ilić

Tim Spartaka protiv OFK Beograda: Mirković, Tomović, Marinković, Klisura, Alić, Jokić (Jočić od 65.), Banjac, Živković, Uzoma, Spremo, Fedin (Ivanović od 45.).

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor ijopet
Monday, 28.09.2015
17:00

Odgovor je jasan. Partizan se mora nekako odrzati u zivotu pa je Spartak odmarao igrace za Zvezdu kako bi pokusao da otkine koji bod.

avatar
Sunday, 27.09.2015
13:12

Pitanje godine zašto je ofk posle 2:0 izgubio 6:2

avatar
Srbija voli Zvezdu
Sunday, 27.09.2015
12:50

I oni ce u sledecem kolu da nam se sklanjaju.

avatar
i.sarajevo
Sunday, 27.09.2015
12:12

ko moze dokazati onaj sto igra standardno na mom mjestu koji sam na klupi a klub nam pri dnu da je kvalitetniji igrac od mene,,,,,opasno je to vidite primjer ibanjez povrijedjen svi cekaju da lijevu stranu zauzme andjelkovic trener kaze jok prvi put igra ristic pokraj lijeve linije odigrao odlicno pohvale,,,,,ali da je kiksnuo dva tri puta trema los dan izgubili kuci stabi bilo trener stavio ovog nije onog namjesteno zato uvijek sam za pravdu dokaze se rasformiraj klub ali i za one bez dokaza zestoke bas zestoke kazne

avatar
Sinđelić
Sunday, 27.09.2015
12:08

Izbaciti oba tima iz lige, ovo je bruka i sramota.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 27.09.2015
12:07

promenili su skoro deset igraca za ovu utakmicu...ofk spartak i zvezda napolje iz lige

avatar
degrobarizator
Monday, 28.09.2015
14:38

Vi ste protiv Pazara promenili 10 igraca iz prve postave. Partizan napolje iz lige.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 28.09.2015
18:07

ja nisam grobar

avatar
GBR
Sunday, 27.09.2015
12:03

Pa ljudi sta se cudite to je ista sprega od proslih godina na celu sa Terzicem. Setite se proslog prvenstva. Kao sto se znalo da ce Jagodina da pobedi OFK jer je u sledecem kolu Zvezda gostovala Jagodini i naravno glatko dobila. Nemojte se cuditi ni jednom rezultatu u JSL. Jednostavno, na 5 godina ukinuti fudbal u Srbiji, u medjuvremenu proterati bitange iz fudbala i tada pustiti neke nove klince da igraju pravi fudbal. ovo je pretuzno.

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Sunday, 27.09.2015
12:03

Sa druge strane, penal za OFK Beograd nije postojao. Mec je lakrdija:-D

avatar
Srbija voli Zvezdu
Sunday, 27.09.2015
11:47

Zato sto su mu obecane velike premije, ako pobedi Zvezdu.

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Sunday, 27.09.2015
11:43

Jos su i penal promasili, i to treba dobro obratiti paznju i na izvodjaca. Napolje sa tom troglavom azdajom - terzanovom transverzalom!