Petrić: "Ukoliko se pokažemo kao protiv Metalca prolazimo dalje"

Autor: Beta Beta
utorak 25.10.2016.
16:53
Izvor: Beta

Trener Čukaričkog Gordan Petrić ocenio je da će njegova ekipa izboriti plasman u četvrtfinale Kupa Srbije ukoliko protiv Javora bude igrala na istom nivou kao i protiv Metalca u Superligi.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Čukarički će u sredu od 15 časova dočekati Javor Matis u osmini finala Kupa Srbije.

"Imamo jednu zanimljivu utakmicu, jer se zove Kup utakmica. U najavi pre prvenstvenog meča uvek kažem da je za nas svaki naredni kao takmičenje za Kup. Mislim da su igrači to shvatili i da će se tako ponašati do kraja polusezone. Ukoliko se budemo ponašali na terenu onako kako se budemo dogovorili pred utakmicu neće biti problema za nas i ako budemo pokazali deo onoga što smo pokazali protiv Metalca mislim da ćemo proći u narednu rundu", rekao je Petrić novinarima u Beogradu.

"Brđani" su za vikend pobedili u Superligi prvi put posle dva meseca, dok je Javor Matis remizirao na svom terenu sa lučanskom Mladosti.

"Oni možda nisu imali baš sreće u prethodnom periodu. Očekuje nas svakako teška utakmica i dosta zahteva imamo da isupnimo. Javor je ekipa koja zna i pokušava da igra kvalitetan fudbal", kazao je Petrić.

Gordan Petrić je ocenio i da sve ekipe, sem prve tri na tabeli, traže svoju šansu za plasman u evropsko takmičenje kroz Kup Srbije.

"Ako mi u decembru uradimo nešto što bi trebalo da uradimo, možda i skratimo spisak igrača, ali i dovedemo jednog ili dva kavlitetna, ne vidm razlog da kroz prvenstvo ne dođemo do Evrope. Naravno to je teško, ali ako se kockice slože, može da se desi. Sigurno da kroz Kup vidimo šansu da izađemo u Evropu", rekao je Petirć.

Upitan da li je Čukarički pobedom u prvenstvu na putu izlaska iz rezultatske krize, Petrić je rekao da će to pokazati sutrašnja i naredne dve utakmice u Superligi.

"Igrači moraju da shvate da su sve ekipe sem Partizana, Crvene zvezde i Vojvodine pojednake. Problematika je u tim golovima koje jedna ekipa ne sme da primi. Ukoliko mi te greške svedemo na minimum za nas neće biti problema. Istu problematiku ima i Javor, vidi se to kod gola koji su primili protiv Lučana. Može da bude prevaga u koncentraciji kad je lopta 'mrtva'. Kad kažem da je lopta mrtva, to su slobodni udarci, korneri, skraćeni udarci. Tu je dosta golova palo kako za Čukarički, tako i za druge ekipe koje su kao što smo mi. Ako uspemo da izbegnemo te greške neće biti problema za nas. To može da bude neka prevaga, ko bude manje grešaka napravio on će utakmicu i dobiti", kazao je Petrić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke