Petrić potvrdio, ''Čuka'' ne odustaje od Evrope!

Autor: Beta Beta
utorak 29.11.2016.
13:45
Izvor: Beta

Trener Čukaričkog Gordan Petrić rekao je danas da će njegovi fudbaleri pokušati da iskoriste lošu formu Novog Pazara i u predstojećoj utakmici Super lige Srbije pokušati da osvoje tri boda.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Čukarički će sutra od 13:00h na Banovom brdu dočekati Novi Pazar u utakmici 18. kola Super lige Srbije.

"Izuzetno bitna utakmica za nas protiv Novog Pazara. Završili smo teško gostovanje u Surdulici, gde nam generalno atmosfera na stadionu i teren možda nije dozvoljavao da pružimo maksimum u ovom trenutku. Sutra imamo Pazar koji je u nekoj takmičarskoj krizi, ali to ne treba nas da opterećuje. Imamo sutra svoj plan, a to je osvajanje tri boda i da posle udjemo u utakmicu protiv Bačke, protiv koje isto očekujemo dobru igru i eventualno skupljanje bodova", rekao je Petrić, a preneo je klupski sajt.

"Želimo da završimo ovaj deo prvenstva na najbolji mogući način, da se dobro spremimo i na kraju prolećnog dela pokušamo da izborimo mesto u Evropi", dodao je on.

Petrić je rekao da je njegova ekipa izvukle pouke iz prethodne utakmice s Radnikom i ocenio da Čukarički u poslednje vreme igra sve bolje.

"Protiv Radnika smo imali šansu da uzmemo sva tri boda, ali nismo to iskoristili. Zaboravio sam sve što se desilo i idemo dalje. Zadnjih par utakmica stvaramo dosta šanse, pa i protiv Radnika smo imali par situacija. Možda i zato što se promenio sistem koji je Čukarički gajio zadnjih par godina. Sada igramo sa pojačanom sredinom terena, odnosno 4-4-2 u rombu i možda smo uspeli da namestimo taj neki balans zadnjih par utakmica", kazao je Petrić.

Petrić je naveo da su se povredama Marka Tomića tokom zagrevanja pred utakmicu protiv Radnika i Marka Docića u sedmom minutu "poremetile neke stvari u ekipi".

"Pogotovo Docić... On nam je dosta doneo zadnjih utakmica. Ne samo na kao igrač sredine terena, nego kao igrač koji ima izuzetno dobar prekid i možda smo mogli uz neku njegovu pomoć da ugrozimo Radnik u prekidima što smo imali", kazao je Petrić. 

Upitan o završetku evropskog takmičenja omladinske selekcije Čukaričkog, koje je u poslednjim minutima utakmice primila dva gola u revanšu protiv Rozenborga, Petrić je rekao da je "Brđanima" nedostajalo sreće i dodao da se ne može reći da je Rozenborg slaba ekipa, "jer ima neki svoj stil i to su pokazali tokom svih 90 minuta".

Štoper Čukaričkog Đorđe Đurić se nada povoljnom ishodu protiv Novog Pazara.

"Idemo na tri boda i treba da iskoristimo rezultatsku krizu protivnika da dobijemo utakmicu", rekao je Đurić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke