Petković: "Pašće i prokletstvo 'prvog kola'"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.08.2014.
14:39
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Desni bek šampiona Srbije uveren je da će crveno-beli pobedom otvoriti novu sezonu bez obzira na to u kojem će sastavu izaći na megdan Radničkom iz Niša i to što u prvom kolu tradicionalno teško dolaze do bodova.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde završili su pripreme za novu sezonu kontrolnom utakmicom sa BSK Borčom koja je u subotu odigrana na našem najvećem stadionu.

Tekuću nedelju Nenad Lalatović će iskoristiti da uigra ekipu koju će izvesti na megdan Radničkom iz Niša u prvom kolu nove sezone iako još uvek nije izvesno da li će pojačanja imati na raspolaganju.

"Biće nam problem u prvom kolu ukoliko pojačanja ne dobiju licencu, ali i pored toga, zna se šta je Crvena zvezda i koji su njeni ciljevi. Ko god da se nađe u startnoj postavi, izaći će na teren samo sa jednim ciljem - da Crvena zvezda pobedi" poručuje desni bek Marko Petković.

Crveno-beli po pravilu prosipaju bodove u prvom kolu sezone. Na startu prethodnih 12 šampionata Zvezda je upisala samo tri pobede, četiri remija i pet poraza!

"Znam za tu neugodnu tradiciju, ali znao sam i za tradiciju da Crvena zvezda šest godina nije osvojila titulu, pa sam imao tu sreću da budem deo generacije koja ju je prekinula. Svaka utakmica koja se igra na Marakani nama je poseban motiv, i bilo da je prvo ili poslednje kolo, mi ćemo, nošeni hukom sa tribina, učiniti sve da pobedimo, kao što smo činili i prošle sezone" poručuje Petković.

U prvom kolu sezone 2014/2015 Crvena zvezda dočekuje Radnički iz Niša a poslednji put kada su ova dva kluba otvorila sezonu rezultat je na "Marakani" bio 0:0.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke