Petković: ''Maštam o Ligi šampiona, kakav odlazak iz Zvezde!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.07.2016.
11:02
Izvor: Beta

Fudbaler Crvene zvezde Marko Petković rekao je danas da u tom klubu "živi svoj san" i da mu je posle dve titule šampiona Srbije ostalo još samo da nastupi u Ligi šampiona.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

"Tri godine sam tu, osvojio sam dve titule, proživeo sam nešto šta sam sanjao kada sam bio klinac. Ostalo je još samo da se zatrese ta mušema na 'Marakani' da bi to bio pun paket što se tiče mene u Crvenoj zvezdi", rekao je Petković agenciji Beta na pripremama u Termama Ćatež.

Petković je u Zvezdi od avgusta 2013. godine, što znači da je trenutno igrač sa najdužim stažom u klubu.

Za crveno-bele je tokom tri godine osvojio dve šampionske titule, ali će ovog leta prvi put imati priliku da se bori za ulazak u Ligu šampiona.

Desni bek Zvezde naveo je da put do grupne faze neće biti lak.

"Takva je situacija da moramo ozbiljno da shvatimo svaku utakmicu da bismo prolazili rivale. Nadam se da će vratiti vremena kada ćemo pričati sa koliko golova ćemo da ispratimo rivala. Ta vremena su prošla, sada je drugačije
", kazao je dvadesettrogodišnji Petković.

Prvi rival njegovom klubu biće pobednik duela izmedju Valete i Toršavna sa Farskih ostrva, a bliži drugom kolu kvalifikacija je ekipa sa Malte, koja je pobedila u prvom duelu sa 1:0.

"Izgleda da nije velika razlika izmedju njih. Generalno, danas nije naivan nijedan protivnik i treba sve to maksimalno ozbiljno shvatiti i samo sa takvim pristupom ne treba da brinemo za prolazak", kazao je Petković.

On je naveo da je prvi protivnik jedino važan.

"Ne volim da pričam unapred. Bitno je da se prodje prvi protivnik, pa ćemo onda o tome. Maksimalan pristup i sreća na žrebu su nam neophodni za što bolji rezultat u Evropi", dodao je.

Marko Petkovic

Prema njegovim rečima, igranje u Ligi šampiona bio bi spas za klub.

"Za ekipu i klub, nema šta da se krije, to bi značio spas. Klub bi posle toga mogao čvrsto da stane na noge i krene u budućnost sa mnogo mirnijom i stabilnijom pričom", rekao je Petković.

Zbog povrede koju je dobio pred kraj prošle sezone, Petković je nedelju dana kasnije počeo pripreme u odnosu na ekipu. Kako je rekao, oporavio se i "sve polako dolazi na svoje".

"Oporavio sam se, kasnio sam nedelju dana sa početkom u odnosu na ostale. Polako to dolazi na svoje, vraćam se u formu i sve sam zadovoljniji", kazao je desni bek crveno-belih.

On je ocenio da u ekipi ima još stvari koje treba da se uklope, ali da je situacija mnogo bolja nego što je bila u ovo vreme prošle godine.

"Ima mnogo novih igrača i sve polako dolazi na svoje. Ima stvari koje treba da se uklope, ali to mnogo bolje izgleda u odnosu na prošlo leto u ovo vreme. Optimista sam, stvari se odvijaju onako kako treba", rekao je Petković.

On je rekao da ovog leta nije dobio nijednu ponudu za odlazak. Kako je kazao, o tome i ne razmišlja jer ga zanima samo nastup za Zvezdu u Ligi šampiona.

"Nije bilo ničeg konkretnog, niti sam razmišljao o odlasku iz Zvezde za sada. Sigurno ću ostati dok su kvalifikacije u toku. Ono što sam želeo, to je ovo sad ovde. Posle toga nemam neku veliku želju. Prvo da probam da produžim taj san, pa ćemo videti šta i kako", kazao je Petković.

Zvezda će prvu utakmicu na putu ka Ligi šampiona igrati 12. jula, kada će gostovati na Malti ili Farskim ostrvima. Ako prodju prvu prepreku, crveno-beli će imati još dva kola do plasmana u grupnu fazu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Monday, 04.07.2016
13:48

S tobom na desnom beku videti je necemo kad se setim svih kikseva iz prolecnog dela koji je odigran bez pritiska ,titula obezbedena,vidim da Grof sad proba Cvetkovica valjda je i on digo ruke,a mozda i Terza dovede nekog.

avatar
FicaKG
Monday, 04.07.2016
14:56

Ali zato su ovi iz Fiorentine ludi, pa su ponudili 1,5 miliona za 'kiksara' ??

avatar
ZvezdinaZvezda
Monday, 04.07.2016
15:43

Klub ni imao ni jednu ponudu za ''Alvesa'' .To sto menadzeri puste par ''buva'' da podignu ugled igracu je nesto drugo.