Petko osuo paljbu: "Zna se ko sahranjuje OFK Beograd!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 10.05.2016.
10:38
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Bivši selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore i legenda OFK Beograda Ilija Petković osuo je paljbu po aktuelnom rukovodstvu "Romantičara" i zatraži da se posle ispadanja iz Superlige povuku svi koji su klub doveli u ćorsokak.

ofkbeograd.co.rs
ofkbeograd.co.rs

Povezane vesti

Posle mnogo godina dogodilo se da OFK Beograd ispadne iz najvišeg ranga takmičenja što je u fudbalskoj javnosti izazvalo različite reakcije. Pojedinci su zauzeli stav da su "Romantičari" zaslužili ispadanje, vodeći se nedokazanim optužbama o nameštanju utakmica, dok oni iskreni i nešto stariji poznavaoci fudbala shvataju težinu situacije.

Među ljudima koji ovih dana glasno govore o tome kako je ispadanje OFK Beograda u niži rang takmičenja vrhunac procesa urušavanja kluba nalazi se i legenda "Romantičara" Ilija Petković.

"Uz uvažavanje Superlige i klubova koji se takmiče, OFK Beograd nije smeo da dođe u situaciju da bude kandidat za ispadanje u ovim vremenima. Rukovodstvo OFK Beograda treba da stavi prst na čelo, sazove skupštinu i da sa funkcija odu svi do jednog" revoltirano poručuje Petković.

U razgovoru za dnevni list "Alo" bivši selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore nije želeo da imenuje glavnog krivca za propadanje kluba ali je indirektno uputio poruku da se zna "ko je bio vođa" urušavanja OFK Beograda.

"Pitajte to rukovodstvo koliko je navijača bilo da gleda klub koji ispada iz lige. Klub više nema gledalaca. Stadion su uništili. Finansijski stoji slabo i igrački kadar je katastrofalan, a zna se ko je vođa" dodaje Petković.

Čovek koji je ima čast da igra u OFK Beogradu i bude trener slavnog kluba sa Stare Karaburme poručuje da treba reagovati dok još nije prekasno jer veruje da klub ide ka gašenju.

"Zna se odakle duva. Dok se jednom pravi svadba i veselje, drugome je napravljena sahrana. Ne sme sve ovo proći bez reči. Ne govorim u panici niti u euforiji, ali ono što me plaši je da se sve ovo neće završiti ispadanjem OFK Beograda. Videćemo dokle sve ovo može da ide" ističe Petković.

Ilija Petković je za OFK Beograd odigrao 212 prvenstvenih utakmica i postigao 37 golova, a posle ispadanja "Romantičara" u niži rang strahuje da uskoro neće moći da kaže da postoji klub u kojem je gradio svoju karijeru.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Baxter Stockman
Tuesday, 10.05.2016
11:54

Jednom se pravi slavlje a drugom sahrana... Sve je rekao.... Lord od Lovćenac.

avatar
Nikola Nikolic
Tuesday, 10.05.2016
11:35

Odavno u Beogradu nisu oni koji vole klub, vec su tu zbog Terzinih i svoji interesa

avatar
noname
Tuesday, 10.05.2016
11:20

reci ko je taj, imenom i prezimenom ili cuti i gledaj kako propadaju! Zar je ON vece ime od legendi OFK kojih nema malo?

avatar
Tuesday, 10.05.2016
14:30

A ti kao ne znas na koga misli. Covek nije mogao jasniji da bude, a da opet ne mora da kaze ime i prezime.

avatar
Tuesday, 10.05.2016
17:16

Zvezdan Terzic je u pitanju. Pretpostavljam da znas, ali za svaki slucaj...

avatar
noname
Tuesday, 10.05.2016
16:24

pa u tome i jeste problem sto svi sve znaju, samo se prave mutavi. Tek kad pritisne javnost onda se sve preko noci rasvetli. Zato i imamo problem namestanja, huligana, menadzerskih i mafijaskih interesa u klubovima i reprezentaciji, samaranje igraca i clanova uprava i sl.... Niko nece da talasa ,a vole da im se glas cuje.

avatar
sashki
Tuesday, 10.05.2016
11:12

Ma da brate. Jel ofk sveti klub pa ne sme da ispadne iz lige? Svake godine ispadaju novi klubovi sto bi ofk bio izuzetak? Pogotovo ako se uzme u obzir kakva nam je liga

avatar
Loris Karius
Tuesday, 10.05.2016
11:27

Zato što je Ofk klub koji je iškolovao najbolje fudbaalere ove zemlje i nekada i trenutno. Da je pravde trebala bi Zvezda već da ispadne a Partizan da je u zoni ispadanja. Ali ipak ispadaju klubovi koji su njima pravili igrače,klub koji je svaku sezonu ulazio sa po 3-4 nova talenta.

avatar
Stefan Lazović
Tuesday, 10.05.2016
12:05

notingem forest je osvajao evropu dva puta pa sa tavori u drugoj, imas primera koliko hoces, uspesi iz proslosti te ne aboliraju od ispadanja.

avatar
Nikola Nikolic
Tuesday, 10.05.2016
11:33

A sto onda czv i pfc ne ispadnu, svakako su prvi u namestanju utakmica