Peđa Mijatović otvoreno o Partizanu, Živkoviću, Real Madridu i povratku u Beograd

Autor: Milovan Longinov
petak 29.01.2016.
10:10
Izvor: Sportske.net

Proslavljeni i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije otvorio je dušu i dotakao se svih aktuelnih fudbalskih tema u našoj zemlji.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Predrag Mijatović je u razgovoru za Informer, govorio o aktuelnostima u slučaju Andrije Živkovića, ali i Marka Grujića.

''Teško je iz ove situacije govoriti o konkretno tim primerima jer nisam ni u Partizanu niti u Zvezdi. Momke poznajem fudbalski, ne poznajem ih lično, ne znam ko su im savetnici, niti politike u Partizanu i Zvezdi pa da predložim neko rešenje. U svakom slučaju za sve mlade igrače je najbolje da ostanu u svojim matičnim klubovima i da se formiraju na pravi način, međutim, vraćamo se opet na kvalitet naših takmičenja'', rekao je Mijatović i nastavio:

''Svima se nekako žuri, klubovima se žuri zbog teške finansijske situacije da naprave neki transfer, žuri se igračima, jer su ugovori i plate neuporedivo manji nego one koje dobiju kada odu… Pritisak je sa raznih strana i najmanje se razmišlja o tome da li su igrači spremni da kada odu iz Zvezde, Partizana ili nekog drugog kluba. Bilo bi idealno da ostaju u matičnim klubovima, da imaju nove ugovore i da steknu dovoljno iskustva da se takmiče kad za to dođe vreme''.

Neretko se ime Peđe Mijatovića povezivalo sa foteljom Partizana, međutim realnost je potpuno drugačija.

''Što se Partizana tiče – tu postoje ne samo profesionalne obaveze nego i emocije. Dugo vremena sam bio u klubu, ja sam Partizanovac, tom klubu dugujem puno. Ja bih želeo i voleo da pomognem Partizanu, međutim, takva jedna funkcija iziskuje 24 sata dnevno vašeg života. Ja ne živim u Srbiji, živim u Madridu i takav jedan korak podrazumevao bi moju selidbu u Beograd, a kao što znate imam familiju koju ne mogu da ostavim i posvetim se Partizanu ili bilo kojem klubu'', naglašava Mijatović.

Uprkos činjenici da je fudbalska reprezentacija Srbije propustila prethodna dva velika takmičenja, Mijatović je optimista po pitanju budućnosti našeg nacionalnog tima.

''Bitno je da ima talenta, sad samo treba to podići na viši nivo, napraviti dobru organizaciju i izbor selektora i stručnog štaba. Lično sam optimista u slučaju Srbije i mislim da će se neke stvari poboljšati i da ćemo vrlo brzo imati reprezentaciju koja će se takmičiti na pravi način'', veruje Mijatović.

Italijanski mediji nedavno su pisali da će Mijatović postati sportski direktor Palerma, a u celoj priči ima istine.

''Još nisam zvanično u Palermu, pričamo, dogovaramo se. Predsedniku Zampariniju pomažem da se približimo pravljenju tog sportskog projekta u bližoj budućnosti. Za sada sve u fazi razgovora, jednog dobrog filinga i mislim da se može pretvoriti u nešto više'', potvrdio je Mijatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LoleRava
Friday, 29.01.2016
13:58

Uvek sam gotivio Mijata!!!

avatar
3x3
Friday, 29.01.2016
12:25

Ali zato sa selidbom u Italiju nema problema.

avatar
Krcunijo najboLa si!
Friday, 29.01.2016
16:07

pa to mu dodje kao posao iz kuce bukvalno! nije u realu pa da mora biti tamo non stop brate!

avatar
fcb
Friday, 29.01.2016
12:13

Čekajte fotelja u Partizanu iziskuje 24 časa dnevno posvećenosti tome, a fotelja u Palermu ne iziskuje isto to ? Ovo mi baš nije jasno, ali mogao je da nadje bolji izgovor, ili da jednostavno kaže istinu da mu se ne dolazi u Partizan u kojem je situacija takva kakva jeste, odnosno u srpski fudbal gdje je situacija takva kakva jeste, i to bi bilo potpuno razumljivo, a ne da da neki glupi izgovor a onda u narednom dijelu izjave sam sebe uhvati u laž

avatar
hcXpfc
Friday, 29.01.2016
11:53

Dogovara se sa Palermom a kaže da nema vremena ni za jedan klub zbog porodice! Mijate kralju, ti si jedan od razloga zbog koga sam i zavoleo Partizan, ali u tvojim izjavama već duže vreme nekako osećam da tu i nema neke velike emocije prema Partizanu iako si se dosta puta deklarisao kao partizanovac. (Krstajić, Batica Mirković, Kralj, Jokan, Ilić - to su prave veličine i vodilje grobarstva).

avatar
MilošPB
Friday, 29.01.2016
17:13

Treba je preći u Hajduk, pa su ga zbog rata koji se nazirao nagovorili da pređe u Partizan. Tako da mu san sigurno nije bio Partizan.

avatar
Merengues88
Friday, 29.01.2016
11:42

Iako sam Delija, ovo mi je omiljeni fudbaler. Zbog ovog čovjeka sam zavolio fudbal i Real Madrid. Iskreno vjerujem da je on principijelan i častan čovjek i volio bih da jednog dana preuzme FSS. Nažalost, teško da će se to dogoditi u doglednoj budućnosti, ali bi u svakom slučaju bilo fantastično. Do tad mu želim sve najbolje u karijeri, ne sumnjam da će sa velikim uspjehom obavljati svoju dužnost u Palermu.

avatar
Noname123
Friday, 29.01.2016
12:22

Finale LS... ;) Mijat! :)

avatar
Merengues88
Friday, 29.01.2016
13:23

Baš tako. Sezona 1997/1998, finale protiv Juventusa. Peđa je dao jedini gol u 66. minutu i od tog trenutka Real ima jednog najvijača više. :-)

avatar
Mitrović
Friday, 29.01.2016
11:23

Andrija izdrzi do kraja

avatar
REVOLT SPT BuNT
Friday, 29.01.2016
11:16

Kralj se ne vraca:-/